Poging overval slijterij Petuniaplein Westenholte

Zwolle – Vrijdagmorgen heeft er rond 10.30 uur een poging overval plaats gevonden in een slijterij aan het Petuniaplein in de Zwolse wijk Westenholte.

politie_logo_4.jpg 

Onder bedreiging van een onbekend wapen probeerde de overvaller geld van een medewerkster te krijgen. Zij ging daar echter niet op in waarna de man er vandoor rende in de richting van het Petuniapad. Het gaat om een naar schatting 18-jarige man met een tenger postuur. Hij droeg een felblauwe jas met capuchon tot op de heupen en een donkere broek. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze overval te maken heeft wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem met Bel M. via 0800-7000, Naar de overval is een onderzoek gestart.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Misschien ga ik van ’t weekend maar eens kijken bij Paolo Haarman’s “‘T Plein” daar zitten van wat Westenholte-o-logen die hier een mening over hebben. De angst zit er aardig in in Westenholte (merkte ik gister) na de dood van die vrouw. Mij werd zelfs afgeradem te pinnen. En nu dit.


  ⚠️ Meld

 2. @ dick,

  Je kunt rustig pinnen in W’holte hoor. Overdrijven is ook een vak. Overal gebeurt wel iets. Toevallig nu een paar keer achter elkaar in Westenholte. Dat is al erg genoeg, maar laten we niet gaan overdrijven.


  ⚠️ Meld

 3. @ dick & paul,
  Pinnen lijkt me ook niet echt een probleem. Hangen genoeg camera’s tegenwoordig. Echter ben ik bang dat deze niet bij de slijterij hangen maar misschien dat hij een tijdje heeft lopen rondneuzen en toch ergens duidelijk op staat.

  Ps. het is toch Paul Haarman en niet paolo?


  ⚠️ Meld

 4. @ Paul, die (oudere) persoon die het zei meende het ook nog. Was geen overdrijven. Maar natuurlijk heb ik gewoon gepint. Zeker onder oudere personen leeft er toch wat angst, heb ik gister gemerkt.

  @ robot, wij wilden hem vroeger wat opstuwen in de vaart der volkeren en Paul’s naam wat gelikter/sneller laten klinken. Vandaar Paolo 😉


  ⚠️ Meld

 5. @robot:

  Dit lijkt mij een actie van een kansloze junk aangezien op t moment van de overval de markt staat op het petuniaplein. Nota bene overdag!


  ⚠️ Meld

 6. @dick:

  Ja dat snap ik dan weer wel. Je vraagt je ook af wat er mee gebeurt. Ik wil geen kwaad spreken over de politie want ik kan niet bij hun in de keuken kijken, maar waar zijn ze? Ik moet wel zeggen dat ze rond de moord laatst er vol op zitten, maar over het algemeen…..waar zijn ze? Het is schering en inslag. Inbraken, overvallen…alsof ’t er tegenwoordig maar bij hoort.


  ⚠️ Meld

 7. @dick

  Het project whatsapp groep Westenholte Op Slot zal zsm starten.
  De emoties zijn hoog op dit moment en wij kunnen niet wachten op een voorlichtings avond..

  Alle aanmelders krijgen vandaag mail..
  Kunnen helaas niet alle mensen plaatsen ivm de beperkingen en overzicht, Mensen die NIET mee kunnen doen, komen op een wachtlijst te staan als er bijvoorbeeld iemand uit gaat of dat iemand zich misdraagt.

  Mailing gaat vandaag nog de deur uit hoop ik 😉


  ⚠️ Meld

 8. Burgerwacht moet dan echt volop ingezet worden.. Als je al weet dat er dingen gebeuren die eigenlijk niet moeten gebeuren, dan is het begrijpelijk dat het dan vooral bij de oudtjes al angst en wat paniek is maar de politie doet ook haar best dus ik heb er wel vertrouwen in!


  ⚠️ Meld

 9. In wat voor maatschappij leven wij tegenwoordig! Het wordt steeds vijandiger!
  Eerst die ander mevrouw met die inbreker en nu weer bijna een overval!


  ⚠️ Meld

 10. Het is wellicht volledig off topic, maar ik vraag me echt af waarom een Whatsapp groep gebruikt wordt voor een buurtgroep om elkaar alert te maken op zaken?

  Een mail groep kent volgens mij veel minder beperkingen dan een Whatsapp groep. Whatsapp is veel vluchtiger, een mail groep is veel gemakkelijker op een computer te beheren. Bovendien heeft tegenwoordig bijna iedereen een smart phone waar je ook op kunt mailen (in ieder geval de mensen die Whatsapp hebben wel 😉 )


  ⚠️ Meld

 11. @sem:

  Hoezo bagatelliseer t maar weer? Dat doe ik nergens, maar het is nou ook weer niet zo dat de staat van beleg is afgekondigd in Westenholte. Daar woon ik zelf by the way. En ga nou niet tegen mij zeggen dat het niet meevalt allemaal. Ik heb helaas van heel dichtbij mee mogen maken wat het betekent als je overvallen wordt.


  ⚠️ Meld

 12. je zegt dat mensen overdrijven en overal gebeurt wel iets.
  Ik vind het niet overdreven. Tegenwoordig kan je zelfs op klaarlichte dag beroofd worden bij een pinapparaat. Ik snap heel goed dat ouderen angst hebben. Ik heb ook ogen voor en achter als ik ga pinnen.


  ⚠️ Meld

 13. Even voor de goede orde, alle voorgaande berichten gedaan door Paul, zijn niet van mij afkomstig. Hoewel ik wel kan meegaan in zijn meningen, komen ze geheel voor zijn rekening.
  M.vr.gr. Paul Haarman, Anytyme de Weste en Cafe ‘Plein.


  ⚠️ Meld

 14. @sem:

  Niet zelf, maar wel iemand die heel dicht bij me staat. Maar nogmaals; we staan hier echt wel hetzelfde in. Laten we hopen dat ze de daders snel pakken.


  ⚠️ Meld

 15. Die gast moet wel gemakkelijk te vinden zijn. Ik heb nog nooit een jas gezien met capuchon tot op de heupen. Waarom zo’n lange capuchon? 😛


  ⚠️ Meld

Reageer