3D printen bij Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Gaan we over een aantal jaar onze eigen stoelen printen, onze eigen fietsonderdelen, ons eten? Met 3D printen lijkt dit in de nabije toekomst werkelijkheid te worden. Bibliotheek Zwolle organiseert op donderdag 20 februari een informatiebijeenkomst over 3D printen voor iedereen die geïnteresseerd is. Wethouder Flip van As doet de aftrap.

Samen met het bedrijf Almteq uit Marknesse organiseert de bibliotheek op 20 februari een demonstratie 3D printen in het Biebcafé van Bibliotheek Zwolle Centrum. De bijeenkomst is de aftrap voor een serie demonstraties en workshops die vanaf maart starten bij de bibliotheek. Op 20 februari vanaf 14.00 uur zal wethouder van As een 3D print maken en zijn er demonstraties van de 3D printers. Met een 3D printer maak je je eigen driedimensionale objecten. Nu gaat het nog om objecten als sieraden, smartphone hoesjes en lampen. Verwacht wordt dat er in de toekomst ongekende mogelijkheden zijn voor 3D printen, in de industrie maar ook voor consumenten.

Een schenking van één van de leden heeft de bibliotheek in staat gesteld een aantal 3D printers aan te schaffen. Deze worden gebruikt voor de demonstraties en workshops.

 

Het is nu al mogelijk zich via de website in te schrijven voor de workshop op 27 maart. Het aantal deelnemers voor de workshop is beperkt.

 

De informatiebijeenkomst op 20 februari is gratis en vrij toegankelijk.

Artikel delen:

Reageer