Politici gastdocent bij Windesheim

Zwolle – Studenten van de opleiding Pedagogiek van Hogeschool Windesheim, Campus 2-6 in Zwolle gaan maandag 17 in gesprek met Statenleden Arnita van der Weerd en Zafer Aydogdu en raadsleden Martijn Sikkens en Dikkie van Gijssel. Dinsdag 18 februari gaan ze in gesprek met Statenleden Gerda ter Denge en Marjan van der Bent en raadsleden Daniël van der Ven, Reinier Mulder en burgerlid Remko de Paus. Het thema is Jeugdzorg en de overdracht van jeugdzorgtaken van provincie naar gemeenten.

 

 De lessen zijn onderdeel van het project Jong Overijssel doet mee! van de provincie Overijssel. De lessen bereiden de studenten voor op de bijeenkomst over Jeugdzorg die de provincie samen met Hogeschool Windesheim organiseert op 4 maart in het provinciehuis in Zwolle. Voor studenten is het lastig te bepalen welke invloed politieke besluitvorming heeft op het werkveld Jeugdzorg. De overdracht van jeugdzorgtaken van provincie naar gemeenten is een ingrijpende operatie voor alle betrokkenen.

 

Opleiding Pedagogiek

Jeugdzorg is voor Hogeschool Windesheim een belangrijk werkveld dat ruim aandacht krijgt binnen de opleiding Pedagogiek en andere opleidingen op het gebied van Gezondheid en Welzijn. 

Democratie onder schooltijd

De projectgroep Jong Overijssel doet mee! van de provincie Overijssel organiseert Statenspelen, Democratiespelen, gastlessen en andere activiteiten om jongeren meer te betrekken bij de democratie en om te laten zien wat de verschillende bestuurslagen doen. Sinds twee jaar werkt de provincie hierin samen met ProDemos en gemeenten.

 

Ook de gemeenteraad van Zwolle ondersteunt van harte initiatieven om scholieren enthousiast te maken voor de politiek.

Artikel delen:

Reageer