Sociale wijkteams aan bod in CU Saloon

Zwolle – “Dit gesprek over zorg en sociale wijkteams was een heel andere dan alle andere die ik erover voer als ik met maar één belangengroep praat.” Met die stevige uitspraak sloot ChristenUnie-raadslid Michiel van Willigen de eerste zogenaamde ‘CU Saloon’ af. Gisteren zat hij met professionals, mantelzorgers én cliënten aan tafel.

cu_saloon.jpeg 

De Zwolse gemeenteraad bespreekt binnenkort een voorstel over de sociale wijkteams. Ter voorbereiding kwamen zo’n veertig zorgprofessionals, mantelzorgers en cliënten op uitnodiging van de ChristenUnie-fractie naar Woonzorgcentrum Werkeren in Stadshagen. Daar hielden ze een zogenaamd ‘wereld café’. Aan de hand van acht gerichte vragen werd er in groepen gesproken over onder meer de rol van mantelzorgers, PGB en keuzevrijheid in de zorg. Volgens Van Willigen heeft de ChristenUnie door de uitkomsten een kleine voorsprong op de andere politieke partijen.

Eén van de aanwezige gasten riep de ChristenUnie op zich hard te blijven maken voor het behoud van het PGB, waarop applaus volgde. Ook de uitspraak dat “we mantelzorgers leegzuigen als we ze zien als ‘goedkope collega’s’ van zorgprofessionals” kon op veel bijval rekenen.

ChristenUnie-raadslid Van Willigen: “Zo’n avond laat zien dat we oog en oor moeten houden voor zowel professionals als cliënten als mantelzorgers. Als je die samen zet, krijg je hele andere antwoorden dan wanneer je de discussie met beleidsmakers of met maar één van de partijen voert. We staan voor een behoorlijke uitdaging in de zorg. Voor gemeenteraadsleden is het heel belangrijk om vóór we besluiten nemen naar alle betrokkenen te luisteren. Deze bijeenkomst geeft me de nodige bagage om het debat met de rest van de gemeenteraad aan te  kunnen gaan.” 

Artikel delen:

Reageer