De Werkelaar en CDA zetten de bloemetjes binnen

Zwolle – Liefst 1.000 vilten groene bloemetjes hebben de medewerkers van werkvoorziening Werkelaar uit Zwolle met grote precisie en inzet voor de lokale CDA-afdeling gemaakt. Om dat met eigen ogen te aanschouwen en mee te helpen, zijn vijf Zwolse CDA-leden vrijdagochtend 14 februari op bezoek geweest in de creatieve locatie op Marslanden.

cda_-_werkelaar_2.jpeg 

Lijsttrekker Judith Compagner van de Zwolse afdeling, stak ook de helpende hand toe. Niet toevallig is zij de laatste maanden herkenbaar aan een kleurrijke corsage. “Deze leuke groene bloemen van de Werkelaar zijn ook een knipoog naar mijn bloem. Circa vijf medewerkers binnen de Werkelaar hebben vele uurtjes gewerkt aan het vouwen, knippen, plakken en bevestigen van het speldje van de bloemetjes. De Werkelaar is een uniek project op het gebied van arbeid en dagbesteding. Een aantal partijen werkt erin samen: Frion, RIBW IJssel-Vecht, Wezo Flex en scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Binnen de Werkelaar staat niet de beperking centraal, maar de mogelijkheden die iemand heeft om te werken. Dat past weer helemaal bij het CDA, legt Compagner de verbinding: “Wij denken en handelen vanuit mogelijkheden en talenten van eenieder, vanuit wat mensen wèl kunnen. Iedereen hoort erbij, daarom zijn we een volkspartij. Voor een aangenaam Zwolle.” De vilten bloemetjes wil het CDA tijdens de campagne her en der uitdelen. Deze klus paste mooi in het arbeidsaanbod van de Werkelaar, heeft Judith Compagner deze ochtend wel ervaren: “De medewerkers vertelden dit werk graag te doen en de Werkelaar heeft een leuke betaalde opdracht.”

Artikel delen:

Reageer