Wethouder René de Heer verrast Zwolse fietsers

Zwolle – Het stationsplein in Zwolle vormde vanmiddag het decor voor een heuse pits-straat compleet met beachflags, wegstriping en de bekende pitspoezen en pitskatten. Reden voor deze actie was de nieuwe Fietslicht-campagne ‘Ik wil je zien’ van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland en de gemeente Zwolle. 
 
14-02-2014_fietsverlichtings_controleaktie_stationsplein-rene_de_heer_03.jpg 
 
Om het verrassingseffect voor de Zwolse fietsers nog groter te maken, maakte Verkeer wethouder René de Heer van Zwolle tijdelijk deel uit van het pitsteam om daarmee met name jongere fietsers aan te spreken op het belang van goede fietsverlichting. Onder toeziend oog van de wethouder kregen fietsers bij wie goede verlichting ontbrak, eenmalig gratis professionele fietslampjes op hun fiets gemonteerd.
 
14-02-2014_fietsverlichtings_controleaktie_stationsplein-rene_de_heer_04.jpg
 
14-02-2014_fietsverlichtings_controleaktie_stationsplein-rene_de_heer_02.jpg
 
14-02-2014_fietsverlichtings_controleaktie_stationsplein-rene_de_heer_01.jpg 

 
De nieuwe campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland is eind november gestart met de slogan ‘Ik wil je zien’. Doelstelling van deze campagne is bevorderen dat fietsers, met name jongeren tussen de 13 en 24 jaar, beschikken over goed werkende fietsverlichting en reflectie en deze ook écht gebruiken in het donker en bij omstandigheden met beperkt zicht. 
 
Twintig procent van de fietsslachtoffers in Nederland is het gevolg van ongevallen in het donker. Vooral  jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 25 jaar zijn daarbij slachtoffer.
Artikel delen:
Reacties 16
 1. leuke actie,maar ook de ouders zijn schuld aan dat veel jonge fietsers zonder licht fietsen.bedenk een actie dat je die bereikt lijkt mij veel effectiever. als ik met de vrachtwagen door zwolle rijd valt mij op dat ong de helft zonder licht fietst als dit nodig is. wachten op dat het eens mis gaat. de politie of boa ’s mogen mijn inziens harder optreden en bekeuren tot men het echt eens inziet dat het belangrijk is:o


  ⚠️ Meld

 2. harres ik ben het met je eens, en dan ga ik nog een stapje verder en dat is dat er weer verlichting aan de fiets komt, en niet een klein rot lampje dat ergens bungelt en die je dus haast niet ziet.  ⚠️ Meld

 3. Belachelijk, die De Heer kan niet eens zijn auto laten staan op het moment dat hij dat in een weddenschap zit. En die gaat nu vertellen dat je je goed moet verlichten?

  @WFvN

  Nee die fiets van jou is mooi. Wat is het, een rijdende goudvis?  ⚠️ Meld

 4. Smaken verschillen maar fijn dat in ieder geval jij hem mooi vindt. Knap van je dat je ziet dat het een vis is. Maar je moet toch nog wat beter kijken. Zoals ook bij andere dingen: er is meer dan alleen goudvissen.


  ⚠️ Meld

 5. Misschien was het verstandiger geweest om deze actie in November te houden toen de nachten langer werden. Nu is het elke ochtend lichter en lichter.


  ⚠️ Meld

 6. @harres, die kinderen kunnen er weinig aan doen dat hun ouder daar schuld aan hebben. Het is daarom wel een effectieve actie dat ze merken dat het ook anders kan. Je bereikt wel een groep die het van huis-uit niet meekrijgt.
  Zolang de lampjes meegaan heb je deze kinderen, en de medeweggebruikers, weer geholpen.

  Enne @WFvN, mooie anemoonvis hoor


  ⚠️ Meld

 7. Bericht door Arne Pronk, op 15 februari 2014 1:33
  Misschien was het verstandiger geweest om deze actie in November te houden toen de nachten langer werden. Nu is het elke ochtend lichter en lichter.
  WFvNBericht door WFvN, op 15 februari 2014 9:54
  Maar toen was de verkiezingstijd weer te ver weg…..

  Juist, zo is het en niet anders!:o


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.