Verkeersveiligheidsdag voor café De Vrolijkheid

Zwolle – Daags na het ongewenste bezoek van de FC Utrecht supporters bij supporters van PEC Zwolle in café De Vrolijkheid, zagen Jeroen van Dijk en Hans van’t Noordende op het nieuws de vernielingen in en om het café. De schade bleek € 16.000,- te zijn. De uitbaatster kon de schade niet verhalen. Tijd voor actie vonden de twee rijsschoolhouders.

14-02-2014_benefiet_aktie_vrolijkheid_gestart_.jpg 

Initiatiefnemer van de benefietactie Jeroen van Dijk

Initiatiefnemer Van’t Noordende: "In het begin denk je nog wel, dat komt wel goed en besef je niet de impact wat het met je doet om zo’n overval mee te maken. Daar wij met de rijscholen daar regelmatig komen koffiedrinken hoorden we het een en ander. Dergelijk vandalisme is niet te verzekeren, en Ria kreeg allerhande negatieve reacties over haar heen. Had ze maar niet die supporters in huis moeten halen en meer van zulke onzin. We begrepen uit haar reactie, dat het water haar tot de lippen stond met alle ellende en thuis gekomen bedacht ik wat we hier nou aan konden doen. ’s Nachts lag ik wakker en bedacht in eens , waarom geen actiedag voor haar houden. Een soort verkeersveiligheidsdag. In dat weekend erna besprak ik dat bij mijn dochter en Jeroen van Dijk. Jeroen reageerde meteen enthousiast. en samen maakten we de plannen om dit op de rol te zetten. We zijn toen begonnen om de rijscholen te benaderen en te kijken of er genoeg draagvlak was voor zou actie. En gelukkig waren er genoeg collega’s die mee wilden helpen. Verder alles  op poten gezet en bedrijven benaderd om prijzen voor de verloting te regelen."

Van’t Noordende: “Een voorlichtingsavond georganiseerd en vandaar alles rond gemaakt. Volgens mij hebben wij een volledig en leuk aanbod van ritten die wij kunnen doen. En een heel prijzenpakket voor de verloting. Nu maar afwachten totdat er mensen komen die praktische voor niets een proefrit willen maken in een lesauto. Of op de motor. Of met een aanhangenwagen. Kinderen kunnen zolang geparkeerd worden bij een paar collega’s, die ze schminken en allemaal spelletjes met ze doen. Dus als je vandaag nog gaatje hebben morgen, en je wilt Ria een beetje helpen, kom dan langs bij de Café de Vrolijkheid en meld je aan voor één van deze ritten. Wij zijn er klaar voor.”

Artikel delen:
Reacties 3
  1. helaas is vandaag de vrachtwagen er niet. Daarom maar de motor gedaan. Erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar in de nabije toekomst.


    ⚠️ Meld

Reageer