Meiden starten Huiskamer Restaurant

Zwolle – Nienke en Marije wonen sinds januari 2014 aan de Thomas à Kempisstraat. Ze zijn beiden 25 jaar, hebben een pabo-diploma op zak en sinds kort afgestudeerd; Nienke als orthopedagoog en Marije als cultureel antropoloog. 

14-02-2014_nieuwe_manier_van_kennismaken-het_huiskamer_restaurant_02.jpg 

"We houden van reizen en zijn samen een paar maanden naar Australië geweest. Daarnaast houden we van platen luisteren, fotografie, bingo in het buurthuis, barbecueën en feestjes. We zijn sociaal betrokken, staan open voor nieuwe dingen en zijn geïnteresseerd in onze nieuwe buurt. Wij organiseren daarom eens in de paar weken een Huiskamer Restaurant. Het idee is lekker eten in een toegankelijke en gezellige setting. Graag leveren we hiermee een bijdrage aan het versterken van het buurtschapsgevoel. We vinden het leuk om te koken en nieuwe mensen te ontmoeten en het Huiskamer Restaurant is een goede manier om dit te combineren. Voor meer informatie over ons Huiskamer Restaurant Water&Wijn kunt u kijken op https://www.facebook.com/nienkeenmarije ."

14-02-2014_nieuwe_manier_van_kennismaken-het_huiskamer_restaurant_03.jpg

14-02-2014_nieuwe_manier_van_kennismaken-het_huiskamer_restaurant_01.jpg 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Nee eigenlijk niet. Horeca moeten aan allerlei en veel regels voldoen. Horeca mag ook niet op iedere willekeurige plek beginnen. Je zou het huiskamerconcept als oneerlijke concurrentie kunnen zien.


  ⚠️ Meld

 2. Je hebt helemaal gelijk Tsja, je kunt overal concurentie in zien. Zou op je feestjes thuis ook niemand meer uitnodigen, want dit had je ook in het café kunnen doen.  ⚠️ Meld

 3. Een feestje is toch wat anders Ingrid. Ik neem toch aan dat jij daar niet hoeft te betalen voor hapjes en drankjes? Of doen Nienke en Marije dit gratis?


  ⚠️ Meld

 4. Tsja, het zou geen oneerlijke concurrentie zijn wanneer het huiskamerbijeenkomst een commercieel karakter heeft en werkelijk concurrentienadeel is. Volgens mij was er een aantal jaren geleden ook zoiets, wat wel degelijk problemen opleverde met de gemeente.
  Voor zover ik begrijp gaat het hier om iets wat eens in de paar weken plaatsvindt, daarnaast is het zo kleinschalig dat ik me niet voor kan stellen dat dit werkelijk concurrentie oplevert voor bestaande horeca. Of het commercieel is, of slechts kostendekkend kan ik niet ontdekken.
  Bovenal vind ik dat dit soort dingen moeten kunnen, leuk idee. Daarbij: deze dames besluiten na hun studie de handen uit de mouwen te steken, terwijl anderen hun minieme kansen in de arbeidsmarkt afwachten. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben.


  ⚠️ Meld

 5. Mul klopt een aantal jaren geleden was er indiaas echtpaar op de pierik die huiskamer etentjes organiseerden .En heeft toen een verbod gekregen ze zijn later een zaak begonnen op het diezerplein meen ik te weten en zijn er nog .


  ⚠️ Meld

 6. Leuk initiatief en beslist geen concurrent van de bestaande horeca. Het gaat om de “buren” te ontmoeten onder het genot van een maaltijd. Eerder ook in de zeeheldenbuurt geweest maar de dames kregen elders een baan. Helaas…


  ⚠️ Meld

 7. Ik ben niet tegen dit soort initiatieven hoor, maar ik denk dat het wel gaat schuren bij (vak)mensen uit de horeca. Je moet aan alles voldoen en je mag bijna niks fout doen op straffe van??
  Als Nienke en Marije dit mogen doen dan mogen Els en Arie het ook en dan wil Eddy en Freddy ook wel een huiskamerresraurant beginnen. Kortom een precedentwerking, dus ik denk dat de Gemeente dit niet kan toestaan.


  ⚠️ Meld

 8. zolang ze geen geld vragen mag dit,

  in mijn garage heb ik ook een bar
  20 á25 zitplaatsen 30 staanplaatsen
  en het bier geef ik gratis weg :P;):P

  ik heb al jaren veel vrienden 8)


  ⚠️ Meld

Reageer