Taymir in Hedon, kort maar krachtig

Zwolle – Terwijl Guus Meeuwis vrijdagavond de bomvolle grote zaal van het gloednieuwe Hedon plat speelde, stond er in de kleine zaal op het podium een iets minder bekend bandje: Taymir. Deze Haagse rockers, die een aantal maanden geleden nog een megahit hadden op 3fm, zetten een korte, maar krachtige show neer. Met iets meer dan drie kwartier en zonder toegift is het concert niet bepaald lang te noemen. Maar indruk maken op het publiek, dat is ze gelukt.

Met een wervelend enthousiasme speelde het bandje kort achter elkaar door heel haar repertoire heen. Flitsend en afwisselend zijn de woorden die passen bij hun act. Met een energieke drummer, en een gitarist en bassist met Britse looks en een loepzuiver zingende leadzanger bleek Taymir genoeg ingrediënten te hebben om het publiek mee te nemen in haar enthousiasme. Muzikaal wist Taymir het publiek te verrassen. Vooral de leadzanger verraste het publiek met een zuivere stem, wat niet elke rockband heeft tegenwoordig. Giel Beelen van 3fm dacht dat ze uit Engeland kwamen, en wat betreft hun muzikaliteit is dat een passend compliment. Arctic Monkeys achtige ritmes en melodieën maken deel uit van hun muzikale identiteit. De toegift bleef uit. Enerzijds leuk dat een band zich niet aan de ongeschreven regels van het optreden houdt. Anderzijds laat dit op sommige momenten het publiek in twijfel achter.

Aan het begin van de avond hingen de meeste mensen nog tegen de spiksplinternieuwe  bar aan. Maar gaandeweg het optreden bewoog het publiek zich steeds meer naar voren.  Misschien moet er aan de afwerking van hun act nog gewerkt worden, maar de basis is er: goede instrumentale begeleiding,  een goede stem en een goede uitstraling.

Artikel delen:

Reageer