Stepcrosswedstrijd in Westerveldse Bos

Zwolle – Zaterdagmiddag werd in het Westerveldse bos een Stepcross competitiewedstrijd gehouden. Deze stepcross is onderdeel van de nieuwe nationale winter stepcompetitie, genaamd Kickbike-Cross Cup.

stepcross-3.jpg

In Europa is Nederland het enige land dat een cross competitie houdt. De harde wind was gelukkig een niet al te grote spelbreker, doordat de open stukken gereden kon worden met de rug in de wind. Wel was het af en toe goed opletten aangezien delen van het parcour door de regen van gisteren aardig modderig en glad geworden waren. De organisatie had nog een wijziging in het parcour achter de hand voor als het vandaag ook zou regenen, maar dit was gelukkig niet nodig.

stepcross-7.jpg

stepcross-6.jpg

stepcross-9.jpg 

De  junioren gingen om 13.00 uur van start, en stepten 2 of 4 ronden. Om 14.00 uur klonk het startsein voor de senioren, welke 6 ronden van 2,75 kilometer reden. De winst van vandaag ging naar Peter Groeneveld, die de 6 ronden af wist te leggen in net iets meer dan 54 minuten.

Eind mei dit jaar zal Zwolle de locatie zijn van een Europees Step evenement. De ISKA, International Kicksled & Scooter Associaton, zal dan het Eurocup weekend organiseren. Aan dit tweedaagse evenement zullen zo’n 80 à 90 steppers deelnemen uit diverse Europese landen. De volledige uistlagen van de competitiewedstrijd in het Westerveldse bos van zaterdagmiddag zijn te zien onder deze link. Uitslagen Stepcross Zwolle

stepcross-1.jpg

stepcross-8.jpg 

Artikel delen:

Reageer