GroenLinks vraagt nominaties Groene Prijs

Zwolle – GroenLinks partijleider Bram van Ojik zal op 28 februari de Zwolse Groene Prijs komen uitreiken. Iedereen kan kandidaten nomineren voor deze onderscheiding voor mensen of organisaties die zich bijzonder inzetten voor groen en duurzaamheid in Zwolle.

Nominaties kunnen tot en met vrijdag 21 februari worden gemaild naar fractie@groenlinkszwolle.nl . De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving. Sinds Groene Valentijn, 14 februari, kunnen Zwollenaren of Zwolse organisatie worden genomineerd voor de prijs.

Wie iemand wil opgeven die een ‘groen lintje’ verdient, kan een e-mail sturen met de naam van de kandidaat en een korte motivatie voor de nominatie. Als je iemand nomineert, krijg je uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking op 28 februari door Bram van Ojik. Stuur je nominatie uiterlijk 21 februari a.s. naar fractie@groenlinkszwolle.nl . De gemeenteraadsfractie van GroenLinks bepaalt uit de aangedragen nominaties, op basis van aantallen en aangedragen argumenten, aan wie dit jaar de Groene Prijs toekomt. De Groene Prijs is oorspronkelijk ingesteld door De Groenen, afdeling Zwolle en wordt tegenwoordig toegekend door de politieke partij GroenLinks. In 2014 wordt de achttiende prijs uitgereikt. Vorig jaar ging de Groene prijs naar stadstuin Het Verre Oosten in Dieze. Eerdere winnaars waren onder andere Weblog Zwolle natuurfotografe Ank Pot (2007), Hib Anninga (Beeldenpark Anningahof, 2004), Eddy te Rietstap (eigenaar Cycloon Fietskoeriers, 2002), Henk Huppelschoten (Splinter Natuurlijk Wonen, 2000), Ton Hofstede (milieuvriendelijke kapper, 1998) en Jaap Mikkers (Afvalmuseum, 1996).

 

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Alle beslissers en beleidsmakers in Zwolle
  verdienen een ‘groene straf’, leuk dat ze een
  ‘groene prijs’ gaan uitdelen.
  Maar ’t zou beter zijn dat men de aandacht
  concentreert op ’t ecodrome, wat er nu
  vervallen en armoedig bijstaat.  ⚠️ Meld

Reageer