Stratenfestival Zwolle succesvol

Het Stratenfestival in Zwolle werd vrijdagavond goed bezocht. In een groot gedeelte van de binnenstad gonsde het van de kloppende beats, salsamuziek, Hollandse hits en rockmuziek.

De goede weersomstandigheden zorgden er voor dat Zwolle massaal op de festiviteiten in het centrum afkwamen. Dat was ook te zien aan de vele fietsen van de festivalbezoekers rond de grachten. Op sommige locaties in Zwolle was er voor de feestgangers geen doorkomen aan. Vooral op het Gasthuisplein, bij het ‘hangende podium’ op de Voorstraat en op het Koningsplein stond het publiek schouder aan schouder van de artiesten te genieten.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Harm en Wimmie volgend jaar weer op het grote podium op ’t Gasthuisplein. (al was het nu ook wel heel erg gezellig bij ’t fluitje) ;D


  ⚠️ Meld

 2. Succesvol ?
  Wat een onzin, ik heb de afgelopen 2 jaar het stratenfestival niet meer bezocht ivm verjaardagen, echter dit jaar wel even wezen kijken.
  Wat mij direct opviel dat er nog maar 1 niet eet of zuipkraam stond op de hele route ! Alleen bij Piet Zoomers aan de Luttekestraat stond nog een kraam waar je een T-shirt kon laten bedrukken met een tekst of afbeelding. Verder alleen maar de kermis, zuipkramen van het erachterliggende cafe, een broodje hamverkoper en her en der eens een loempia-aanhangwagen.
  Waar is de tijd gebleven van de vereniging die je informatie gaf en een dema deed, de particulier, die zelf chips o.i.d. stond te bakken, de kunstenaar, die zijn schilderijen aan de man kon brengen, de pottenbakker/kleiartiest met z’n mooie unieke stukjes aardewerk, de plantenhandelaar met speciale verkooppraatjes en de vereniging van stoommachines, welke toch altijd weer veel kijkers opleverde.
  Droevig, dat dat allemaal verdwenen is.
  En dan het klapstuk van de avond, na eerst langs de meest onbekende schreeuwerige grootheden uit de Nerderlandse popmuziek te zijn geworsteld, de grote trekpleister:
  ARNE JANSEN
  Waar in godsnaam hebben ze hem weer opgegraven, die man heeft ooit, ik was dacht ik een jaar of 10, dus zo’n 35 jaar geleden 1 hitje gemaakt met z’n rode haren song.

  Misschien word het tijd dat de verantwoordelijke organisatie de bevoegdheden maar eens doorgeeft aan wat andere mensen. Dan kunnen we het “oude ” gezellige straatfestival weer eens tevoorschijn halen en dan met een beetje “fatsoenlijke” Nederlandse artiest het publiek naar de binnenstad halen, denk daarbij aan bv Jannes, Gerard, Gordon of doe eens gek Frans B.
  Zo, dat ben ik ook weer kwijt, day lucht weer lekker op, gelukkig schijnt het zonnetje deze ochtend om mijn humeur weer wat op te vrolijken……..
  Ben benieuwd of er nog Zwollenaren zijn die het met me eens zijn………

  John


  ⚠️ Meld

 3. Ik kan niet anders dan het met John eens zijn, hoewel ik er nu 2jr al niet meer geweest ben. In mijn beleving is het stratenfestival altijd hetzelfde (de laatste jaren) en dan heb je het wel een keer gezien. Overigens geldt dat ook voor de kermis, hoewel ik vorig jaar wel met een grote glimlach naar die bootjes-draaimolen heb gekeken (die staat er sinds mensenheugenis) en poffertjes heb gegeten, min of meer om een traditie hoog te houden. Wat een verschil met de “moderne” atracties – maar dat is hier een beetje off topic.
  Hoewel…… het motto “iedere vernieuwing is niet een verbetering” gaat op veel gebieden op…


  ⚠️ Meld

 4. @John, helemaal mee eens, er was aangekondigd dat er toch zo’n 25 kramen zouden zijn…ergens???
  Maar helaas niet gevonden.

  Ok, de muziek was zo af en toe best leuk, maar het oude vertrouwde van vroeger met de straatfestivals, zoals je dat zelf ook zo mooi omschrijft, nee die heb ik dus ook gemist!


  ⚠️ Meld

 5. Misschien heb je best gelijk John, maar ik heb toch een erg leuke avond gehad, Band of Glory bij de Gezelligheid / De Livingroom was een feestje!


  ⚠️ Meld

 6. ga zelf maar op de braderie staan als je er een wil is dit jaar niet door gegaan door te weinig aanmeldingen iedereen kan wel kraampjes langs de kant willen maar als er niemand achter wil staan hebben we nog nix dus dan maar zonder kraampjes


  ⚠️ Meld

 7. als ze al 55 euro voor een kraam vragen moet je nog alwat verkopen in die paar uur tijd ja de standhouders zijn ook niet gek meer tegenwoordig.


  ⚠️ Meld

 8. ;D ;D Het was ontzettend gezellig, we hebben onze kont er zowat vanaf gedanst! Mensen met n negatieve mening: het lag toch echt aan jullie zelf! 😛


  ⚠️ Meld

 9. John, ik ben het helemaal met je eens!!! Hoewel ik het gisteravond wel leuk vond, kan het straatfestival (of stratenfestival, zoals het tegenwoordig heet) van de afgelopen jaren niet tippen aan die van de jaren daarvoor! De kermis was eerst altijd veel beter ingericht met veel meer spectaculaire attracties. Er waren altijd veel grote namen die optraden. En inderdaad, de kraampjes maakten alles compleet!
  Hoewel ik nog steeds mensen uitnodig om naar Zwolle te komen, roep ik niet meer vol enthousiasme dat het straatfestival verreweg het beste evenement van Zwolle is. Echt zonde…
  Ik ken trouwens veel meer mensen die er zo over denken. En van ?©?©n van hen heb ik begrepen dat de oorzaak van dit alles is dat de originele organisatoren het evenement niet meer mogen organiseren van de gemeente! Ik vind dat de gemeente Zwolle eens naar de Zwollenaren moet luisteren! Want ze verpesten alles voor ons! Geen mooie kermis meer! Geen mooi straatfestival! Geen stad als theater! Geen IKEA (jaja, oud nieuws, ik weet het, maar ik ben de klap nog steeds niet te boven)! En weet ik allemaal veel wat ze nog meer verpesten!!!


  ⚠️ Meld

 10. hahaha, kan lachen om jullie allemaal. Ja gelijk heb je: is niet meer zoals vroeger maar dit jaar nieuwe organisatie die het dus WEL weer zoals vroeger wil hebben. kramen door de hele stad: helaas te weinig aanmeldingen dus ging dit jaar nog niet door. andere artiesten: tsja duurt even voordat je doorhebt who what where. Maar dat weten ze zelf ook al.Ik ben juist blij dat er een nieuwe organisatie is! de kans dat het net weer zoals vroeger gaat worden is nu groter. en je kan ook je ideeen naar HEn sturen! Ik wil ook graag weer amateurartiesten zien op te kleine podiumpjes, de jongleur op de hoek en vreettentjes waar je misselijk van wordt. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat is waar de organisatie ook weer naartoe wil! 😛


  ⚠️ Meld

 11. Ook ik ben het volledig eens met John het is niet meer als het in het begin was en dus ben ik er ook niet meer zo enthousiast om naar het centrum te gaan .Laten we hopen dat deze signalen een beetje overkomen bij de organisatie en voor de toekomst weer als vanouds word opgezet.


  ⚠️ Meld

 12. Ben begonnen in de Proosdy, daarna nog ff wat rondgekeken….wat een flutbende……….was ik maar in de Proosdy gebleven………..
  Bierprijzen zijn ook veels te hoog !!!!
  klein plastic bekertje…..kassa……2 euro.


  ⚠️ Meld

 13. En dan staat het volume ook nog eens op het minimum, waardoor de B.O.G. amper te horen was…. eruuug jAMMER. Daar in tegen stond die nep Robby en die Zwolsche H6 knoeter hard.


  ⚠️ Meld

 14. wat een aanfluiting dat straatfestival, zwolle wil ook overal aan meedoen maar dit is een lachertje, een paar flutbands wwar niemand van gehoord heeft en een hele batterij vreettenten waar ze zoveel zout er op flikkeren dat je bij zijn buurman met bier kunt blussen, erg ordinair allemaal. vroeger stonden er echte marktkooplui hun schilderijen en kaasschaven en allerlei prullaria te verkopen maar nu….. droevig. john heeft groot gelijk


  ⚠️ Meld

 15. Neeeeeeeeeeeeeee…. alsjeblieft niet Joop (met hoofdletter J), luister niet jaar joop (met kleine letter j), we hebben al een joop die (mogelijk) onder z’n eigen naam loopt te zeuren; 1 is m?©?©?©?©?©r dan genoeg.


  ⚠️ Meld

 16. Beste mensen.
  Ik denk jullie punt wel te begrijpen.. MAAR zie alles maar naar wens te organiseren. Tegenwoordig valt het qua vergunningen (EN DUS KOSTEN) maar is zien te organiseren. Top artiesten kunnen een gratis festival super maken, maar wie betaalt dat? Het is een groot evenement geweest, waar elke organisatie op van elk (als je snapt wat ik bedoel) hun slaatje uit MOET slaan.
  Ik vond het erg gezellig! Ik denk dat je eens van achter de schermen moet kijken, voordat je kritiek uit 😉
  Volgend jaar doe ik weer mee!


  ⚠️ Meld

 17. Een krantenkop als “Stratenfestival groot succes” is makkelijk gemaakt. Maar dat er veel mensen op af komen houdt niet in dat die mensen het ook mooi en goed vonden.
  Uit verschillende reacties heb ik gehoord (we waren zelf verhinderd)
  dat er niets aan was. De leuke kraampjes missen we al jaren. De aller-leukste straatfestival was het eerste jaar, zonder kermis. Alleen particulieren die hun eigen (kunst)werken of b.v. jams e.d. mochten verkopen.


  ⚠️ Meld

 18. HELEMAAL met John en de andere eens!!!
  Op zich wel aardig het festival, maar ik miste idd de kraampjes, te weinig nieuwe dingen op de kermis, en wat deed dat podium in het Ter Pelkwijkpark, helemaal uit de route???
  We willen de braderie terug!!!!! (en kwa brandweer verordening… die kraampjes hoeven echt niet hutjemutje op elkaar, ruimte zat in de stad).
  Misschien een idee voor een handtekeningen aktie? 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer