ChristenUnie en Present schoffelen en snoeien

Zwolle – Bewapend met schoffels en snoeischaren of activiteiten begeleiden: een groep ChristenUnie-vrijwilligers werkte zich zaterdag in het zweet voor stadsgenoten met een verstandelijke beperking.

christenunie.jpg

In samenwerking met vrijwilligers van Stichting Present Zwolle worden de woning en tuin van een Zwollenaar met een verstandelijke beperking aangepakt. Het verwaarloosde huis moet binnenkort worden opgeleverd, maar is door de bewoner zelf niet meer op te knappen. Door dit werk over te nemen kan de stadsgenoot nu een nieuwe start maken. 

“Zo zie je hoe je met een groep enthousiaste mensen een voor één persoon groot probleem binnen een paar uurtjes uit de wereld helpt,” zegt kandidaat-gemeenteraadslid Johannes de Vries. “Organisaties als Stichting Present maken het verschil in Zwolle.” Op een andere plek in de stad staat ChristenUnie-kandidaat Jolien Elshof pannenkoeken te bakken voor de verstandelijk beperkte bewoners van een woonzorgcentrum. Zij deden vandaag activiteiten met zes andere CU-kandidaten. “Die activiteiten stonden hoog op het prioriteitenlijstje,” vertelt Present-groepsbegeleider Elise Steenaart. “Om regelmatig iets met de cliënten te doen zijn veel handen nodig en die zijn er vaak niet. Daar hebben we gepassioneerde vrijwilligers voor nodig.” Fractievoorzitter Gerdien Rots: “Wat wij vandaag gedaan hebben is maar een klein voorbeeld van wat er dagelijks in de stad gebeurt. Dat is hoe de ChristenUnie onze stad ook graag ziet: een stad waarin we echt samen-leven.”
Artikel delen:
Reacties 3
 1. Waarom heeft dit zover moeten komen?
  Hebben betrokken instanties dan allemaal een andere kant op zitten kijken, ik kan mij dat niet voorstellen.
  Natuurlijk is dit wel bekend geweest bij instanties, het voorthelpen
  van een medeburger in deze situatie levert geen geld op voor
  betrokken instanties en dus blijft de situatie zoals die is.
  Het zegt helaas veel, zo niet alles, over de samenleving zoals die
  op dit moment is, jammer.


  ⚠️ Meld

 2. @karel 500: Voor mij maakt het eens te meer duidelijk: Zwolle verdient maatwerk (niet toevallig de slogan van de ChristenUnie in Zwolle). Fijn dat organisaties als Stichting Present Zwolle niet alleen naar de regeltjes kijken, maar stil staan bij wat de individuele Zwollenaar nodig heeft.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.