Beach Soccer in Zwolle blijft actief

Zwolle – Begin december 2013 besloot KNVB Beach Soccer te stoppen. Financiële redenen en een beperkte participatie van huidige leden op landelijk niveau waren hiervan de voornaamste redenen. In Zwolle herkent de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan dit landelijke beeld niet.

Na de aanleg van een professionele multifunctionele beachsport accommodatie in 2007 op sportpark De Pelikaan is het in Zwolle sinds die tijd hard gegaan met deze sport met oa verschillende evenementen, een regerend Nederlands Kampioenschap voor de dames van sv HTC, een jaarlijks Zwols Toernooi en een uit verschillende Zwolse en regionale amateur-selectie teams samengesteld team dat 4 seizoenen verdienstelijk meedraaide in de landelijke KNVB Eredivisie. Ondanks de terugtrekkende beweging van de KNVB gaan de ambities in Zwolle met Beach Soccer voort.

Het Pelikaan Beach Soccer Zwolle team zal samen met nog een aantal voormalige KNVB eredivisie-teams in de zomer van 2014 uitkomen in de hoogste landelijke competitie van de nieuwe Beach Soccer Bond Nederland dat van mei t/m juli deze zomer op diverse mooie locaties in grote steden en aan de kust evenementen en een sterke landelijke competitie organiseert. Het team van Pelikaan Beach Soccer Zwolle staat ook deze zomer weer onder de vrijwillige en bezielende leiding van Folkher Langejans en Jurian Meijntjes. Beiden zijn al sinds 2007 betrokken bij de ontwikkeling van het Beach Soccer in Zwolle en zullen ook dit jaar het team, dat veelal zal bestaan uit dezelfde spelers als afgelopen seizoen, trainen op De Pelikaan en begeleiden en coachen op oa De Dam in Amsterdam, een prachtige locatie waar spelers en begeleiders al reikhalzend naar uit zien. Naast Pelikaan Beach Soccer Zwolle zijn er concrete ideeën om op initiatief van de jeugdafdeling van sv HTC in zomermaanden structureel met jeugd beach soccer te spelen op de accommodatie en ook de succesvolle sv HTC dames in een goede competitie te laten spelen en weer te laten strijden op het NK. Ook de maatschappelijke kant van voetbal zien wij terug op het zand in Zwolle. Onder leiding van maatschappelijke sportcoach MacsMoves vertonen G-voetballers van sv HTC en andere doelgroepen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is hun kunsten. De Zwolse stichting Empower heeft zich eveneens gemeld voor Beach Soccer met cliënten en de groepsaccommodatie SportCampus nabij het beachveld aan de Haersterveerweg biedt met overnachtingen voor grotere sportieve groepen een extra mogelijkheid om Beach Soccer te spelen gedurende een langer verblijf in Zwolle. Meer informatie over Beach Soccer in Zwolle via de websites www.pelikaan-zwolle.nl  en www.pbsz.nl . Reserveren van de accommodatie kan via reserveren@pelikaan-zwolle.nl

Artikel delen:

Reageer