Berkum verdiend langs Drachtster Boys

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein belangrijke punten gepakt door een verdiende 2-0 winst tegen Drachtster Boys. In de van beide kanten matige eerste helft liet de thuisclub de kansen nog liggen maar na rust deelde Berkum de lakens uit en kwamen de Friezen er niet meer aan te pas.

“In het eerste kwartier was het los zand bij ons maar daarna ging het beter en we zijn nooit in de problemen geweest. Na rust hebben we gedomineerd,” vond Berkum-trainer Roeland ten Berge. Zijn collega Fred de Boer van Drachtster Boys was het daarmee eens. “We begonnen aardig maar we zijn eigenlijk de hele wedstrijd niet gevaarlijk geweest. Een terechte nederlaag, we konden op geen enkele wijze kansen creëren. Het is slikken, met de kop schudden en gewoon doorgaan,” aldus De Boer.

Drachtster Boys liet in de beginfase het beste voetbal zien, met opvallend veel balverlies voor Berkum, maar kon daar geen vervolg aan geven. Na een kwartiertje kropen de Zwollenaren uit hun schulp en werd het spel van de thuisclub dreigender. Beide ploegen grossierden echter in vreemde missers, waarbij de harde wind die dwars over het veld joeg de nodige invloed had. Na een half uurtje leek Berkum te gaan doordrukken maar schoten van Chris van der Meulen en Karim Chengachi belandden op de paal. Pal voor rust zette Jeffrey Pohowainjaan rechterspits William Potkamp in goede positie maar zijn schot ging huizenhoog over. Direct na de hervatting was Berkum effectiever toen Chengachi de bal bij een aanval goed teruglegde op Frank Hoolsema. De Berkum-middenvelder schoot vervolgens loepzuiver de 1-0 in de bovenhoek achter keeper Jarno de Jonge. Even later ging een inzet van Drachtster Boys via buitenkantje paal naast het Zwolse doel maar verder kwamen de Friezen er nauwelijks meer aan te pas.

Na een uur kreeg Chengachi een dot van een kans maar bijna vanaf de doellijn ging de bal hoog over. Dat bleek uitstel van executie toen Chris van der Meulen er vijf minuten later weer eens vandoor ging. De linkerspits kwam langs de achterlijn op, zag keeper De Jonge naar voren stappen en schoot uit een bijna onmogelijke hoek de 2-0 binnen, waarbij de Drachtster sluitpost er allesbehalve overtuigend uitzag. Een kwartier voor het einde had Pascal Diender nog de kans om de wedstrijd in het slot te gooien maar zijn inzet werd gesmoord. In de slotfase probeerden de Friezen wat terug te doen maar Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis kwam, eigenlijk net zoals in de hele wedstrijd, geen moment in de problemen zodat het bij 2-0 bleef. Daarmee heeft Berkum aansluiting gehouden met de concurrentie maar is nog niet uit de problemen. Volgende week kunnen de Zwollenaren wat dat betreft goede zaken doen in de uitwedstrijd bij de kersverse hekkensluiter DETO Twenterand.

Berkum-Drachtster Boys, 15 februari 2014 Eindstand: 2-0 (0-0) Doelpunten: 48. Frank Hoolsema (1-0), 65. Chris van der Meulen (2-0) Gele kaart: Jan Stoker (Drachtster Boys)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jeffrey Pohowainjaan, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jason Huisman (78. Jerrol Poot), Ruud Wellenberg (46. Pascal Diender), Marc van der Meulen, Frank Hoolsema, Chris van der Meulen, Karim Chengachi, William Potkamp (46. Youp Kok)

Opstelling Drachtster Boys: Jarno de Jonge, Richard Hamstra, Iloba Achuna, Jacob Bras, Herman Rozema, Said Hassan, Aziz Geyik (79. Mark Huizinga), Willem den Hartogh (68. Peter Jansen Klomp), Jan Stoker, Sicco Bouwer (70. Zeb Tjie a Njiem), Regilio Holder

Artikel delen: