WVF deelt punten in doelpuntloos duel

Zwolle – De wedstrijd tussen Blauw Geel ’55 en WVF eindigde vanmiddag zoals deze begon in een 0-0 gelijkspel. En daar mocht WVF nog het meest tevreden mee zijn, ondanks dat het in de slotfase een zuivere strafschop werd onthouden door scheidsrechter A. Meulenkamp. Maar WVF kwam deze middag geen moment in de wedstrijd en dat was de verdienste van de thuisclub.

Daarnaast maakte de stevige wind goed voetbal bijna onmogelijk. Vanaf het begin zette Blauw Geel druk op de bal en was het veel feller in de duels. WVF begon slecht aan de wedstrijd en vooral in de eerste 10 minuten leek het wel of onze jongens ruzie met de bal hadden. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Al in de eerste minuut pareerde Mike ter Wiele een schot van dichtbij van Koppenaai en een paar minuten later verdween een afstandsschot van Hoefakker over het doel van WVF. De eerste voor WVF was voor Hessel Berends na ruim een kwartier spelen. Hessel kreeg de bal in de voeten geschoven door Hamdan van Blauw Geel, schrok hier kennelijk zo van dat hij in plaats van op Keeper Pham af te gaan, slap in schoot zodat dit buitenkansje verloren ging. Dit was ook de enige mogelijkheid in de eerste helft voor WVF. Blauw Geel bleef fel in de duels en was met name met lange ballen gevaarlijk.

Met name onze beide vleugelverdedigers Dion Reijnen en Robbertjan Stals hadden het vanmiddag moeilijk met hun tegenstanders die fel op de bal bleven jagen. Het lukte WVF niet om de bal in de ploeg te houden en daarmee de rust te bewaren en controle over de wedstrijd te krijgen. Het mocht dan ook blij zijn dat het zonder achterstand de rust haalde want aan het eind van de eerste helft liet Blauw Geel nog twee goede mogelijkheden onbenut. Eerst knalde Hamdan na een dieptepass allen voor Mike ter Wiele snoeihard op de paal en wist Mike een afstandsschot van van Ruiswijk onschadelijk te maken. WVF begon de tweede helft met twee wissels. Bas Bouwhuis kwam voor Rob Meijerink, die geblesseerd in de kleedkamer achterbleef en Mark Peppelenbos kwam voor Kristian Bril. Helaas bracht dit geen verandering in het spel van WVF. Blauw Geel bleef doorgaan waarmee het de eerste helft afsloot en bleef met name via de vleugels gevaarlijk, maar mede door enkele goede reddingen van Mike ter Wiele en goed en rustig verdedigen van Kevin Peters(enkele supporters op de tribune zongen al wij zijn niet bang want Kevin is erbij) hield WVF de nul vanmiddag. En bijna zouden ook de drie punten meegaan naar Westenholte. In het laatste kwartier kreeg WVF, met in de hoofdrol Lennart Bril, nog 3 goede mogelijkheden om fouten in de verdediging van Blauw Geel af te straffen om zo de winst naar zich toe te trekken. Bij de eerste kans na een fout van van Ruiswijk wist Lennart net niet te profiteren na een goede redding van doelman Pham, bij de tweede liet Pham de bal los maar kon rebound van Lennart pareren en bij de derde werd Lennart duidelijk zichtbaar en voor een leeg doel door Pham omver getrokken en werd WVF een strafschop onthouden. Dit leverde de nodige frustaties aan WVF kant op, vooral Bas Bouwhuis liet zich met een harde overtreding gelden en moest met rood van het veld. Over de hele wedstrijd gezien zat er vanmiddag niet meer in voor WVF en mocht het tevreden zijn met deze puntendeling. Omdat de wedstrijd tussen DFS en Nunspeet werd afgelast en NSC niet wist te winnen staat het op een gedeelde tweede plaats en blijft het spannend aan kop van de Eerste klasse.

Karakteristieken: Blauw Geel ’55-WVF 0-0 Gele kaart: Berhof, Blauw Geel , Marthijn van der Steege, Jeroen van Brummen, Hessel Berends en Bas Bouwhuis WVF Rode kaart: Bas Bouwhuis WVF .
Toeschouwers: 100
Scheidsrechter: A.Meulenkamp
Opstelling Blauw Geel ’55: Pham, Bolks, van Ruiswijk, Hoefaker, Hamdan, Jacobse(46Molenaar), Berkhof, Tuitert, Kooiman, Koppenaal(75 Reinders), Ouaali
Opstelling WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Marthijn van der Steege, Kevin Peters, Robbertjan Stals, Rob Meijerink(46, Bas Bouwhuis) Patrick Koning(77 Michel Koning), Lennart Bril, Jeroen van Brummen, Kristian Bril(46 Marc Peppelenbos ) Hessel Berends

Artikel delen:

Reageer