‚Beste raadslid’ P&W is geen raadslid!

Zwolle – Dit weekend is bekend geworden dat Zwolse Partijleider van de Landelijke Partij voor Cultuur is genomineerd is voor Beste Raadslid van Nederland, een verkiezing die is uitgeschreven door o.a. de Volkskrant en het tv-programma Pauw en Witteman. Volgens de Volkskrant, Pauw & Witteman en 3FM is dit een perfect moment om aandacht te geven aan het grote belang van een goed functionerende lokale democratie door raadsleden in het zonnetje te zetten.

Zij organiseren deze verkiezing dan ook om de lokale volksvertegenwoordigers van Nederland te laten zien. Volgens hen vormen zij de ruggengraat van de Nederlandse samenleving en zijn ze onmisbaar voor de Nederlandse democratie.

Met de overdracht van taken van de landelijke regering naar gemeentes wordt de rol van raadsleden steeds belangrijker. Deze verkiezing geeft de bijzondere en goede raadsleden van Nederland een podium. Van Hese is dan wel geen Raadslid, en doet zelfs niet mee met de verkiezingen, maar dat is volgens eigen zeggen een bewuste keuze: “Om invloed op de lokale politiek uit te kunnen oefenen is het misschien juist goed dat we onverkiesbaar zijn, de achterban hebben we!”

U kunt de partij voor Cultuur op meerdere manieren tegen zijn gekomen. Bijvoorbeeld als mede-organisator van het Kerstbomenasiel, het Cultuurdiner in DOAS, de Guerillatuin in de Van Karnebeekstraat. Allemaal sociale projecten waar geen geld aan te pas komt: door de burger, voor de burger. De Zwollenaar staat nu Landelijk op één in de peilingen. Er kan hier gestemd worden. Van Hese heeft als doel aan te kaarten dat het niets met beste raadslid te maken heeft, maar met de meeste facebookvrienden te maken heeft, of zich het best kan verkopen. Dit is een onderzoek in kwantiteit, niet in kwaliteit.

Als Van Hese daadwerkelijk door is naar de top twaalf zal hij uiteraard plaats nemen aan tafel bij P&W, maar dan wel om de nonsense van deze stempraktijken aan de kaak te stellen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Misschien moet de Partij voor Cultuur nog een tekstschrijver aan zich binden om duidelijke stukjes te schrijven. Ik moest het toch echt een paar keer doorlezen om enigszins te kunnen begrijpen waar het om gaat.


    ⚠️ Meld

  2. Eens met Wilbert, pas op het einde wordt pas duidelijk waar het om gaat.
    Als je niet op ‘Lees verder’ klikt heb je geen idee waar het over gaat..

    En verder.. ik begrijp dat van zulke verkiezingen meer draait om de hoeveelheid Facebook vriendjes, maar dat is in feite toch altijd zo met stemmen?


    ⚠️ Meld

Reageer