Lotte van Beek pakt brons op 1500 meter

Door Redactie

Zwolle – Zondagmiddag heeft Lotte van Beek op de Olympische Spelen in Sochi een bronzen medaille gewonnen. Dit deed ze door een tijd van 1.54,54 neer te zetten op de 1.500 meter. Ireen Wüst won het zilver met 1.54,09. Provinciegenoot Jorien Ter Mors pakte met een fraaie tijd van 1.53,51 minuut het goud. Ook de vierde plaats was voor een Nederlandse schaatster, Marrit Leenstra.

Van Beek liet zich naar eigen zeggen niet afschrikken door de scherpe tijden van Jorien ter Mors en Ireen Wüst, die voor haar al op de baan waren verschenen. "Als ik aan de start sta ga ik altijd voor de winst, hoe moeilijk het ook is. Ik wist dat de tijd scherp stond, maar ik wilde gewoon die medaille en ben daar tot het einde voor blijven knokken. Ik ben dan ook zeker blij met mijn bronzen plak." Door deze medaille van Van Beek worden nu door drie Zwollenaren inmiddels vier olympische medailles mee naar Zwolle genomen. Michel Mulder won eerder al een gouden en bronzen medaille, zijn broer Ronald een bronzen medaille. De Zwolse medaillewinnars worden op 26 februari gehuldigd op het Grote Kerkplein om 17.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Lotte van Beek pakt brons op 1500 meter”

  1. Prachtig gedaan van Lotte hoog tijd dat de gemeente eens een overdekte schaatshal bouwt hier in een stad als zwolle met zoveel talent.Zwembaden worden hier steeds opnieuw gebouwd in korte tijden maar voor de schaatsliefhebbers is er niets

  2. Goed gedaan, Lotte! Gefeliciteerd

    Ja, als het schaatsstadion Thailf al niet kan overleven, laten de Zwollenaren doen alsof dat niet bestaat en hier het wiel gaan uitvinden en een overdekte hal neerzetten speciaal voor schaatsen.

Reacties zijn gesloten.