Bocciatoernooi ter herinnering aan Michiel Tatje

Zwolle – Stichting Michiel Boccia Zwolle organiseert op 22 februari 2014 de landelijke Boccia wedstrijd ter herinnering aan de overleden Zwolse speler Michiel Tatje.

Ter nagedachtenis aan Michiel wordt door de stichting Michiel Boccia Zwolle dit toernooi in Zwolle georganiseerd. Er wordt op wedstrijdniveau gespeeld door 25 spelers en 10 spelers op recreatief niveau. Iedereen met een lichamelijke handicap is welkom om mee te spelen en kan zich opgeven bij de Boccia site: www.boccia.nl, www.Bocciazwolle.nl of bij infosmbz@gmail.nl. Natuurlijk zijn supporters ook van harte welkom. De toegang is gratis. Het toernooi zal gehouden worden op 22 februari 2014 in de BDG hal aan de van der Heijdenstraat te Zwolle.

Onze dank gaat speciaal uit naar onze sponsoren: Fonds Gehandicaptensport, Johanna kinderfonds, C1000, Liberty en Eldrun. In Zwolle traint er elke dinsdagavond een kleine groep spelers en zij zien de groep graag uitgebreid worden. De stichting hoopt met dit jaarlijkse toernooi de Boccia op kaart te zetten van gehandicapt Zwolle. Wij willen als stichting met dit toernooi meer spelers enthousiast maken voor dit balspel, zodat de spelers zichzelf op een andere manier leren kennen en vriendschappen opdoen. Boccia (spreek uit ‘botsja’ )is een para Olympische sport  en staat ook tijdens de Olympische zomerspelen op het programma. Ook Nederland heeft een Olympisch team. Boccia is speciaal bedoeld voor mensen van alle leeftijden met een lichte tot een zware beperking. Boccia wordt voornamelijk gespeeld door mensen met een cerebrale parese (hersenaandoening met onder andere spasmen) en sporters die vanwege hun lichamelijke beperking nauwelijks een andere sport kunnen beoefenen. “De sport boccia heeft zijn bestaan te danken aan de ontdekking van stenen ballen. Deze stenen ballen werden voor het eerst in een graf van een farao ontdekt, dat dateerde van ongeveer 6.000 tot 7.000 voor Christus. Deze ballen hebben toen een ontwikkeling meegemaakt waaruit nauw aan elkaar verwante mikspelen zijn ontstaan zoals jeu de boules en boccia. In het laatste decennium heeft boccia zich ontwikkeld tot een sport voor mensen met een handicap, en zelfs voor mensen met een zware lichamelijke handicap. In 1989 werd Boccia in Nederland geïntroduceerd”.
Artikel delen:

Reageer