Mevrouw Van het Hul-Popping wordt 100 jaar

Zwolle – Mevrouw A. van het Hul-Popping heeft zondag 16 februari 2014 haar 100-ste verjaardag gevierd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht mevrouw Van het Hul in Arcadia aan de Hogenkampsweg een bezoek om haar persoonlijk te feliciteren. De eeuwling kreeg een aantal Iris cheques cadeau.

16-02-2014_mevr_v_hul-popping_100_jaar-arcadia_03.jpg 

Mevrouw Aafje van het Hul-Popping is geboren op 16 februari 1914 in het Friese Oosterwolde. Haar arbeidzame leven startte ze als leerling verpleegster in het Sanatorium in Hellendoorn. Na enkele jaren verhuisde ze naar Zwolle om aan de slag te gaan als verpleegster in het Sophia ziekenhuis. In die stad leerde ze haar man Gerrit van het Hul kennen, waar mee ze op 31 maart 1939 in het huwelijk trad. Hun eerste huis betrokken ze aan de Thomas a Kempisstraat, waar haar man filiaalchef van de levensmiddelenzaak Simon de Wit was. Daarna heeft de familie gewoond op de Hanekamp en aan de Herenweg. Uit hun huwelijk zijn 3 kinderen geboren, dochters die allen in het buitenland wonen (Engeland, Ver. Staten en Dominicaanse Republiek). Er zijn 5 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. 

16-02-2014_mevr_v_hul-popping_100_jaar-arcadia_01.jpg

16-02-2014_mevr_v_hul-popping_100_jaar-arcadia_04.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en nog een foto… 

Mevrouw Van het Hul’s grote hobby is het handwerken, hetgeen ze nog doet tot op de dag van vandaag. Graag ging ze op reis. Met het gezin werd bijna in elke vakantieperiode gekampeerd in warmere landen. Vaak werd een bezoek gebracht aan hun kinderen in het buitenland. Na het overlijden van haar man in 1979, was mevrouw actief in het vrijwilligerswerk. Haar huidige gezondheidstoestand is redelijk te noemen, zij het dat haar mobiliteit de laatste jaren beperkt is geworden. Dankzij de goede zorgen van het personeel van de Arcadia, waar ze sinds 2007 woont, heeft ze nog een plezierige oude dag.   

16-02-2014_mevr_v_hul-popping_100_jaar-arcadia_02.jpg 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Mw. Van het Hul moet mogelijk binnenkort ook op zichzelf gaan wonen omdat de centjes van de overheid op zijn?
  De Venus van Driezorg ondergaat een sterfhuisconstuctie en gaat dicht.
  Als deze mevrouw geen ZZP 3-4 indicatie heeft mag ze ook vertrekken.

  Net zoals andere zorginstellingen in ons goed geregelde NL gaat de boel op slot.
  Het worden verpleegtehuizen.
  Het is gemakkelijk om bejaarden te pesten, die zeggen immers niet zoveel terug..  ⚠️ Meld

 2. Van harte gefeliciteerd mevr. Van het Hul – Popping!
  En een prachtig artikel met dito foto’s, mooi.

  @HansV
  Arcadia is een serviceflat. Mevrouw woont daar, net als alle andere bewoners, volledig zelfstandig met ondersteuning van zorg.
  In Zwolle is een aantal verzorgingshuizen waar inderdaad een bezuiniging op toelating van overheidswege wordt doorgevoerd m.b.t. de ZZP’s, maar in de meeste woonzorgcentra in Zwolle wonen mensen zelfstandig (scheiden van wonen en zorg) waar bewoners een appartement huren of kopen.

  Overzichtje:
  http://www.servicepuntzorgwoningen.nl/files/spzw/File/10128_woningenbrochure_LR.pdf.pdf

  En het laatste nieuws rondom de Venus verwijs ik je graag door naar De Stentor:
  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/zorgcentrum-de-venus-blijft-langer-open-1.4187197.

  Groet
  Micha Baksteen
  Medewerker Driezorg


  ⚠️ Meld

 3. @Micha,

  Even los van uitstel en of men aanleunend woont (met zorg) blijven de donker wolken zich voor deze mensen opstapelen.
  In de Venus kregen alle bewoners al voor de helft van 2013 een brief dat de boel dicht zou gaan, op televisie kan je voorbeelden zien van zeer onzekere bejaarden die zeggen dat ze hopen voor die tijd dood te zijn.

  Het komt er op neer dat als de ZZP indicatie “te laag” is dat ook (volgens de berichten die de wereld in zijn gestuurd) iemand van 95 jaar die al 35 jaar in de Venus woont op kan hoepelen (praktijkvoorbeeld!).
  En waarheen? Dat weet niemand.

  Wat krom is mag jij recht proberen te praten, doe je best.


  ⚠️ Meld

Reageer