CDA geeft groen de ruimte

Zwolle – Het mooie voorjaar speelt natuurlijk mee, want de eerste koe staat sinds dit weekend alweer buiten. In de weilanden aan het Roodhuizerpad, net achter de Isala Klinieken. In dit geval een mooie zwart-witte viervoeter met CDA-dekje, om barometerwisselingen aan te kunnen.

cda_plakactie_2014.jpg 

‘Geef groen de ruimte’, vertelt de koe via de boodschap op haar flank. Veehouder en CDA-kandidaat Harold van Vilsteren is de trotse eigenaar van de zwartbonte koe: "Zo laat ik zien dat ook het buiten- en agrarisch gebied van Zwolle belangrijk voor de stad is. Het draagt bij aan de leefbaarheid van de hele gemeente. Als je eens ziet hoeveel wandelaars en fietsers hier langskomen. Zo gaat mijn vee over een maand weer met een vrolijke koeiendans de wei in. Daar genieten mensen van."

 

Ruimte om te innoveren

Het CDA laat hiermee ook zien dat ze agrarische bedrijven ruimte en ontwikkelingsmogelijkheden wil geven. "Ik weet hoe belangrijk het is om je bedrijf te kunnen ontwikkelen." En daar wil hij meer uit halen. Zo wordt een deel van de melk bijvoorbeeld verwerkt op kaas- en zorgboerderij De Huppe in Zwolle-Zuid. "Een agrarisch ondernemer heeft ruimte nodig om te innoveren. Zo houd je je bedrijf gezond voor de toekomst."

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tja misschien is Harold dan iets te enthousiast in zijn uitspraak:
    Zo laat ik zien dat ook het buiten- en agrarisch gebied van Zwolle belangrijk voor de stad is. Het draagt bij aan de leefbaarheid van de hele gemeente. Als je eens ziet hoeveel wandelaars en fietsers hier langskomen.


    ⚠️ Meld

Reageer