Confrontatie PEC Zwolle en Eagles supporters

Zwolle – Op zondagavond 16 februari ging de politie naar de kruising Ceintuurbaan/Meppelerstraat/Oude Meppelerweg na de melding van een vechtpartij.

Er zou op de kruising worden gevochten door meerdere personen. Er bleek een confrontatie en vechtpartij geweest te zijn tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles supporters. Er waren nog een aantal gewonde Go Ahead Eagles supporters aanwezig met letsel aan aangezicht en arm en neus. Drie auto’s werden bij het incident beschadigd en moesten worden afgesleept. De politie heeft de zaak in onderzoek. 

 

Artikel delen:
Reacties 228
 1. Stoere jongetjes……. Ben benieuwd wat de club PEC Zwolle hier tegen gaat doen.

  Het lijkt mij dat met camerabeelden bij de McDonalds of getuigen van de slachtoffers uit Deventer er wel personen gepakt kunnen worden, die dan nooit meer in het stadion mogen.


  ⚠️ Meld

 2. Er staat een fout in dit bericht; Er wordt gesproken door PEC Zwolle en Go Ahead Eagles supporters. Dit dient wat mij betreft vervangen te worden door “a-sociaal en onaangepast tuig van de richel”. Met de term supporters doet de redactie van WLZ de echte voetballiefhebbers te kort. On-topic; Ik hoop dat de camerabeelden duidelijkheid kunnen verschaffen, ik neem ook aan dat de gewonde Deventenaren voor verhoor zijn meegenomen en ingesloten. Dit soort onzin dient met wortel en tak uitgeroeid te worden. Maar met de huidige minister en staatssecretaris van V&J en de KNVB zal dat wel een utopie blijven. Voer nu eens een echte, keiharde voetbalwet in.


  ⚠️ Meld

 3. En dit gajes zal ongetwijfeld met capuchons op tekeer zijn gegaan. Vrouwen in Burka zijn strafbaar, maar dit soort verkleedpartijen worden gedoogd, terwijl die gasten werkelijk niets goeds in de zin hebben, behalve matten en slopen.


  ⚠️ Meld

 4. @Stadshagenees hoewel ik het met je eens ben dat dit idioten waren (kom op, andere haten en zelfs slaan omdat ze voor een andere voetbalclub zijn, hoe sneu kun je zijn zeg), ben ik het niet met je eens dat dit geen supporters zijn. Zo zien ze dat zelf namelijk wel (en velen met hen). Ontkennen dat ze dat zijn, is voor een voetbalclub te simpel. Zeker omdat er veel meer mensen zijn die anderen haten omdat ze voor een andere club zijn, zonder het slaan weliswaar, maar net zo primitief.


  ⚠️ Meld

 5. Als je supporters van een andere club dan je eigen club gaat haten, moet je toch echt een andere hobby gaan zoeken. Waar hebben we het over? Een potje voetbal, meer is het niet. Ik blijf het tuig noemen, echte supporters doen dit niet.


  ⚠️ Meld

 6. @Stadshagenees luister eens naar het publiek tijdens een wedstrijd Zwolle – Go Ahead. Of kijk eens op facebook als je veel vrienden uit Zwolle hebt (of uit Deventer). Dat zijn heel normale mensen die dan plots alles en iedereen uit Deventer (of Zwolle) haten of zelfs dood verwensen.

  Dat gaat zelfs zo ver dat ze het netnummer gebruiken, omdat ze de naam van de stad niet willen gebruiken.


  ⚠️ Meld

 7. Zo werkt het in het echt leven Stadshagenees. In Westenholte was de dader van het dodelijke misdrijf iemand met blond stekelhaar.

  Moeten alle blonde mensen zich aangesproken voelen? Of hebben blonde mensen een soort schild gecreërd om zich daar niet aan te ergeren en het te kunnen relativeren?

  Dat zouden meer mensen moeten doen: relativeren en je niet gelijk aangesproken voelen. De meesten begrijpen wel dat het gaat om een stel raddraaiers binnen de club.


  ⚠️ Meld

 8. Japser; Ik ben heel veel bij voetbalwedstrijden geweest, door dit soort ongein ga ik bijna nooit meer. Omdat ik er klaar mee ben. Ik heb mijn neefje van 8 jaar eens meegenomen naar een wedstrijd van Feyenoord tegen VVV, door het gescheld en a-sociale taalgebruik wil hij nooit meer. En Geert, moet ik dat relativeren? Dat is juist het probleem, ik vind het alleen maar treurig en weiger te wennen aan a-sociaal gedrag, of het nu verbaal of fysiek is.


  ⚠️ Meld

 9. @Japser: Wow een netnummer gebruiken ipv de stad te noemen….. gaat wel radicaal ver dan ja! Heb je nog meer van dit soort extreme inside information Japser?


  ⚠️ Meld

 10. @stadshagenees.. MIETJE!! sjonge wat kan jij je aanstellen.. Ook maar niet opstap zaterdag avond in het centrum? ook daar zijn er vaak vecht partijen en opstootjes.. Leer eens accepteren dat de mens niet allemaal geliefd naar elkaar zijn..:o


  ⚠️ Meld

 11. Gaan we weer. Deze discussie hebben we hier al eens gehad na de confrontatie met ‘Utrecht supporters’ bij de vrolijkheid. Hé, de vrolijkheid. Das vlakbij waar het nu mis ging. Zal wel toeval zijn…

  Stadshagenees is hier de enige met een beetje verstandige mening, simpelweg omdat hij uit eigen ervaring spreekt. De rest is hier voor de sensatie en het opnaaien. Wat dat betreft lijken jullie wel wat op deze ‘supporters’.

  Zelf ben ik de laatste thuiswedstrijd ook maar naar huis gegaan omdat er vlak voor het begin van de wedstrijd ineens 50 schreeuwende %^&$@ het vak binnenkwam. Ze waren op de stentor tribune niet meer welkom, dus mochten ze van pec op tribune noord staan, lekker tussen de gezinnen. Dan kijk ik liever thuis op de bank.

  Zo zonde, PEC timmert sportief stevig aan de weg maar blijkbaar zullen er altijd mensen dit positieve gevoel willen verstoren.


  ⚠️ Meld

 12. Oef ja schreeuwende….. ssssspppannenddddddddd!! Ook al zo radicaal en extreem! Nog ff en jullie gaan me ook vertellen dat als er gescoord word dat ze dan heel massaal gaan juichen enzo dat zou helemaal schandalig zijn!! Klinkt allemaal als sodom en gomorra ik durf nu echt nooit meer naar het stadion!


  ⚠️ Meld

 13. Beste Evert, “Mietje” en “ik stel me aan”. De aanhef van jouw betoog zegt mij al voldoende over met wie te maken heb. Je maakt een vergelijking met uitgaansgeweld, prima, als er in een uitgaansgelegenheid waar ik mij bevind een vechtpartij uitbreekt dan verlaat ik die gelegenheid onmiddelijk. Ik haat geweld namelijk en inderdaad, daar loop ik voor weg. Dan maar een mietje, daar schaam ik mij in dit geval niks voor. Kennelijk heb jij een ander normbesef, fatsoenlijk ben je sowieso niet, gezien je kwalificatie van mijn persoon, zonder dat je weet tegen wie jij het hebt. Fijne dag verder.


  ⚠️ Meld

 14. Ok Daltonbroer, hopelijk realiseer jij je dat a-sociaal supportersgedrag uiteindelijk de nekslag voor het betaald voetbal kan betekenen. Er zijn ook mensen die gewoon naar hun favoriete voetbal willen kijken, zonder al die a-sociale wantoestanden eromheen. Figuren als jij verzieken het voor die mensen door een poging te doen recht te praten wat volstrekt bezopen Tokkie-gedrag mag worden genoemd. Wees er maar trots op.


  ⚠️ Meld

 15. Prachtig om te zien hoe mensen mijn en Stadshagenees betoog neer proberen te halen, door precies het gedrag te gebruiken waar wij het over hebben.

  @janjaap het gaat erom dat heel normale mensen + voetbal blijkbaar er voor zorgen dat je mensen in een andere stad, puur en alleen omdat daar een andere voetbalvereniging zit, gaat uitschelden, of op andere manieren naar beneden haalt. Dat is veel minder erg dan ze slaan, maar is nou niet echt het toppunt van ontwikkeling.


  ⚠️ Meld

 16. Als die kerels zo graag op elkaar in willen meppen moeten ze dat zelf weten. Maar doe dat dan lekker buiten de stad, in een weiland of zo. En dan geen politie inzet erbij. Scheelt ook weer in de kosten 🙂


  ⚠️ Meld

 17. @Stadshagenees,

  Allemaal leuk en aardig die politiek correcte antwoorden maar behoorlijk kort door de bocht. Als het ijsseldelta stadion vol zit dan betekent het dat er 12,500 mensen aanwezig zijn. Van dit aantal zal er altijd een kleine groep tussen zitten die zich onbehoorlijk weet te gedragen. Dit is simpel omdat we hier over grote aantallen mensen praten. Met jouw redenatie kom je dus niet in de stad (een stadion is niet te vergelijken met een enkele kroeg) en je gaat dus ook niet naar een festival zoals het bevrijdingsfestival. Want ook daar zijn vechtpartijen en onbehoorlijke mensen. Noem mij maar een evenement (met alcohol) waar 12,500 man op af komt en er 100% garantie is dat er geen akkefietjes plaatsvinden.

  Ik praat het gedrag niet goed maar er voor weglopen of je ogen ervoor sluiten is niet de oplossing. Thuisblijven omdat sommige personen zich asociaal gedragen is voor hun misschien wel het grootste ‘compliment’. Ik doe er gewoon niet aan mee en weiger mijn plezier te laten verstieren door een paar randdebielen.


  ⚠️ Meld

 18. “Want ook daar zijn vechtpartijen en onbehoorlijke mensen. Noem mij maar een evenement (met alcohol) waar 12,500 man op af komt en er 100% garantie is dat er geen akkefietjes plaatsvind”

  EO jongerendag, opwekking etc. 😉

  Maar die Eagle supporters zijn daar toch ook niet alleen om een hamburger te eten mij de Mac denk ik…. Neemt niet weg dat het buitengewoon triest is, maar het heeft inderdaad niets met supporters te maken. Ik ga elke thuiswedstrijd en bijna elke uitwedstrijd naar PEC en de incidenten van de afgelopen jaren zijn op één hand te tellen, zelfs in Deventer verloopt het allemaal vrij rustig.


  ⚠️ Meld

 19. Ach ja, de één heeft een hekel aan geweld, de ander een hekel aan voetbal en weer een ander heeft een hekel aan supporters uit deventer.

  Zo gaat dat in de maatschappij. Verschillende personen met verschillende meningen en opvattingen, leven en laten leven.  ⚠️ Meld

 20. Robot, er staat nergens dat ik niet uitga of niet naar een bevrijdingsfestival ga. Ik zeg alleen maar dat ik geweld verafschuw, lijkt mij normaal. Dat met mijn neefje heeft me wel aan het denken gezet, volwassen mensen kunnen zich ook verbaal als beesten gedragen, en dat zijn er meer dan jij suggereert. Toegegeven bij PEC valt dat nog reuze mee. Voetbal is van en voor iedereen, normaal gedrag en dat afdwingen met bv een strenge voetbalwet kan toch niet teveel gevraagd zijn? Ik weet zeker dat de stadions nog voller zitten als zo’n wet wordt ingevoerd.


  ⚠️ Meld

 21. Oh ja trouwens iedereen die last heeft van de groep die weggestuurd is van de stentor naar noord.. Graag even klagen bij de heer Diederik mijntjes.. Willen zelf GRAAG op de stentor blijven zitten aangezien we niet geassocieerd willen worden met dat tuig van noord.


  ⚠️ Meld

 22. Iedere reactie op dit onderwerp lijkt me er 1 te veel. En een herhaling van zetten in discussies die hier al jaren plaatsvinden. Slotje!

  Nu doe ik het zelf ook >:(


  ⚠️ Meld

 23. geen aandacht aan schenken dit volk en buiten het stadion houden tijdens een wedstrijd zowel de zwolsen als de deventenaren dit zijn geen voetbal supporters maar op sensatie beluste gasten.


  ⚠️ Meld

 24. HO HO HO HO eens even! Na het artikel even heel goed gebestudeerd te hebben kom ik tot de volgende conclussie, dat er gisteravond een groep eagles supporters in Zwolle aanwezig waren is overduidelijk, maar wie zegt dat die andere groep Zwollenaren waren?? Zijn er ook mensen aangehouden uit Zwolle? of zijn dit gewoon aannames? Ik vind dan ook dat de kop van dit artikel veranderd moet worden tot het tegendeel bewezen is!!!


  ⚠️ Meld

 25. Prima toch zo, gebeurt het in het stadion loopt iedereen te janken over kinderen enzo en je club schade toebrengen wat ook niet de bedoeling is. Gebeurt het eindelijk gewoon op straat zonder dat daar omstanders bij betrokken raken lopen ze nog te zeuren. Dit is een prima oplossing en je maakt mij niet wijs dat deze ontmoeting toevallig was….


  ⚠️ Meld

 26. @ZiB ze staan op het kruispunt en er zijn 3 auto’s zo beschadigd dat ze weggesleept moeten worden. Daar hebben de omstanders dus wel degelijk last van.


  ⚠️ Meld

 27. Pardon ZIB, prima oplossing? Matten op een druk verkeerskruispunt? Hoezo heeft niemand daar last van? Daar hebben op zijn minst passerende automobilsten last van. Wat een rare en kromme redenering weer.


  ⚠️ Meld

 28. Zolang ze elkaar de hersens inslaan zie ik het probleem niet, als omstanders er niet mee geraakt worden of er de dupe van raken laat ze lekker gaan ruimt het vanzelf op.

  Mensen maken zich druk om de kleinigheidjes van tegenwoordig, het geval in westenholte is vele male erger omdat er onschuldigen aan te pas komen. maar iedereen valt weer over de ‘Fanatieke’ supporters heen.

  Maar de fraude’s, babbeltrucs (bij bejaarden), Gewelddadige overvallen op snackbars en dergelijke waar mensen. jaren gedupeerd zijn of er zelfs niet meer uitkomen daar praat niemand over. maar nee laten we allemaal vallen over een paar knaapen die elkaar aanvallen want dat is probleem numero 1. Nederland lachertje


  ⚠️ Meld

 29. Nee Jasper, dat zeg ik niet, begrijpend lezen! Ik heb bijvoorbeeld niets met Nederlandstalige muziek. Wanneer er hier een artikel verschijnt met dat onderwerp, lees ik dat artikel niet eens en geef ik ook geen commentaar. Puur en alleen omdat het me niet interesseert! Jij hebt in het verleden aangegeven niets met voetbal en alles er om heen te hebben, prima. Daarom verbaast het me dat je er zoveel woorden aan vuil maakt. Thats it!


  ⚠️ Meld

 30. Zoals ik het nu lees, kan beter de ene helft (de jankerts) beter een seizoenskaart van Heerenveen kopen en de andere helft gewoon lekker naar PEC blijven gaan. Opgelost?


  ⚠️ Meld

 31. ZIB, dit gaat niet over voetbal, maar over dom, kansloos, a-sociaal en zinloos geweld waar de maatschappij ook last van heeft. Dit vergelijken met wat er in Westenholte is gebeurd is smakeloos en dom. Dat is natuurlijk nog triester dan dit gebeuren, maar dat maakt een matpartij tussen twee groepen ééncelligen nog zinlozer.


  ⚠️ Meld

 32. Ik wil alleen antwoord op mijn vraag, zijn er gisteravond ook daadwerkelijk Zwollenaren of PEC supporters aangehouden bij deze vechtpartij? Zo niet dan moet de kop van dit artikel aangepast worden! Op deze manier krijgt PEC Zwolle een slechte naam!!


  ⚠️ Meld

 33. @ZiB ik heb zeer weinig met de sport ja, maar ik heb wel degelijk een mening over hoe die sport de maatschappij en mijzelf raakt. En ik ben ook zeker geïnteresseerd in de uitwassen van voetbal.


  ⚠️ Meld

 34. Als ik met mijn neefje van acht jaar naar PEC zou gaan, zou ik hem voorbereiden op het a-sociale volk. Als hij te jong is omdat te begrijpen, ga ik niet met hem naar een voetbalwedstrijd.

  Zo simpel kan het zijn. Helaas ben ik er niet bijgeweest dus van de zijlijn is het altijd makkelijk praten. Ik kan mij er wel wat bij voorstellen dat je er niet meer komt…


  ⚠️ Meld

 35. De politie concludeert op politie.nl dat PEC supporters betrokken zijn bij dit incident. Als die dat beweren dan twijfel ik daar niet aan.


  ⚠️ Meld

 36. Opgelost? Nee, een seizoenskaart van Zwolle kost maar 100 euro. In vergelijking met Heerenveen is het veel goedkoper om modern eredivisievoetbal in Zwolle te kijken. Deze ‘jankerts’ heeft zwolle namelijk nodig om het stadion vol te houden. Als deze supporters naar Heerenveen gaan moet Zwolle nog meer gratis kaartjes weggeven om toch als een moderne eredivisieclub voor de dag te komen. Dit zou niet goed zijn voor de geloofwaardigheid van de club.


  ⚠️ Meld

 37. Volgens meldingen op Twitter en diverse websites zouden de Deventer auto’s belaagd zijn door Zwollenaren toen zij terugkeerden van de GAE-wedstrijd in Groningen. Er zou met knuppels op hun auto’s zijn ingeslagen. De politie kan dat niet bevestigen en weet evenmin of het om een ‘georganiseerd’ treffen ging. De drie betrokken auto’s zijn afgesleept.


  ⚠️ Meld

 38. Je wil het niet weten of je wilt het niet geloven, maar de politie meldt toch duidelijk op haar website dat ook PEC supporters betrokken zijn.


  ⚠️ Meld

 39. Bericht door terstal, op 17 februari 2014 11:29

  Stoere jongetjes……. Ben benieuwd wat de club PEC Zwolle hier tegen gaat doen.

  Wat heeft PEC Zwolle hiermee te maken????


  ⚠️ Meld

 40. bron was trouwens de Stentor, het is maar net wat je wil lezen en wil geloven. de Stentor laat de keuze aan de lezer zelf, maar Weblogzwolle neem het gewoon aan dat er PEC Zwolle supporters bij betrokken waren. Daarom loop ik nog steeds met vraag: Zijn er ook Zwollenaren of PEC supporters aangehouden gisteren?


  ⚠️ Meld

 41. Wanneer gaat PEC deze droeftoeters nou eens verbannen?!
  Ze weten echt wel wie het zijn, wat is het probleem?

  In het stadion hebben ze toch niks te zoeken want voetbal kijken doen ze ook niet.
  Ik was toevallig aanwezig in vak9 tegen Ajakkes, waar meneer de veiligheidscoördinator dacht dat hij deze sukkels wel kon dumpen ten koste van mensen die wel een leuke dag willen beleven. (Dankjewel Diederikje>:()
  Zijn de hele wedstrijd aan het zieken en de tribunes af te speuren naar iets waar geen blauw/wit aanzit. Constant gaan er mobieltjes af, Joost mag weten waarvoor, medesupporters worden geïntimideerd en omver gelopen.

  Sodemieter alsjeblieft een eind op, zielige mannetjes!

  En dan als een dikke loser lopen klagen op Noord “Het is hier maar balen, ik voel me zo bekeken hier.” Hoe zal dat nou komen zeg?!
  Of misschien wel de beste/treurigste opmerking die ik hoorde kwam er ook nog eens heeeel verontwaardigd uit “Mooi klote is dat hier, zo naast het kidsvak. Straks herkennen klasgenootjes van mijn kinderen me nog!”

  Misschien moet deze “meneer” (want een jong volwassene was hij ook lang niet meer.) eens een andere hobby zoeken?!

  Ik kom toch weer bij wat ik al eens eerder heb geroepen hier.
  Ga met je tokkievriendjes in een weiland langs de IJssel staan, stuur een postduif naar de tokkies uit koekdorp of waar dan ook vandaan, en trap mekaar daar de IJssel in.:D
  Kunnen wij de stand bijhouden als er wat voorbij komt drijven…….
  🙁


  ⚠️ Meld

 42. @japser: Ik denk dat je het bij jou gewoon een ziekelijke vorm van meldingsdrang kan noemen! Ik lees al wat jaartjes mee op weblog zwolle en reageer heel af en toe eens op topics waar ik echt wat mee heb maar jij laat geen kans onbenut om je verheven, moralistische, belerende “ik vind mezelf zo ontzettend ontwikkeld” comments ten toon te spreiden!


  ⚠️ Meld

 43. Haha. Bij een club als zwolle word je als supporter snel ‘bekeken’, dit is een logische gevolg van een club zonder identiteit. #wecomeasone


  ⚠️ Meld

 44. je hebt helemaal gelijk sPECky, ik zit namelijk ook op vak 9 en heb dat gespuis het hele seizoen een beetje geobserveerd en er ook aan geeiriteerd, maar nu staan ze ineens ook bij ons op het vak (vak 9) en nu durf ik ze niet te confronteren over hun gedrag. Is toch eigenlijk niet normaal? wat kunnen we hier tegen doen? een mailtje sturen naar dhr Meintjes? of dat gespuis aanspreken op hun gedrag? misschien dat we samen wat kunnen ondernemen sPECKy? samen staan we tenslotte ook sterker…


  ⚠️ Meld

 45. Wie zegt dat de stentor het goed heeft, hoe weet de politie dat dit Zwollenaren waren? Hebben zij er een aantal gesproken? Of herkend? Zijn er Zwollenaren aangehouden? Ik vind ook dit verhaal weer bijzonder frappant. En @sPECky ik ben bijzonder nieuwsgierig naar jou verhaal wat betreft dit ‘incident’ op vak noord misschien dat we elkaar kunnen ontmoeten op vak 9?


  ⚠️ Meld

 46. De knokpartij is zeer ernstig, maar dat ik hier genoeg mensen tref die dit geweld, of ander (verbaal) geweld in het stadion, goedkeuren, schokt me minstens zo erg.


  ⚠️ Meld

 47. Is dat niet het hele probleem bij zwolle? Nichten, liefhebbers en sensatiezoekers in 1 stadion die geen ‘normaal’ supporters-gedrag kunnen vertonen en eigenlijk weinig tot niets met de club zelf hebben.


  ⚠️ Meld

 48. Net goed voor die sukkeltjes uit geventer, doet maar een beetje met de auto door Zwolle rijden, aanpakken die meiden. Mijn complimenten dan ook. Tot zaterdag, weer fijn aan de pils bij PEC!


  ⚠️ Meld

 49. Iedereen zit hier maar te zeiken op supporters van PEC maar bekijk het eens zo. Als de supporters uit Deemter hier gewoon weg waren gebleven dan was er niks om over te praten. Die gasten hadden hier gewoon helemaal niks te zoeken. Als je dan zo stoer bent om toch naar Zwolle te komen en je krijgt wat tikken en je auto wordt gesloopt dan is het toch wel een beetje “eigen schuld, dikke bult (op hun koppies)”.


  ⚠️ Meld

 50. @Zwollenaarisback, ik ben een paar keer met een collega via het werk naar het ?IJsseldelta? stadion geweest voor een wedstrijd van PEC, je kan niet spreken van een eenheid of een ’12e man’ effect, los van dat vind ik dat het stadion van binnen en buiten weinig met voetbal te maken heeft. Sorry, maar dit is mijn mening.


  ⚠️ Meld

 51. VERBETER DE WERELD, BEGIN BIJ JE ZELF!

  Stelletje azijnzeikers hier. Een ieder beleeft ‘voetbal’ op zijn of haar manier. En als hier mensen zo tof willen doen, durf dan ook zo tof te doen en spreek de ‘raddraaiers’ dan persoonlijk aan in het stadion!

  Voetbalsupporters krijgen altijd een bak stront over zich heen bij het kleinste opstootje. Er worden verdomme meer mensen opgepast bij lowlands en dat soort feestjes! Maar daar word nooit naar gekeken. Want voetbalsupporters zijn het tuig van de maatschappij

  Voetbal is emotie, kun je daar niet mee over weg blijf dan lekker ‘veilig’ bij moeders de vrouw op de bank zitten met je fox abbo


  ⚠️ Meld

 52. Alles is gewoon verzonnen en in scene gezet door de egeltjes. Net als dat achterlijke mens ergens in 2004 voor de landelijke media had verzonnen dat ze op een drukke vrijdag middag door 15 Zwolle supporters was mishandeld op het station. Toen trapte ook iedereen erin.  ⚠️ Meld

 53. Bijzondere ervaring dan, ik herken dat nauwelijks. Zeker de laatste tijd is de sfeer prima te noemen en ontstaat er juist meer eenheid. Buitenkant stadion kan ik nog in meegaan maar de binnenzijde lijkt nergens anders op als op een voetbal stadion naar mijn idee, maar goed.Misschien binnenkort nog maar eens proberen dan!


  ⚠️ Meld

 54. Ik lees hier de hele discussie die al snel gaat over de hele verbanning van de Stentor-groep. Dit is echt de domste actie ooit van PEC. Toevallig ken ik een aantal van die lui. De 14 mensen die verbannen zijn zijn de mensen die PEC ziet als de prominente leden van de groep, de leiders zeg maar. Stuk voor stuk geen lieverdjes die allemaal meermalen voor voetbalgeweld zijn opgepakt en allemaal al wel eerdere sv’s op hun naam hebben staan. Maar ook allemaal gasten die inmiddels wat rustiger aan doen en die overwicht hebben, doordat ze hun sporen verdiend hebben. PEC beseft zich niet dat deze lui juist de groep nog een klein beetje in toom hielden. Door hun te verbannen naar noord lopen de echte ongeleide projectielen los rond. Door deze verbanning is het wachten tot het binnenkort echt een keer heel erg fout gaat….

  Dom dom dom Diederik!


  ⚠️ Meld

 55. Wat loopt iedereen hier PEC nou weer bij te halen?
  PEC voetbalde toch niet?
  Nu schijnen vlegels uit deemter op zoek te gaan, in Zwolle, om de boel op stelten te zetten (wat zoeken ze hier anders), vinden ze dat en als reactie worden er ook nog eens allerlei supporters beschuldigd?

  En trouwens, voetbal is van het volk, in mijn geval hoort daar een pot bier bij, een flinke vloek af en toe en een feestje!
  We zijn niet allemaal de beledigd voelende saaie, vingerwijzende doos die wel heel erg snel hun mening klaar hebben staan hier.
  Dus personen als spekkie, vakkie 19 en wie nog meer…..

  Spreek me er voortaan gerust op aan als ik kut roep of mijn telefoon opneem of me bekeken voel of juich bij een doelpunt of zing en schreeuw wanneer ik het stadion binnen loop.
  Kan ik meer waarderen dan het hier te lezen.  ⚠️ Meld

 56. @Jajama Met dagjesmensen zoals jij komt er ook geen eenheid in ons stadion!

  Eenheid is er onder de 300/400 vaste mensen bij pec, de mensen die er elke week (uit en thuis) weer zijn!  ⚠️ Meld

 57. Mmmm, nee hoor! Dit is het verhaal. PEC dacht dat de rest van de groep zou gaan volgen en zo iedereen op noord zou komen. Maar het tegenovergestelde gebeurd…. Die 14 zijn pissed of en de rest kan niet wachten om sensatie te zoeken.

  En die egels…. Lekker voor ze, die hebben gekregen waar ze naar op zoek waren!


  ⚠️ Meld

 58. @kwallekop sinds wanneer moeten Deventenaren Zwolle mijden? Mijn zwager is fan van de Eagles, die mag niet meer op mijn verjaardag komen?


  ⚠️ Meld

 59. Treurig… Omdat je (verbaal) geweld afkeurt, zal je wel geen voetbalsupporter zijn. Het zou maar zo kunnen dat ik vaker bij FC/PEC heb gezeten dan degene die dat zegt.


  ⚠️ Meld

 60. Ze moesten toch in Groningen spelen? Gingen/kwamen ze niet van die wedstrijd? Even een burgertje eten, niet slim natuurlijk maar zou wel een verklaring zijn.


  ⚠️ Meld

 61. Nee, inmiddels ben ik gelegenheidssupporter. Soms wel, soms niet, uitwedstrijden doe ik niet. Mijn ‘hoogtijdagen’ qua aanwezigheid lagen in de periode Hendriks-Spijkerman.


  ⚠️ Meld

 62. Haha jemig jasper. Begrijpend lezen! Die gasten kwamen -lijkt mij- met een reden naar Zwolle. Neem aan dat je zwager niet op je verjaardag komt om alleen je koelkast leeg te vreten en je kist bier leeg te drinken of om je mede verjaardaggangers klappen te geven of uit te dagen.


  ⚠️ Meld

 63. Tsja..dan is het wel te begrijpen. Was je gister jarig jasper? En is je feestje bij de mcdonalds uitgelopen op een ruzie buiten met je zwager wat nu net iets te overdreven in alle media staat?

  😀


  ⚠️ Meld

 64. Laat de Deventenaren er nu maar buiten jongens. Zolang PEC-supporters elkaar onderling het licht in de ogen niet gunnen is er nog veel werk aan de winkel.


  ⚠️ Meld

 65. Voor alle azijnzeikers zoals Specky, Pecman en die andere jankerds. Wie zijn jullie dan helemaal? Altijd maar commentaar leveren van achter je pc. Wie zijn hier nu de sensatiezoekers en opruiers dan. Als jullie zielige gastjes die jullie zijn hier niet tegen kunnen moeten jullie lekker thuis blijven en fox sport nemen. VOETBAL IS OORLOG voor nu en altijd. Wat denk je dat die kutegels kwamen doen dan? Hamburgers eten bij de Mac?? Laat me niet lachem. Vooral je zielige meningen blijven verkondigen en blabla praatjes blijven sturen. Ik zou zeggen doe ook eens zon grote mond op vak 9 hebben. Ik ben 1 van die 14 ik sta echt niet voor mn lol op vak 9 bij jullie klapvee supporters. Het enige wat ik wil is plezier maken met mn vrienden en mn favoriete club zien winnen en daar hoort emotie bij. Wie zijn jullie om de mensen te veroordelen? ?? Ik heb 1 woord voor jullie volk…..JUDAS.


  ⚠️ Meld

 66. Geloof mij maar. Wij staan liever niet bij azijnpissers zoals jullie op vak 9. Stuur diederik maar een mail of wij alsjeblieft weer terug mogen op de stentor waar we horen. Wij zijn toch het uitschot van de maatschappij. ….


  ⚠️ Meld

 67. Trieste mensen hebben trieste meningen…..overal commentaar op maar zelf iets presteren? Nee dom schaapachtig op t vak staan als klapvee dat is wat. Dan ben je dus een echte supporter? Laat me niet lachen jullie. Een ieder beleeft voetbal op zijn of haar manier het is leven en laten leven. Maar laat ons lekker met rust wij veroordelen jullie ook niet. Maar nu wel want jullie maken het wel persoonlijk zo.


  ⚠️ Meld

 68. Beste Pecman,

  Natuurlijk wil ik een normaal gesprek met jou aangaan. Geen probleem hoor, graag zelfs. Ik ben van mening wij zijn allemaal pec supporters en gedragen ons allemaal normaal op onze eigen manier. Maar o wee als wij gaan springen en dollen nee dan zijn we hooligans??? Vertel mij dan eens wat een hooligan precies is?

  En nee ik verheerlijk geweld niet. Maar ga t ook niet uit de weg als t moet.


  ⚠️ Meld

 69. Ik ben ook een van die 14. Denk dat alles flink overdreven wordt hier…. Die Stentor-groep wordt hier neergezet als een stelletje randcriminelen maar ik denk dat dat erg meevalt. Zijn allemaal normale gasten, stuk voor stuk. Baan, gezin, huis, alles netjes voor elkaar. Gaan alleen in sommige dingen een tikje over randje, want veel mensen overigens toffer vinden dan ze openlijk toegeven.

  Wat me hier opvalt is dat iedereen een mening heeft zonder ooit iemand gesproken te hebben van de mensen waar ze hun mening over verkondigen. Lekker makkelijk dus. Spreek eens iemand aan zou ik zeggen. Je zal zien dat iedereen gewoon Nederlands spreekt, niet meteen begint te knokken en dat er prima mee te praten valt. Dat het best prima gasten zijn eigelijk. Probeer het eens zou ik zeggen….

  VNH for life


  ⚠️ Meld

 70. Jammer dat alle mensen op noord of de stentortribune de dupe moeten worden van een stelletje raddraaiers die zichzelf in de kijker willen zetten door elkaar om ver te duwen enz. en daarbij vergeten dat de meerderheid van de mensen, die voor een gezellige voetbalwedstrijd komen, daar geen behoefte aan hebben. Probeer het bij Diederik voor elkaar te krijgen dat jullie een eigen vak krijgen, waar alleen de mensen in staan die voetbal net zo willen beleven als jullie. Ook ik heb gezien toen jullie op de stentor zaten dat door elkaar te duwen en wat dan wel vriendschappelijk bedoeld was, dit toch voor angst zorgden bij de mensen die naast jullie zaten waar onder ook mensen met kinderen.
  Pec kan het wel als oplossing zien door jullie zoals jullie dat noemen te verbannen naar noord, maar ook daar zit men ook niet op jullie te wachten. Ook daar wil de meerderheid gewoon de wedstrijd kijken en niet van de sokken gelopen worden of geduwd worden. Ga om tafel zitten met pec want dit wordt het niet zo.


  ⚠️ Meld

 71. Goed idee, hadden we zelf ook al bedacht… Diedrich denkt er alleen anders over. Dat leegstaande kantoor boven de wok is misschien een goede optie??


  ⚠️ Meld

 72. Holtenbroeken. Ik waardeer je uitspraken en ben t deels met je eens. Maar dat jij zomaar aangeeft daar zit ook niemand op jullie te wachten…..geloof me kerel de meeste van ons lopen al heel lang bij de club. Langer als velen die commentaar geven. Ik ken de tijd nog in de begin 90 er jaren toen we met zn 8en in t uitvak bij mvv zaten lief en leed met elkaar gedeeld hebben. Sfeer gemaakt gejuicht bij een kampioen schap gejankt bij degradatie. Geloof me ik loop al meer dan 1000 wedstrijden van pec/fc zwolle/ pec zwolle 82 mee. Ik weet echt wel waar ik t over heb. De meesten hier roepen maar iets om popi te zijn. Maar net wat mijn brother zz al zei. Wij zijn normale mensen met een goede baan kinderen en veel verantwoordelijkheid.

  VNH for life


  ⚠️ Meld

 73. Dat word zaterdag dan een gezellige boel op vak 9 8)
  Ik weet hoe het is om fanatiek supporter te zijn. De jongens van de stentor moeten kunnen staan waar ze willen. Deze verplaatsing is pure machtsvertoon. Als het één keer fout gaat op noord gaan ze dan ook het hele swikkie verplaatsen? Ze staan nu 10 meter van de plek waar ze stonden.

  Mensen die hier lopen te zeiken dat het geweld uit het stadion moet, lopen nu weer het hardst te schreeuwen dat het nu buiten het stadion gebeurt. Nu moeten ze weer een weiland in om het daar uit te vechten. Wat is er dan weer niet goed? Is dan je melk te zuur omdat de koeien zo geschrokken zijn?


  ⚠️ Meld

 74. VNH for life

  Ik geloof ook zeker dat jullie je verantwoordelijkheid wel kennen,maar daar gaat het eigenlijk niet om. Het verschil zit hem volgens mij in het genieten van voetbal dat een ieder op zijn eigen manier wil doen. De 1 wat uitbundiger dan de ander, maar het kan niet zo zijn dat de 1 last van de ander heeft. Het mooist zou zijn dat iedereen van onze club kan genieten op zijn eigen manier en daar de ruimte ook voor krijgt. Dus toch ook met verwijzing naar deze artikelen naar een oplossing gaan zoeken samen met diederik waar iedereen zich in kan vinden en dat we daardoor met zijn allen van ons PEC kunnen genieten, ieder op onze eigen manier en allemaal tevreden het stadion kunnen verlaten.  ⚠️ Meld

 75. Kon het niet meer eens zijn hiermee. Deze club beheerst mijn leven al tientallen jaren, vanaf dat ik als vijfjarige met mn vader naar PEC 82 ging. Schelden op die kutclub op dinsdagavond voor 1000 man bij Telstar uit, degraderen, thuis spelen tegen Den Haag voor 800 man, het gare maar heerlijke Oosterenk stadion, met je Sv op de brug toch kijken. Die momenten, daar gaat het om, dat vormt dit alles. En ja, daarin ben ik regelmatig te ver gegaan en zal ik ook vast nog wel eens te ver gaan. Maar dat schept met je maten een band voor het leven. En dan zit er nu 10 000 man meer dan vroeger, vindt iedereen opeens vanalles van hoe het zou moeten?! Waar waren al die mensen al die jaren? Ook dit groepje maakt deel uit van deze club, of je nou wil of niet….


  ⚠️ Meld

 76. Dat ben ik met je eens. Maar pec is fout bezig door ons middels machtsvertoon continu te verplaatsen naar de zeg maar normale vakken. Vak 1 mocht niet vak 9 mocht niet de stentor mag niet en weer terug bij vak 9 waar eindigt dit? Zet ons dan maar naast t uitvak. Daar vermaken we ons ook prima.8)

  Nee even zonder gekheid. Hopelijk zien jullie wat hier gebeurd. Dr komt er kennelijk eentje klaar als hij ons op vak 9 ziet staan. Met deze mensen valt niet te praten en wij accepteren het gewoon…. nou nee wij komen ook nader tot elkaar en vormen 1 blok en eisen ons eigen vak.

  Sk


  ⚠️ Meld

 77. Mee eens dat je inderdaad niet altijd alles kunt voorkomen en dat het kleine gedeelte het voor de rest verpest. En de politiek is hier ook verantwoordelijk voor. Hoe lang duurt het voordat de voetbalwet eens wordt aangenomen? Die werd al gemaakt in de tijd dat Balkenende nog premier was. Die is al vier jaar weg.

  Maar bovenstaande reactie van Stentorsk schetst precies het andere probleem. Een aantal mensen denkt wat te zeggen te hebben. Tot mijn grote verbazing krijgen ze die ruimte ook nog.

  Wil je hier vanaf, dan moet je KEIHARD optreden. Schiet als agent maar eens een keer met scherp. Of mep als ME’r zo’n vervelende raddraaier de IC op. En als zo’n figuur uit het ziekenhuis komt, hem even de rekening presenteren. Dan leren ze het wel. Eindeloos herhalen totdat het niet meer voorkomt.

  Wie niet horen wil…..


  ⚠️ Meld

 78. Mee eens dat je inderdaad niet altijd alles kunt voorkomen en dat het kleine gedeelte het voor de rest verpest. En de politiek is hier ook verantwoordelijk voor. Hoe lang duurt het voordat de voetbalwet eens wordt aangenomen? Die werd al gemaakt in de tijd dat Balkenende nog premier was. Die is al vier jaar weg.

  Maar bovenstaande reactie van Stentorsk schetst precies het andere probleem. Een aantal mensen denkt wat te zeggen te hebben. Tot mijn grote verbazing krijgen ze die ruimte ook nog.

  Wil je hier vanaf, dan moet je KEIHARD optreden. Schiet als agent maar eens een keer met scherp. Of mep als ME’r zo’n vervelende raddraaier de IC op. En als zo’n figuur uit het ziekenhuis komt, hem even de rekening presenteren. Dan leren ze het wel. Eindeloos herhalen totdat het niet meer voorkomt.

  Wie niet horen wil…..


  ⚠️ Meld

 79. hihi slakje, met scherp schieten? de IC op slaan? Dat gebeurt al vaker dan je denkt, maar trouwe fanatieke supporters blijven er altijd zijn.  ⚠️ Meld

 80. He slakje dan stel ik voor dat jij een ME pak aan trekt samen met al je vrienden (euhhhh alleen dus) en dat jij mij probeert de IC op te slaan. Vind je dat geen goede deal?? Wat betreft dat met scherp schieten. Je leest teveel sciencefiction man.
  En voor alle azijnpissers en jankerds. Ga lekker naar Heerenveen als je rustig wilt kijken en laat ons en vooral onze club met rust. Jullie zijn echt allemaal klapvee.

  Sk Sk


  ⚠️ Meld

 81. Slakje wat een grote woorden voor zo’n burgerlijke supporter.. Kom anders een keer naar het fluitje dan mag je het met ome agent eens proberen.. Je bent geweld zat dus moeten ze maar opgejaagd en geëxecuteerd worden door agent… Haha ik weet wel wat jij in de 2e ww gedaan zou hebben.. Follow the system!;)


  ⚠️ Meld

 82. Respect voor de trouwe jongens bij onze club.
  VNH, Joet, FEU Zwolle, Z-038

  Zij zijn de club, uit en thuis aanwezig!
  Trots op hun stad en club.
  Meeste azijnzeikers hier zie je nu alleen vanwege de eredivisie, bij degradatie blijft iedereen weer weg.

  Zelf kan ik vanwege mijn gezin/werk alleen de thuiswedstrijden. Maar als je hun beleving/trots niet kan waarderen, blijf dan lekker veilig thuis op de bank zitten!


  ⚠️ Meld

 83. “Wij zijn niet gewelddadig, en als je dat niet geloofd, komen we wel even langs, en tikken je in elkaar”

  Wel mooi om te zien hoe de alleen verbaal aggresieven zich proberen te distantiëren van de ook fysiek aggresieven.

  @Kwallekop om nog even antwoord te geven op jouw vraag waarom bewust Zwolle op te zoeken. Als ik vanaf Groningen kom, en ik moet naar (noord-west) Deventer, dan pak ik de dijk via Wijhe en Olst. En als ik trek heb in een euro-knaller, is dat makkelijker bij Zwolle-Noord, dan bij Deventer-Oost.


  ⚠️ Meld

 84. Smoesjes jasper. Is veel meer km, s en tijd via de dijk. Dat is typerend voor jouw gedrag hier zoals vaker . Dan is via A50 en A1 veel sneller. Maar jij speelt graag de relnicht om te provoceren.


  ⚠️ Meld

 85. Dat volk heb het zelf uit gelokt en met 25 man klappen gekregen van 10 uit Zwolle. Eigen schuld dikke bult. Ik doe daar niet aan mee maar heb geen medelijden met hun.


  ⚠️ Meld

 86. Heerlijk hoeveel mensen dingen zomaar lopen te roepen, zet je fucking TV en Radio alsjeblieft uit en open je ogen!

  En dan nu 8 uurtjes aan de bak want ja ik moet ook me huis enzo betalen :)!


  ⚠️ Meld

 87. Zomaar een gesprek met mijn dochter van 8:

  “Pappa? Wat doen die mensen daar?”
  “Dat zijn voetbalsupporters. Die vinden elkaar niet lief.”
  “Maar wat doen die dan hier? Moeten die niet in het stadion zijn?”
  “De wedstrijd is al afgelopen, maar zij hebben niet tegen elkaar gespeeld.”
  “Maar waarom hebben ze dan knuppels in plaats van vlaggen? En waarom maken ze ruzie?”
  “Tja, dat zijn de échte supporters. Die vinden dat je iemand van een andere club af en toe moet laten voelen dat ze voor de verkeerde club zijn.”
  “Dat vind ik raar. Kunnen ze dan niet tegen hun verlies? En waarom zie je hun gezichten niet?”
  “Dan kan je ze niet herkennen en weet de politie niet wie ze op moeten pakken.”
  “O. Dus ze weten dan wel dat het eigenlijk niet mag. Waarom doen ze dat dan?”
  “Dat heet stoer.”
  “Ik vind dat niet stoer, ik vind het stom om elkaar pijn te doen. Als ze dat leuk vinden, kunnen ze toch beter naar judo, boksen of karate gaan? Ik snap niet wat ze hier leuk aan vinden.”

  Ik ben blij dat mijn dochter blijkbaar al beter ontwikkeld is dan menig persoon hierboven.


  ⚠️ Meld

 88. @kwallekop blijkbaar rij jij niet vaak naar Deventer. Ik minstens 1x in de 2 weken. En als je op de Zandweerd of in Keizerslanden moet zijn, is dat veel makkelijker.

  En ook al was het 600.000km om, dan nog is het idioot om het mensen kwalijk te nemen dat ze in Zwolle zijn/door Zwolle gaan, omdat ze uit Deventer komen.


  ⚠️ Meld

 89. Japser, als jij een bloedhekel hebt aan een stad dan verhonger je nog liever dan dat je daar de stad in gaat voor een burger.
  In een subcultuur zijn de mooie normen en waarden anders geregeld dan in de mainstream. Dat is voor velen moeilijk te bevatten omdat de meesten liever hun oogkleppen ophoudt omdat het botst met hun eigen opvattingen van normen en waarden. Daarom is het ook makkelijk om over iets te oordelen als dat vanuit de mainstream not done is.
  Daarom heb jij altijd gelijk, maar niet altijd is iedereen het met jou eens.
  Je hebt verschillende manieren van je club supporten en de gelijkgestemden zoeken elkaar op. De Club en stad Zwolle verbinden deze groepen elkaar dus zullen deze groeperingen makkelijker elkaar kunnen vinden in de manier van supporten.
  En als je grote groepen fanatieke kerels bij elkaar zet dan is dat wel een garantie voor wat vuur.
  Ik ben trots op de stad, de club en alle supporters en als de gelijkgestemden van een andere club elkaar treffen dan volgen ze hun eigen regels. Dat de rest er last van heeft wordt op de koop toe genomen. De risico’s zijn ook niet mis dus de gevolgen dragen ze ook.

  En de zgn verhoogde ziektekosten premie en politie inzet en ‘hoeveel kost een hooligan’ is altijd mooi om je gelijk mee te onderbouwen, maar als je iets verder kijkt is dat niet de schuld van de fanatieke supporters.


  ⚠️ Meld

 90. @Vader “Die vinden dat je iemand van een andere club af en toe moet laten voelen dat ze voor de verkeerde club zijn”
  En dan ook nog zelfs de gedachte hebben dat het helpt 😀

  Nog vreemder is dat als diezelfde persoon 20km verderop was geboren, dat hij dan zelf voor die verkeerde club was. Want uiteraard is fan zijn niet in enige mate bepaald door wat de club doet, wie er voor die club speelt, wat hun historische resultaten zijn. Nee, het enige wat bepaalt of je voor club x of y bent, is waar die club gevestigd is.


  ⚠️ Meld

 91. Vader had liever een zoon, dan kon hij uitleggen dat hij zelf ook jong is geweest en zichzelf vroeger ook wel eens met andere jongens ging meten ipv dat hij er nu van baalt dat hij nu met zijn dochter naar de voetbal gaat omdat zijn vrouw dat ws gezegd heeft zodat zijn vrouw lekker van bil kan gaan met de buurman.
  Klopt niet? Oh sorry, maar als we fantasieverhalen gaan over iets waar we niks van af weten dan weet ik er ook nog wel een paar.


  ⚠️ Meld

 92. He japser jij hebt deventer op je id kaart staan en traint een meisjes volleybal team hou ajb je mond en ga lekker discussiëren over je eigen hobby


  ⚠️ Meld

 93. @Stentorsk ik denk dat je de verkeerde voor je hebt 🙂

  Geboren en getogen Zwollenaar. Ik train wel een vrouwenteam, maar dat is niet volleybal 🙂


  ⚠️ Meld

 94. Ze brengen daar sfeer op stentor kan je daar ook wel gebruiken en ze zorgen er trnminste voor dat er geen uit supporters tussen het thuis publiek komt te zitten zo kun je het ook weer bekijken en ik zie die jongens al tijden bij pec en dat zijn tenminste niet van die succes supporters die 24/7 op hun reet zitten tijdens de wedstrijd een beetje sfeer mag er zijn en laten we zeggen emoties horen er ook bij

  zwolle till i die


  ⚠️ Meld

 95. Maar gelukkig mag de andere helft nog wel blijven.. Dus diedje je moet nog steeds geen ongewenste supporters uitnodigen op stentor.. VNH


  ⚠️ Meld

 96. Wiens schuld dat is? Japser ,kijk eens verder. Wat heeft de marktwerking in de zorg ons gebracht?
  Welke partij kan je momenteel nog vertrouwen? De media voedt de angst en de politie creëert zijn eigen werkzaamheden door hier mooi op in te spelen. Je moet eens zien als er iemand een bericht op twitter zet hoeveel wielen er op onze kosten gaan draaien. allemaal onder het mom van de veiligheid bewaken…right.
  Je kan beter een bericht op twitter zetten die voetbal gerelateerd is dan 112 bellen als je ze nodig hebt..


  ⚠️ Meld

 97. @1stejohn: gesprek heeft afgelopen zondag plaatsgevonden, dus vanwaar fantasieverhaal?

  En ja, vroeger met regelmaat wedstrijden bezocht, als liefhebber van het spelletje.
  En ja, ook vaak verbaal meegeleefd met mijn cluppie. Betwisten van beslissingen door de arbitrage, je opwinden over die ene slechte voetballer, genieten van dat fantastische doelpunt of die weergaloze actie.
  En ja, wel eens met een klote gevoel het stadion verlaten door een onterechte nederlaag.

  Maar nog nooit de neiging gehad om daar een andere supporter op af te rekenen of om publiek eigendom te vernielen.

  Ik hoef geen gelijk, Japser hoeft geen gelijk, maar het zou de hooligans sieren als ze eens in de spiegel kijken.
  Tevens zou het ze sieren als ze de volgende confrontatie zonder mutsen en sjaals doen, zodat ze verantwoordelijkheid nemen voor de daden die volgens hen goed te praten zijn.


  ⚠️ Meld

 98. Dat extra stapje neem jij niet, dat is prima. Dat doen anderen wel, maar moeten ze dan gelijk jouw regels gaan opvolgen? Nee, dat denk ik niet. haha en in de spiegel kijken/ Als je je hele leven al fan van Zwolle bent doe je dat al lang niet meer…
  Lekker relaxt gesprek heb jij met je dochter als die net een groep mannen met knuppels elkaar in elkaar ziet slaan en dan noem jij ze ook nog de echte supporters? Lekkere invloed heb jij. Jouw dochter wordt echt een topper. Hoop dat ze straks ook zo’n echte supporter als vriend heeft.
  Het zou jou sieren om je dochter niet te gebruiken om een statement te maken die wel moreel verantwoord is, maar gebaseerd is op horen van en lekker mee praten.


  ⚠️ Meld

 99. @1stejohn de marktwerking in de zorg is de schuld dat supporters elkaar de pan in slaan? Of de media? De politie?

  Dus doordat de politie twitter in de gaten houdt, gaan supporters met elkaar op de vuist.

  Nee, je hebt gelijk, ik begrijp er blijkbaar helemaal niks van.


  ⚠️ Meld

 100. Ik ben verbijsterd hoeveel “mensen” hier dit wangedrag goedpraten. Echt maf, ik ben blij dat ik weet wat goed en fout is en dat is achterlijk, dom en a-sociaal gedrag nooit goed zal praten. We leven in een rare wereld.


  ⚠️ Meld

 101. Eens met Stadshagenees. Mensen die geweld goedpraten verzieken het voor de echte supporters, de supporters die zonder geweld hartstochtelijk voor hun cluppie gaan!


  ⚠️ Meld

 102. Met verbazing lees ik alle berichten maar laten we wel wezen. bijna niemand weet precies wat er zondag gebeurd is tenminste lees hier alleen verhalen, onder de weblog toetsenborddrukkers, om elkaar de zwarte piet toe te spelen. We hebben namelijk wel 1 ooggetuige onder de webloggers of tenminste 2 want zijn dochter was er ook bij. Vader zou jij ons het ware verhaal willen vertellen of beter gezegd zou jij kunnen vertellen wat je precies gezien hebt. jij hebt het volgens jouw bewering allemaal meegemaakt. hieronder de bewijzen:

  Zomaar een gesprek met mijn dochter van 8:

  “Pappa? Wat doen die mensen daar?”
  “Dat zijn voetbalsupporters. Die vinden elkaar niet lief.”
  “Maar wat doen die dan hier? Moeten die niet in het stadion zijn?”
  “De wedstrijd is al afgelopen, maar zij hebben niet tegen elkaar gespeeld.”
  “Maar waarom hebben ze dan knuppels in plaats van vlaggen? En waarom maken ze ruzie?”
  “Tja, dat zijn de échte supporters. Die vinden dat je iemand van een andere club af en toe moet laten voelen dat ze voor de verkeerde club zijn.”
  “Dat vind ik raar. Kunnen ze dan niet tegen hun verlies? En waarom zie je hun gezichten niet?”
  “Dan kan je ze niet herkennen en weet de politie niet wie ze op moeten pakken.”
  “O. Dus ze weten dan wel dat het eigenlijk niet mag. Waarom doen ze dat dan?”
  “Dat heet stoer.”
  “Ik vind dat niet stoer, ik vind het stom om elkaar pijn te doen. Als ze dat leuk vinden, kunnen ze toch beter naar judo, boksen of karate gaan? Ik snap niet wat ze hier leuk aan vinden.”

  Ik ben blij dat mijn dochter blijkbaar al beter ontwikkeld is dan menig persoon hierboven.

  en

  Bericht door Vader, op 18 februari 2014 9:50

  @1stejohn: gesprek heeft afgelopen zondag plaatsgevonden, dus vanwaar fantasieverhaal?

  dus vader graag zou ik wat meer informatie willen hebben voordat ik ga oordelen. dus waren het Zwollenaren met knuppels, waren de deventer supporters er alleen voor de euroknallers, wie daagde wie uit, werd er ?berhaupt wel uitgedaagd, tijdstippen etc etc …
  ben erg benieuwd naar je reactie. misschien kan je je dochter nog vragen of zij iets meer heeft gezien want een ze heeft het natuurlijk als schokkend ervaren. vertel !!!!  ⚠️ Meld

 103. Ik vind dat rellen nergens op slaan. Er waren zelfs mensen die niet durfden te stoppen bij het tankstation om te tanken hoorde ik. Hoe zijn die mensen uiteindelijk thuis gekomen?


  ⚠️ Meld

 104. Lekker voor die egels, eindelijk pay-back time hoop dat ze voor hun leven getekend zijn, stoer vanuit Groningen Zwolle even onderweg uitdagen . Dit zat er een keer aan te komen , En wie met vuur speelt , zal branden dat is dus gebeurt , Verder lekker vergeten zou ik zeggen . En doen ze weer stoer wederom een paar knuppels in hun face.

  Gr D


  ⚠️ Meld

 105. Het hele verhaal slaat nergens op. En er worden allerlei zaken bij betrokken die er niets mee te maken hebben. Wat heeft het (slechte) beleid van PEC hiermee te maken? Deze confrontatie staat op zichzelf en als de betrokkenen dit zo willen moeten ze het vooral zo doen als ze het gedaan hebben. Van beide kanten overigens. Maar dan niet kinderachtig zijn in het aanvaarden van eventuele consequenties. En ook niet meer miauwen dat Utrecht supporters hier een honk verbouwen, ook dat is dat bijkomende schade van je eigen gedrag.

  Off Topic:

  Misschien wel goed om hier eens een PEC beleids topic te openen. Want door de mooie laatste seizoenen wordt alles wat niet goed is wel erg goed gecamoufleerd. Eens per zoveel jaar gaat bij ALLE Bvo’s weleens de beerput open (op allerlei vlakken) en het zou goed zijn als PEC dit bespaard bleef. Maar dan moet PEC niet uitsluitend en alleen door egotrippers zoals van Wonderen en Jansen. Niet te vergeten de bekende familie clan. Broekzak vestzak vriendjespolitiek. Pa wat te doen/Zoon een baan/Andere een zoon sponsor/Ma voor de consumptiemuntjes. Gegroet en ik ga al 25 jaar voor de rest met veel plezier naar PEC en voorgangers!


  ⚠️ Meld

 106. Sport verbroedert zou het moeten zijn,maar het wordt sport verloedert,met gasten die elke vorm van geweld goed keuren.

  Tenenkrommend hoe sommigen zich als supporter van PEC zich voordoen,maar zich uiten als een stel onbenullen van een ongekende grote.

  Je zou je als normale voetbal liefhebber en inwoner van Zwolle je doodschamen voor een deel van die zgn Pec supporters.

  Zou de club PEC blij zijn met zulke supporters? Ik vraag het mij af.


  ⚠️ Meld

 107. Quote van Pietje Bel;
  Lekker voor die egels, eindelijk pay-back time hoop dat ze voor hun leven getekend zijn, stoer vanuit Groningen Zwolle even onderweg uitdagen . Dit zat er een keer aan te komen , En wie met vuur speelt , zal branden dat is dus gebeurt , Verder lekker vergeten zou ik zeggen . En doen ze weer stoer wederom een paar knuppels in hun face.

  Gr D

  Tjonge wat ben jij stoer, leuk he om namens je voetbalcluppie je zo te misdragen? Je zal wel niet begrijpen dat de echte voetballiefhebbers jou en je soortgenoten uitkotsen, omdat wat jullie voorstaan niets met voetballen te maken heeft. Jouw clubje wordt geterroriseerd door mannetjes zoals jij. Je bent zielig, ik hoop dat er ooit nog eens een wet komt die het jou en je mede-primaten totaal onmogelijk maakt om ooit nog een voetbalstadion te betreden. En ik hoop dat jij een keer de verkeerde tegenkomt, misschien dat je dan weer bij zinnen komt.


  ⚠️ Meld

 108. @Stadshagenees

  Terroriseren? Ohja, de club loopt volledig leeg door dit soort incidenten. Ik zie de teruglopende bezoekersaantallen explosief stijgen. Het grootste deel van de mensen in het stadion zal nooit iets mee krijgen van dit ’tuig’.  ⚠️ Meld

 109. “Pappa? Wat doen die mensen daar?”
  “Dat zijn voetbalsupporters. Die vinden elkaar niet lief.”
  “Maar wat doen die dan hier? Moeten die niet in het stadion zijn?”
  “De wedstrijd is al afgelopen, maar zij hebben niet tegen elkaar gespeeld.”
  “Maar waarom hebben ze dan knuppels in plaats van vlaggen? En waarom maken ze ruzie?”
  “Tja, dat zijn de échte supporters. Die vinden dat je iemand van een andere club af en toe moet laten voelen dat ze voor de verkeerde club zijn.”
  “Dat vind ik raar. Kunnen ze dan niet tegen hun verlies? En waarom zie je hun gezichten niet?”
  “Dan kan je ze niet herkennen en weet de politie niet wie ze op moeten pakken.”
  “O. Dus ze weten dan wel dat het eigenlijk niet mag. Waarom doen ze dat dan?”
  “Dat heet stoer.”
  “Ik vind dat niet stoer, ik vind het stom om elkaar pijn te doen. Als ze dat leuk vinden, kunnen ze toch beter naar judo, boksen of karate gaan? Ik snap niet wat ze hier leuk aan vinden.”

  Beste Jansen,

  Ook blij dat mijn kinderen meer vestand hebben.
  TUIG is het en de club moet ook maar eens ingrijpen.
  Dit zijn geen PEC supporters en wij moeten ze met zijn allen uitkosten.
  De politie zal de daders geheid te pakken krijgen en ze dan veroordelen.
  Laat ze maar een jaartje plaats nemen in de cel  ⚠️ Meld

 110. Wat een stelletje armoedige zieligerds zijn er hier bij. Jullie laten ons ook geen keus he. Vertel me nou eens eerlijk hoeveel wedstrijden jullie nu helemaal van pec live gezien hebben. Ik classificeer jullie echt nagenoeg allemaal onder het kopje succes supporters. Schaam jullie diep. Ik kan met trots zeggen dat mijn club in mijn hart zit en ik supporter ben van 1 club. 1 love support your local

  BNH


  ⚠️ Meld

 111. Pec man wij kotsen nep supporters zoals jij uit. Gore overlopers zijn mensen zoals jij die komen als t goed gaat en naar 020 gaan als zwolle jupiler speelt. Bah bah bah


  ⚠️ Meld

 112. Stentorsk BNH

  Je reactie zegt genoeg.
  Ik kom 24 jaar bij de FC/PEC en heb hooguit 15 wedstrijden gemist.
  Jij bezoekt dus 34 wedstrijden per seizoen en mag daardoor er maar even op los slaan.

  Ik denk dat 99% ECHTE Zwolle supporters de “hooligans” liever in de bajes ziet.

  PEC is een nette club en daar hoort TUIG niet te komen.  ⚠️ Meld

 113. Bericht door Stentorsk, op 18 februari 2014 12:16
  Pec man wij kotsen nep supporters zoals jij uit. Gore overlopers zijn mensen zoals jij die komen als t goed gaat en naar 020 gaan als zwolle jupiler speelt. Bah bah bah

  Dus je moet volgens jou visie ,elke wedstrijd uit en thuis moeten bezoeken,voor je in aanmerking zult komen je een echte supporter te mogen noemen.

  Ik heb veel onzin hier voorbij zien komen,maar het spijt me te moeten waarnemen,dat jij met kop en schouder boven alles uitsteekt,niet alleen in je visie ,maar nog erger in je taalgebruik.

  Je hoeft geen hoog opgeleide te zijn om te raden wie hier nu uitgekotst zal worden. Stentorks doe eens een poging om na te denken,wat elk normaal denkend mens zou doen, dan ligt de uitkomst zo voor het oprapen.


  ⚠️ Meld

 114. Ik denk dat jullie binnenkort allemaal uit de kast komen…..8)

  Pec zit in je hart of niet als je je supporter voelt vind ik dat prima. Als je geen wedstrijd bezoekt en pec een warm hart toedraagt ben je ook een supporter in mijn ogen. Maar wat jullie schrijven raakt kant noch wal. Ik hoop echt dat jullie een x middenin een dikke rel terecht komen. Geloof me de politie garandeert jullie veiligheid niet hoor….

  Voor nu ben ik klaar met reactie geven.

  Ik nodig jullie allemaal uit om een x bij ons te komen op t vak en deze bullshit die jullie veilig en warm van achter jullie pc uitkramen eens recht in onze face te zeggen……of ben je daar te chicken voor…..

  De groeten menschjes

  SK


  ⚠️ Meld

 115. Stentorsk, vakkie19 en andere ééncelligen onder de PEC aanang; jullie zijn gewoon tuig, op geen enkele manier kan je jullie gedrag rectvaardigen. Ook heb ik geen behoefte aan een “gesprek” met jullie. Met name omdat jullie al zeer agressief reageren hier op WLZ. Het is oprecht jammer dat jullie in een land leven wat tolerant is, want de straffen die jullie krijgen zijn te verwaarlozen. De politie mag ook niks, want als jullie tikken krijgen gaan jullie huilen en klachten indienen. Waardoor de politie het ineens gedaan krijgt. Rellen op een druk verkeerspunt? Hoe dom en a-sociaal kunnen zijn? En daar moeten mensen zoals ik ons dan niet mee bemoeien, omgekeerde wereld. Wij moeten namelijk wel meebetalen aan de politie-inzet rondom voetbalwedstrijden. Dit wordt met belastinggeld gefinancierd, maar dat interesseert jullie niets. Jullie zijn alleen geïnteresseerd in jullie eigen bekrompen en getormenteerde wereldje. Ik ben niet voor een politie-staat, maar jongetjes zoals jullie mogen ze wat mij betreft heel lang opsluiten. Helaas komen jullie dan ook in hotels terecht en niet in kerkers. Bah!


  ⚠️ Meld

 116. Beste Stentorsk

  Ik kom al bij Zwolle toen het al eerder PEC heette. Heb meer dan genoeg live gezien.

  Heb jarenlang tussen de harde kern gezeten. Omdat de sfeer daar beter was, (dat dacht ik jarenlang). Ik ben ergens anders gaan zitten na januari 2006. En toen kwam ik er ook nog eens achter dat het daar stukken leuker was en vooral BESCHAAFDER. Maar dat ter zijde

  In januari 2006 hadden eikeltjes zoals jij het lef om voor allemaal kleine kinderen zoveel geweld te gebruiken, dat dat de club bijna de kop heeft gekost. Dat de sponsors toen zijn teruggewapperd, mag een wonder zijn.

  Dat jij dat achtelijke gedrag allemaal goed praat, samen met die andere kornuiten, toont alleen maar aan hoe bekrompen het eigenlijk eraan toe gaat bij hooligans. Ze zouden je moeten opsluiten in Noord-Korea en eens flink heropvoeden.  ⚠️ Meld

 117. @pecman ,

  Beste Jansen,

  Ook blij dat mijn kinderen meer vestand hebben.
  TUIG is het en de club moet ook maar eens ingrijpen.
  Dit zijn geen PEC supporters en wij moeten ze met zijn allen uitkosten.
  De politie zal de daders geheid te pakken krijgen en ze dan veroordelen.
  Laat ze maar een jaartje plaats nemen in de cel

  prima je verhaal. alleen je eerste zin klopt natuurlijk niet. wie zegt dat jouw kinderen meer verstand hebben? niets ten nadele van je kinderen want ik begrijp je opzet maar dit hoeft natuurlijk niet waar te zijn ;). Als trotse vader hoop je dat natuurlijk wel maar pas op pecman ook jouw kinderen worden groot. kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen.
  wat mij aangaat is dat nog geen 10% weet wat er daadwerkelijk gebeurd is. Het rare van het verhaal is dat men hier verstandig wil overkomen maar al wel sommige mensen gaan veroordelen. Laten we eerst het ware verhaal boven tafel krijgen en dan pas een mening geven. De fanatieke pec aanhangers kan ik begrijpen. zij worden hier weggezet als een stel criminelen terwijl misschien deze personen er niks mee te maken hebben gehad misschien waren het wel hangjongeren uit dieze oost? zou ook maar zo kunnen. Ik snap hun verweer hier. alleen zou ik tegen sommige personen willen zeggen. meningen en discussie prima maar hou het netjes en probeer elkaar te respecteren. Ik wacht nog even het verhaal van ooggetuige Vader en dochter af.


  ⚠️ Meld

 118. “Ik nodig jullie allemaal uit om een x bij ons te komen op t vak en deze bullshit die jullie veilig en warm van achter jullie pc uitkramen eens recht in onze face te zeggen……of ben je daar te chicken voor….. ”

  Dan ga jij daar ons uitleggen dat je helemaal niet agressief bent?


  ⚠️ Meld

 119. Beste Jansen,

  Mijn kinderen zijn 17 en 19………

  De personen die afgelopen zondag GAE supporters hebben aangevallen worden op dit forum aangesproken.
  Niet de anderen!

  Op het veld moet het gebeuren en de Eagles staan dit seizoen met 3-0 voor.

  1-0 de kamioenschaal “lenen”
  2-0 PEC Zwolle vernederd in Deventer
  3-0 de kansloze knuppelactie van afgelopen zondag

  Ik ben benieuwd wat onze club nog een tegengoals gaat maken!  ⚠️ Meld

 120. En Stentorsk, waarom moet ik op jullie vak komen? Durf je niet face-to-face onder 4 ogen met mij te praten? Nee natuurlijk durf je dat niet, jullie durven alleen in een groep te komen, lekker anoniem met een capuchon op, want jullie willen niet herkend worden. Over laf gesproken.


  ⚠️ Meld

 121. Ik ben benieuwd hoeveel brave hendrikjes op het aanbod in gaan om eens met hun in gesprek te gaan.
  Zaterdag spelen we thuis, perfecte gelegenheid!


  ⚠️ Meld

 122. Toch bijzonder wat zo’n incident los kan maken bij mensen. Personen die aangeven dit soort geweld af te keuren roepen doodleuk op tot extreem politiegeweld, dodelijke methoden en andere nazi-achtige praktijken. Personen die het hebben over a-social gedrag beginnen hun betoog met beledigingen en minachtende termen.

  Erg interessant om te volgen:)


  ⚠️ Meld

 123. Bigge, ik roep inderdaad op tot harde straffen, praten heeft geen zin met dit gajes. Was dat wel zo geweest, dan waren die vechtpartijen allang verleden tijd.


  ⚠️ Meld

 124. pecman,

  3-0 voor? raar verhaal van een volwassen man. Pec supporters veroordelen en dan zelf met zoiets komen. een kampioensschaal lenen? pure vernieling en diefstal. 1-0 voor pec eigenlijk 2-0 omdat hier niet op werd gereageerd. De club deed het netjes en de supporters ook. Dit mag ook wel eens gezegd worden.dan komt gae helaas op 2-1 door een overwinning in eigen huis. Die knuppelactie laten we nog even in het midden want er is nog niks over bekend. Zie ook nieuwe bericht in de stentor. blijft 2-1 maar laten we het volwassen houden en een goed voorbeeld geven aan de jeugd ( incl je kind van 17. die van 19 is hopelijk toch al volwassen genoeg? zal wel moeten met zoveel verstand 😉 ). er is nog niks bekend dus oordeel niet !!!


  ⚠️ Meld

 125. Bigge, ik roep inderdaad op tot harde straffen, praten heeft geen zin met dit gajes. Was dat wel zo geweest, dan waren die vechtpartijen allang verleden tijd.

  Dat dachten ze in Engeland ook. Je kunt nou niet bepaald zeggen dat ze daar verlost zijn van voetbalgerelateerd geweld.


  ⚠️ Meld

 126. De enige waar ik ooit klappen van heb gehad in het stadion was van een politie agent te paard. Heel naïef, jaartje of 15, stond ik daar op het talud achter het doel (jongerenrang heette dat toen geloof ik aan de Noord zijde) met mijn kaartje van F2,50.
  Den Haag was op bezoek en er braken rellen uit. De ME deed een charge te voet en te paard. Ik kwam puur voor de voetbal en bleef rustig staan, wetende dat ik niets gedaan had. Helaas dacht de agent te paard er anders over en sloeg me volop in mijn rug. Ik zakte door mijn knieën en kotste van de pijn. Mijn vrienden sleepten me mee naar een veilige hoek. Bont en blauw thuis gekomen kreeg ik op mijn flikker van mijn Amsterdamse pa die mij niet geloofde en kreeg een stadion verbod van hem voor jaren. Tja, ik was eigenlijk ook wel ff genezen van PEC. Toch jaren later, bekroop me het gevoel dat ik iets mistte en wilde weer naar, toen inmiddels, FC Zwolle. Jaren gingen voorbij, en we speelden in de marge, niet super goed niet super slecht. Soms ff ere-divisie maar meestal in de eerste-divisie later Jupiler. Veel Zwollenaren hadden een andere club die ze gingen supporten, Ajax en Feyenoord waren uiteraard favoriet. Noem het successupporters maar niemand wil naar een feestje waar niets te vieren valt! De organisatie van FCZ was niet altijd altijd even sprankelend en professioneel te noemen. Op een gegeven moment leek FC Zwolle wel een familie bedrijf, geleid door een arrogante suiker oom die de supporters niet nodig dacht te hebben en alleen maar baasje wilde zijn en zijn familie op de loonlijst zette. De supporters waren het zat en een aantal deden acties waar mensen schande van spraken. Toch was dat uiteindelijk de grote ommekeer. Het bestuur vertrok en er kwamen nieuwe, gedreven mensen die hart voor de club hadden en maakten een meer jaren plan dat nog nooit was vertoond in Zwolle. De club groeide en groeide. Niet alleen op de ranglijst maar ook qua bezoekers zowel uit als thuis, sponsors kwamen, en meer samenwerkingsverbanden met allerlei organisaties in de stad en de verre regio werden opgezet en de groei zette door. Heel gestaag maar zeker. Logisch gevolg van het ingezette beleid. En eindelijk werden we weer eens kampioen en promoveerden!! De stad was te klein, de grachten stonden vol en het Rodetorenplein was 1 blauw-witte zee van hossende supporters. Daar kregen we het grote nieuws, PEC is Back!!! Inmiddels hebben we stad en land verrast met het goede voetbal en horen we er helemaal bij. Helaas door de groei word je interessanter voor raddraaiers. Niet leuk misschien, maar niet te voorkomen. Gelukkig is dat niet het enige nieuws en zijn er veel meer positieve signalen op te pikken dan negatieve. Laten we alles binnen de marges blijven zien en zaken niet oppompen en groter maken dan ze zijn. Als er 14 man zijn eigen feestje viert hoeft dat geen impact te hebben op die andere 12.486 bezoekers! Natuurlijk blijven er altijd mensen buiten PEC die een enkel incident aangrijpen om alles zwart te maken maar dat zegt meer over die mensen zelf. Voorlopig staan we 8e en de halve finale van de KNVB beker is bereikt. Forza Zwolle!


  ⚠️ Meld

 127. @Stadshagenees

  Hardere straffen werk niet per sé. Eerder averechts. Die discussie is ook in andere topics al eens voorbij gekomen. Daarnaast is Nederland een relatief streng land qua straffen ten opzichte van andere landen.


  ⚠️ Meld

 128. Hard straffen werkt voor geen meter denk ik. Dan gaan ze gewoon roepen dat het niet hun schuld, maar van de politie/justitie is.

  Ze moeten aangepakt worden door die 12486 andere bezoekers. Die moeten de 14 (ja vast…) raddraaiers duidelijk maken dat ze niet gediend zijn van hun gedrag.


  ⚠️ Meld

 129. Ik denk dat 99% ECHTE Zwolle supporters de “hooligans” liever in de bajes ziet.

  Je moet niet denken.
  Alleen toeschouwers hebben een hekel aan hooligans.  ⚠️ Meld

 130. PEC is een nette club en daar hoort TUIG niet te komen.

  Dus ook niet in het bestuur of dagelijks beleid van de club. Maar ze zijn er helaas wel  ⚠️ Meld

 131. In januari 2006 hadden eikeltjes zoals jij het lef om voor allemaal kleine kinderen zoveel geweld te gebruiken, dat dat de club bijna de kop heeft gekost. Dat de sponsors toen zijn teruggewapperd, mag een wonder zijn.

  Vertel?  ⚠️ Meld

 132. Wat een grootspraak zeg ik nodig bij deze die 12486 mensen uit ons 14 buiten het stadion te zetten. Dat is toch een oproep en aanzet tot geweld??? Kom maar wij 14 staan op vak 9 je herkent ons vast wel aan onze legergroene zwarte en blauwe jasjes. Ik ga je zeggen de eerste held die mij buiten t stadion zet is een hele grote…..

  VNH united


  ⚠️ Meld

 133. Sponsoren keerden de club rug toe omdat zij niet meer wilden geassocieerd met dergelijk geweld. Vervolgens een gat op de begroting. Dat moest worden afgedekt met een lening, waarvoor de gemeente garant stond. Tot vandaag de dag is die garantstelling nog aan de orde, uiteraard flink afgeschaald.

  Pas in 2007/2008 kwamen de eerste sponsoren teruggewapperd, mede doordat het nieuwe stadion werd neergezet en de resultaten weer wat beter waren. Niet dankzij het tuig van de SVN die avond.


  ⚠️ Meld

 134. Sjongejongejonge wat een helden uitspraken van sommige mensen. T is triest gesteld met de echte suppprters/toeschouwers. Altijd maar afgeven op de zgn hooligans of de 14. Nou ik ga je zeggen dat de meeste van deze 14 een hele goede opleiding/baan hebben. Ik denk wel beter dan de meeste die hier gereageerd hebben. Deze mensen hebben nu eenmaal iets meer enthousiasme en vuur dan de meeste andere supporters. En nu zijn zij de zondebok? Ik ga je zeggen deze mannen waren er niet eens bij bij die rellen met de eagles. Maar goed ik zeg jullie allen. Diegenen die zich geroepen voelen om de 14 buiten t stadion te zetten komen van een koude kermis thuis. Want de 14 worden dan snel 40, 80, 100 enzovoorts. Ik zeg tegen alle andere supporters met een grote bek achter t hek….daag deze heren niet uit.


  ⚠️ Meld

 135. Heb de discussie gevolgd met de gebruikelijke verbazing als het over dit onderwerp gaat. De onwetendheid is schrijnend bij velen. Ik sta zelf ook op de stentor, volgens velen betekend dit dat ik een agressieve simpele ziel ben. Het tegendeel is waar. Ik vind het verrassend om te zien hoeveel mensen hun mening klaar hebben over een onderwerp waar ze duidelijk geen kaas van hebben gegeten. Geweld wordt veroordeeld en een verbale oplossing is volgens hen niet mogelijk. Desondanks word er niet ingegaan op het aanbod om in gesprek te gaan. Lijkt me behoorlijk tegenstrijdig. En voor Stadshagenees; ik wil best met jou onder 4 ogen praten. En dan niet op het vak. Ergens op een rustige plek lijkt me constructiever.


  ⚠️ Meld

 136. Slakje ik wil met jou wel ff daten in pyongyang. Zullen we maar t Rungrado gaan dan? Of wil je liever in een weiland…..mag jij een knuppel van mij hebben….

  Kloothommel dat je dr bent.


  ⚠️ Meld

 137. Goed verhaal Zwollenaarisback.

  @Slakje, het was met name de Rabobank, samen met de meerderheid van de sponsoren, die op een gegeven moment de duimschroeven bij de aantoonbaar liegende, bedriegende en stelende(!) RvV en zijn boevenbende aandraaide en eiste dat hij opstapte.
  De supporters hadden dat wangedrag al jarenlang in de gaten, maar werden in eerste instantie niet gehoord.
  Van V. dacht handig te zijn door de verenigingsstructuur om te turnen tot een stichting met alleen maar vriendjes op cruciale posities daarbinnen en binnen de RvC, want een stichtingsbestuur kan alleen zichzelf wegsturen of door de RvC weggestuurd worden.
  Maar omdat de supporters steeds meer bewijzen wisten te verzamelen voor hun terechte aantijgingen aan het adres van Van v., sloeg de algehele stemming bij de meeste sponsoren na verloop van tijd om.
  Dezen waren ondertussen ook meer dan zat van het autoritaire en hautaine gedrag van Van V. en zijn sponsorkliekje.
  Men wenste zich niet langer meer te associëren met de sexfeestjes in sponsorboxen en het overmatig drank- en cokegebruik in businessruimten door enkele sponsorvrienden van van V.

  Gelukkig is er na die dramatische periode een verstandig bestuur aangetreden, met ook wel enkele schoonheidsfoutjes zo nu en dan, en de huidige successen op bestuurlijk, maatschappelijk, organisatorisch en sportief gebied bewijzen het grote gelijk van de toen opstandige supporters.  ⚠️ Meld

 138. Neemt niet weg dat dat geweld in 2006 geen schoonheidsprijs verdiende, maar het was de opgekropte frustratie door het jarenlange wangedrag dat de zaak deed escaleren.
  Soms is geweld helaas noodzakelijk om erger kwaad te bestrijden.


  ⚠️ Meld

 139. Volgens mij is Jaspertje de enige die zegt dat 12486 bezoekers die 14 moeten aanpakken. Laat nou net dit mannetje nooit in het stadion komen, (behalve als hij gratis mag kijken vanuit de Wok) dus waar maken jullie je druk om?? Wind je niet op, hij is het echt niet waard.


  ⚠️ Meld

 140. Pas in 2007/2008 kwamen de eerste sponsoren teruggewapperd, mede doordat het nieuwe stadion werd neergezet en de resultaten weer wat beter waren. Niet dankzij het tuig van de SVN die avond.

  En waarom werden de resultaten beter? Wellicht door het aantrekken van een andere trainer? Wat niet was gebeurd als het ’tuig’ van SVN niet had ingegrepen, want het regime van ronald zag meer in een contract verlenging van de trainer.

  Zonder het ingrijpen van de supporters in 2006 en 2009 was de club onder leiding van het visieloze regime van ronald hoogstwaarschijnlijk in het rijtje van Veendam, Haarlem en AGOVV beland


  ⚠️ Meld

 141. Idd Bigge. Maar goed t neemt niet weg dat wij ons volgens sommigen dan ook maar zo moeten gedragen en t met geweld oplossen. Dus met andere woorden kom je praten krijg je klappen. Tsssss echt hoor door dit soort mensen worden amderen echt agressief. Nou ik ben er zaterdag klaar voor. Bring it on bitches.:o


  ⚠️ Meld

 142. Bericht door bigge, op 18 februari 2014 15:37
  Zonder het ingrijpen van de supporters in 2006 en 2009 was de club onder leiding van het visieloze regime van ronald hoogstwaarschijnlijk in het rijtje van Veendam, Haarlem en AGOVV beland

  Niet waarschijnlijk Bigge, zeer zeker!


  ⚠️ Meld

 143. @ZiB ik gebruikte jouw getallen (waarbij ik vraagtekens zet bij maar 14 onrustzaaiers). Maar ik bedoel daarmee dus dat de groep die van de voetbal geniet, duidelijk moet maken aan de kleine groep raddraaiers, dat ze daarmee moeten kappen. Want hun gedrag zet jullie club en de sport in een kwaad daglicht.


  ⚠️ Meld

 144. Even nadenken.

  2008/2009. Everse op non-actief. Hij moest terug. Supporters zouden dat wel even afdwingen. Gebeurde niet, totdat de rechter met een enorme dwangsom kwam die de gemeente Zwolle niet wilde voorschieten.

  2009/2010. Everse ontslagen. De supporters zouden dat wel even opnieuw proberen ongedaan maken. Gebeurde (GODZIJDANK) niet. Langeler kwam, en opeens waren de randcriminineeltjes van FP stil.

  Mensen als Stentorsk en Bigge zijn roomser dan de Paus. Beweren hier dat de supporters dat in 2009 hebben bewerkstelligd. Hoezo, ik leef in mijn eigen, pschycho werkelijkheid?

  Doet pijn he jongens??


  ⚠️ Meld

 145. Nee hoor, helemaal niet. Het gaat namelijk over een vechtpartij tussen een onbekende groep en een stel egels. Of die 14 daar bij betrokken zijn weten we niet! Daarnaast worden mensen die zich misdragen door bijvoorbeeld aanstekers of vuurwerk (hoogst zelden) op het veld gooien direct opgezocht door mede supporters, dit geld zeker bij ons op Noord. Maar goed, dat weet jij niet want je bent er nooit!
  Die 14 haalde ik enkel aan als voorbeeld omdat dat hier al eens genoemd was. Ik oordeel niet over ze, ken er enkele persoonlijk en zo erg is het allemaal niet!


  ⚠️ Meld

 146. Slakje denk aan je vocabulaire …..pschycho?????? Psycho is het wat mij betreft, dat komt van het woord psychologie. ……weet je ook wat het betekent? Ik wel:D


  ⚠️ Meld

 147. @Stentorsk ik post hier onder mijn eigen naam met eigen foto, dus bloter dan de meeste inclusief jijzelf.

  Ik word gevraagd om mij in een vak te begeven vol mensen die zelf toegeven agressief te zijn en die zelf aangeven dat dat erger is tijdens een wedstrijd, of om naar een weiland te komen. Als dat nou onder het genot van een kop koffie in de stad was, voor een goede 1 op 1 discussie, had ik er over willen nadenken. Het huidige aanbod laat ik gaan. Mijn excuses daarvoor.


  ⚠️ Meld

 148. @Zib excuses, ik was me er niet van bewust dat die 14 een specifieke groep was. Ik dacht (en zo gebruikte ik het ook) dat het een arbitrair getal was om aan te geven dat het aantal.raddraaiers meevalt. Sorry, het was niet mijn bedoeling om specifieke personen van iets te betichten.


  ⚠️ Meld

 149. @Slakje.

  Het ontslag van Everse werd door de arbitragecommissie van de KNVB verworpen vanwege de drogredenen en uiterst zwakke argumenten die de toenmalige advocaat van FC Zwolle in een zeer zwak betoog opvoerde.
  Alles wat door hem en de bestuurders van FC Zwolle werd aangedragen werd resoluut van tafel geveegd.
  Erger nog, van Vliet en een mede bestuurslid kregen van de voorzitter van die commissie persoonlijk reprimandes vanwege misdragingen tijdens die zaak en minachting van dat hof.
  Niet iets om trots op te zijn (beschamend zelfs voor iedere Zwollenaar, de stad Zwolle, FC Zwolle en diens supporters) en zeker niet iets dat jij zou moeten verdedigen.
  Sorry, maar je bent wat dat betreft bij lange na niet goed genoeg ingevoerd in deze materie om hier een juist oordeel over te kunnen vellen.

  Dat Everse daarna niet terug kwam was vanwege de onwerkbare situatie die hierdoor ontstaan was.


  ⚠️ Meld

 150. @JeanJaques

  Iemand die met droge ogen durft te beweren dat Van Vliet een reprimande van het hof (waar nooit sprake van is geweest) moet zelf maar even wat beter in de materie duiken.

  Everse werd uiteindelijk ontslagen omdat de resultaten ver achter bleven. Datzelfde bestuur haalde Langeler naar voren. Je weet wel, die man waarmee Zwolle kampioen is geworden. Maar dat zeg je er niet bij, want daarmee trap je je eigen lap tekst onderuit. PVV-praktijken

  Ook jij bent roomser dan de Paus.


  ⚠️ Meld

 151. Bericht door Father, op 18 februari 2014 17:19

  Blablabla

  8)

  waar is de tijd van S-side,,,,,

  wat een INTERNET hooli’s

  Stentorsk

  😛 hihihihihi


  ⚠️ Meld

 152. Goh, de meeste keren dat ik naar een wedstrijd was van PEC was ik juist zo trots op het publiek. Beschaafd en positief, ook als er verloren werd. Ik krijg uit bovenstaande discussie dat het elke week mot is, maar dat is niet mijn ervaring.
  Ik hoop dat de daders van de vechtpartij gepakt worden en zich voor de rechter moeten verantwoorden, want natuurlijk moeten GAE-supporters ongestoord over de Ceintuurbaan kunnen rijden én een hamburger eten bij de Mac. Zwolle is geen vesting meer.
  Ik snap Jasper en Stadshagenees wel: ik zou ook niet in gesprek gaan met een groep die verbaal duidelijk maakt andere omgangsnormen en geweldsgrenzen te hanteren dan ikzelf. Liever “laf” dan afgetuigd. Ik kan beide heren wel een wedstrijd van PEC aanraden. De sfeer zal ze aangenaam verrassen.

  =========

  Door het op de man spelen, uitlokken en schelden door met name Stentorsk is deze discussie gesloten.


  ⚠️ Meld

Reageer