GGD IJsselland wenst studenten ‘sweet’ Valentijn

Zwolle – Vorige week was het de Week van de Liefde. In het hele land werden activiteiten georganiseerd. GGD IJsselland had deze week speciale aandacht voor de ROC’s in de regio. Want gezonde studenten presteren beter, dat geldt ook voor seksuele gezondheid. Team Seksuele Gezondheid van GGD IJsselland stond vorige week met een stand in verschillende ROC-kantines. Zo stond het team in de kantines van 2 vestigingen van Landstede Zwolle, Deltion College Zwolle en in de kantine van Aventus Deventer.

De GGD wenste de studenten met een hartvormige lollie een ‘sweet’ Valentijn en ging in gesprek met de studenten over seksuele gezondheid. Want veilig vrijen, dus met condoom, is belangrijk om soa’s te voorkomen. Vaak geeft een soa geen klachten, maar het kan wel ernstige gevolgen hebben, zoals onvruchtbaarheid. De versierde stand van de GGD trok veel bekijks. Sommige jongeren bleven op afstand terwijl anderen in rijen stonden te wachten om deel te nemen aan een activiteit. Met interactieve spellen zoals een kennisquiz en stellingen, werden jongeren uitgedaagd hun kijk op seksualiteit te verwoorden en daar kritisch over na te denken.

 

Sense

De medewerkers van de GGD wezen de studenten op Sense; hét informatiepunt over seksualiteit voor jongeren. Hier kunnen jongeren terecht met al hun vragen over seks, zoals vragen over homoseksualiteit, soa’s, anticonceptie, onbedoelde zwangerschap, relaties of ongewenste seksuele ervaringen. Ook kunnen jongeren tot en met 24 jaar zich bij het Sense spreekuur van de GGD gratis en anoniem laten testen op een soa.

 

Voor de docenten was er een speciale lesbrief ontwikkeld zodat deze week ook in de klas extra aandacht besteed kon worden aan seksuele gezondheid.

Artikel delen:

Reageer