Lezing: De bijzondere keuken van het Drostenhuis

Zwolle – In het kader van de Historische Avonden vertelt Aranka Wijnbeek over misschien wel de mooiste museale keuken van Nederland. In de keuken van het Drostenhuis uit 1551 werd tot in de 19e eeuw gekookt en gebakken. Maar wat aten onze voorouders en wat dronken ze? Was water veilig om te drinken of toch maar liever bier of wijn? Waar deden ze hun boodschappen? Hadden ze al kookboeken?

 

We gaan een kijkje nemen in het culinaire verleden van de bewoners van het Drostenhuis. Aranka Wijnbeek is auteur van het Hanzekookboek en projectleider bij het Stedelijk Museum Zwolle.

De lezing is in Stedelijk Museum Zwolle op dinsdag 4 maart en begint om 20.00 uur. De deur gaat om 19.30 uur open, de toegang is gratis. Het Stedelijk Museum Zwolle bevindt zich aan de Melkmarkt 41 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer