Bekdichtzitstil: een ode aan het wild spelende kind

Zwolle – De klas van de restjes, dat is hoe groep 6f door de leerkrachten wordt gezien. Het is de klas met de meeste stoornissen. Maar zelf zijn ze trots: met zoveel stoornissen komen ze misschien zelfs in aanmerking voor een vermelding in het Guinness Book of Records! Het drukke, soms onhandelbare kind en hoe daarmee wordt omgesprongen, is inspiratiebron voor deze voorstelling. Bekdichtzitstil ging afgelopen vrijdag in première in ’s Hertogenbosch en is vr 7 maart om 19.00 uur te zien in Odeon de Spiegel Zwolle.
 
Bekdichtzitstil vertelt een verhaal over de vriendschap en verbondenheid tussen drie impulsieve kinderen. In een soms vijandige grotemensenwereld blijven hun fantasie en creativiteit steeds overeind. De makers van Bekdichtzitstil scheppen een onweerstaanbaar anarchistische omgeving waarin de veelkleurige personages naar hartenlust kunnen rondrazen. Het theater van de Belgische regisseur Raven Ruëll was maar zelden te zien in Nederland. Missie (KVS, 2007) is zijn bekendste regie. In 2006 maakte hij samen met drie theaterbroeders de veelgeprezen voorstelling Pakman bij Artemis. Een “vindingrijke voorstelling”, schreef de jury die Pakman bekroonde met de Zilveren Krekel, “waarin de grote zaken des levens aangepakt worden met een behoorlijke portie Vlaamse spelvreugde.” Voor Bekdichtzitstil slaat hij de handen ineen met schrijver/acteur Jan Sobrie, met wie hij voor het eerst samenwerkt, en met de actrices Berdine Nusselder en Sophie Warnant.
Artikel delen:
Reactie 1
 1. Bekdichtzitstil vertelt een verhaal over de vriendschap en verbondenheid tussen drie impulsieve kinderen. In een soms vijandige grotemensenwereld blijven hun fantasie en creativiteit steeds overeind. De makers van Bekdichtzitstil scheppen een onweerstaanbaar anarchistische omgeving waarin de veelkleurige personages naar hartenlust kunnen rondrazen.

  Prachtige inleiding, maar waar mogen wij deze verbeelding over dergelijke prachtkinderen aanschouwen?

  =======

  Bedankt voor uw opmerking.
  Bericht is aangepast.


  ⚠️ Meld

Reageer