Handbalheren SV Zwolle versterken koppositie

Zwolle – Afgelopen zondag hebben de Zwolse handbalheren hun koppositie weten te verstevigen. De ploeg uit Hengelo (Gld.), HV Quintus zijn de geduchte achtervolgers, die ook kans maken op de titel dit seizoen. Met een 19-14 winst op deze nummer twee van de poule weet SV Zwolle een gat slaan van 5 punten verschil op Quintus.

handbalheren.jpeg 

Interim coach Arjan Leusink weet dat Quintus een moeilijke tegenstander zou zijn en dat het Zwolse team het moeilijk zal krijgen. Zeker deze wedstrijd. Met nog 5 wedstrijden waarvan er twee nog tegen Quintus en één tegen Erix, de nummer drie, rustte nog een lichte druk op schouders van het Zwolse team. Mocht Zwolle deze wedstrijd winnen, zal het verschil tussen Zwolle en Quintus groter worden en het vooruitzicht op kampioenschap daardoor ook vergroten.

Zoals gezegd zat er lichte druk op deze wedstrijd. De heren, ietwat gespannen, begonnen de wedstrijd met een wat luchtiger, doch serieuze begroeting. Samen met de pupil van de week, Wouter, werd de bal uit genomen en meteen op het doel van de tegenpartij gestormd… Wouter zetten een mooie aanval in samen met aanvoerder Hans Kan en miste maar op een haartje na het doel! Helaas geen openingsgoal voor de pupil!

 

Vanaf dat moment barstte de wedstrijd los en gingen de heren vol op in het spel. In de beginfase nam Zwolle het initiatief. Met een voorzichtige voorsprong leidde de Zwollenaren met een 2-1 voorsprong in de eerste minuten. Zichtbaar vochten de heren van SV Zwolle een interne strijd met zichzelf om de spanning van zich af te schudden. 

 

Na ruim een kwartier mocht de thuisploeg een voorsprong hebben van 8-4, maar Quintus liet zich niet zomaar inpakken en zette een een goede verdediging neer. Met de nummer 4 van de gasten wist Zwolle ook niet al te best raad. De lange opbouwer kon niet vaak langs de Zwolse verdediging, maar dat hoefde ook niet, want deze had een geweldig afstandsschot. Daar wisten de Hengelose mannen goed gebruik van te maken. 

 

Zo werd het nog spannend en kwamen de gasten dichterbij en werd het met de rust 11-8.

 

Voor de tweede helft moest SV Zwolle toch de druk in de aanval er op houden en kansen creëren. Verder zal de verdediging nog compacter moeten opereren en voor mekaar moeten werken. Ook zal de keeper hulp moeten krijgen en de lange afstandsschoten af te weren voor de kans zich voor kan doen.

 

In het tweede bedrijf lijkt zich de dip voort te zetten bij de thuisploeg. Om en om werd er gescoord. Langzamerhand weten ze toch nog terug te krabbelen door de druk er proberen op te zetten bij de aanvallen. Ook door de snelle breaks en slimme acties wordt het werk bekroond door doelpunten. Maar doelman Arno te Wiele stond weer prima te keepen en weerde menige ballen c.q. doelpunten! 

 

In de slotfase leek Zwolle weer de regie in eigen handen te hebben. De controle deed de heren goed. De gevaarlijkste aanvallers van Quintus kwamen niet meer tot scoren, terwijl een aantal van het thuisteam het nog op de heupen hebben dat wel te doen. 

 

Uiteindelijk behouden de Zwollenaren de voorsprong en tot het laatste monment wilden de heren nog proberen te aanvallen. Wel een leuk David vs Goliath momentje in de laatste 20 seconden… terwijl de seconden weg tikten bedacht de Zwolse aanvoerder, de kleinste van het team, dat de langste tegenspeler best te passeren viel. Eenmaal de bal ontvangen was een sprongschot niet echt een optie en een passeer beweging is ingezet. Na een kleine worsteling zag de aanvaller kans een schot te lossen. Met een zacht doch geplaatste stuit vond de bal zijn weg in het doel.

 

Hiermee was de eindstand van 19-14 bereikt, wat bijna exact gelijk was aan die van de vorige ontmoeting (19-15). Deze behaalde winst is een belangrijke, want nu is er met nog vier wedstrijden op het programma een verschil van 5 punten tussen de twee ploegen.

 

Doelpunten: 

Rik Talens 8

Luuk Broers 4

Bart Kroeze 3

Hans Kan 2 

Patrick Dania 1

Robert ter Stege1

 

Zondag 23 februari om 13:20 uur in de BDG-hal is de volgende kraker. De volgende kaper op de kust, Erix de nummer drie in de poule, maakt nog steeds kans op de titel.

 

Deze wedstrijd is tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor de Zwolse heren. 

 

Artikel delen:

Reageer