Tribune terug tijdens carnavalsoptocht

Zwolle – Nadat een aantal jaren geleden de bekende Virustribune in de Luttekestraat door het wegvallen van de gelijknamige carnavalsgroep ’t Virus is komen te verdwijnen, is men er dit jaar weer in geslaagd om ten behoeve van de Sassendonkse carnavalsoptocht een tribune te plaatsen. Het doel hiervan is extra gezelligheid langs de route te creëren en op termijn de optocht een financiële injectie te geven.

opt_7-1.jpg

Omdat de muziektent (waar het defilé altijd wordt afgenomen door de Stadsprins en B&W) wordt verplaatst naar het einde van de optochtroute in de Luttekestraat tegenover café de Kleine, zal op de beschikbare ruimte op het Gasthuisplein een enorme mobile tribune worden opgebouwd van maar liefst 320 zitplaatsen en 12 verdiepingen hoog. Er tegenover zal een klein podium worden neergezet waar kapellen en andere artiesten kunnen optreden om de sfeer er alvast in te brengen. Als persoonlijke optochtsponsor kan men voor het bedrag van € 11,- plaatsnemen op de tribune, welke vlakbij café de Gezelligheid zal komen te staan.

Vanaf 13.30 uur zal de tribune geopend zijn en tot aan het voorbijkomen van de optocht zullen er live optredens zijn van diverse artiesten en kapellen. Iedereen die hier graag aan mee wil doen kan zich opgeven via sassendonkseoptochttribune@gmail.com

Tevens is er bediening op de tribune en kan men betalen met het carnavalsmuntien. Voor een hapje wordt uiteraard gezorgd.

De toegangsbewijzen voor deze unieke gebeurtenis zijn te koop bij café de Gezelligheid en, indien nog voorradig, op carnavalszaterdag bij de tribune. Het artiestenprogramma en verdere info is te volgen op Facebook Sassendonkse Optocht Tribune – SOT

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Voor extra gezelligheid hebben we geen tribune nodig, laten we het er maar op houden dat het een sponsoractie is.
  Was blij dat de Virus-tribune uit de Luttekestraat was verdwenen, krijgen we weer een nieuwe maar dan op een andere plaats.
  Dergelijke tribunes hebben in het verleden bewezen fileveroorzakers te zijn en roepen ergenissen op zowel bij de deelnemers als bij de toeschouwers (behalve wanneer je op de tribune zit).
  Ik voorspel een optocht met enorme gaten en lang wachten.


  Maak melding

 2. Ik kan je zeggen dat wij dames heel blij zijn met de tribune. We kunnen dan heerlijk zittend toch alles zien van de optocht. En ja, gezellig is het sowieso wel, maar wij houden het zo beter vol. Ik heb de armbandjes alvast gekocht 😀


  Maak melding

 3. Carnavals optocht in Zwolle/Sassendonk. Daar doe ik niet meer aan mee! Vorig jaar met de kinderen bijna 3 uur in de vrieskou staan wachten terwijl de deelnemers naar achteraf bleek nog bij de start stonden te feesten en zich vol te gieten. Nooit eerder zo verschrikkelijk veel kinderen teleurgesteld en/of huilend zien afdruipen. Schande! Nooit meer carnaval in Zwolle. Ongetwijfeld leuk in de kroeg, maar met kinderen een groot drama!


  Maak melding

 4. @Lensinc, en dat is precies de hele houding rondom carnaval in Zwolle… Een kleine groep houdt lekker hun eigen feestje, en de rest zoekt het maar lekker uit! Het idee achter carnaval is plezier met zijn allen. In het zuiden van het land en de diverse plaatsen rondom Zwolle begrijpen ze het gelukkig wel! Daar kunnen ook de kinderen volop genieten van carnaval. Maar in Zwolle is het puur een feestje voor een handvol pubers en aanverwant die zich bezatten.
  Vorig jaar ook her en der melding gemaakt dat ik het schandalig vond dat zo veel kinderen teleurgesteld waren, kreeg toen ook de wind van voren. Bah! Ik zorg dat ik met carnaval ver weg van Zwolle/Sassendonk ben. Ergens in een stad die carnaval wel leuk weet te maken. Overweeg Raalte dit jaar.


  Maak melding

Reageer