Man vast voor fatale inbraak in Westenholte

Zwolle – Maandagmiddag 17 februari is in zijn woonplaats een 23-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van de woninginbraak aan de Mirteweg in de wijk Westenholte, op vrijdagavond 31 januari jl. Daarbij liep de 72-jarige bewoonster ernstig hersenletsel op en overleed de volgende dag.

politienieuws.jpg 

De vrouw kwam die avond thuis en nadat zij de voordeur had geopend kwam een man haar woning uit. Met kracht duwde deze man het slachtoffer weg waardoor zij ten val kwam. Zij werd met ernstig hersenletsel opgenomen in het ziekenhuis, waaraan zij op zaterdag 1 februari, in de loop van de dag, overleed. De Enschedeër is ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Hopelijk is het dan ook de dader. Dat geeft toch een klein beetje rust voor de familie dat zo’n iemand er niet mee wegkomt.

  Als het de dader is vraag ik mij wel af waarom zo’n mongool hier naar zwolle moet komen en niet in zijn eigen buurt blijft


  ⚠️ Meld

 2. @ Suze

  Begrijp je reactie, maar was het minder erg geweest dan als er een oude vrouw in Enschede omgekomen was door de dader?

  Dat zal je vast wel niet bedoelen…


  ⚠️ Meld

 3. Braniac er wonen hier wel meer mensen i n Zwolle die van anderesteden komen .Hetzij door hun werk o f dat ze hier een studie volgen .Dus alles is mogelijk en heeft niks met mongool zijn te maken .Mocht het de juiste dader zijn hoop ik dat hij een goede straf daarvoor ondergaat


  ⚠️ Meld

 4. Braniac: Ten eerste: doel je met je naam op ‘brains’? Of op het ontbreken hiervan?
  Ten tweede: jouw post is een grove belediging voor ‘mongolen’. Ik denk namelijk niet dat díe het in hun hoofd halen ergens in te breken en een oudere dame handhandig onderuit te schoffelen.
  Ten derde: …. ach….. laat ook maar. Ik zal niet proberen uit te leggen dat het niet minder erg is als het ergens anders gebeurt.


  ⚠️ Meld

 5. kortdoordebochtissne: je moet politie agent worden. Kun je de hele dag mensen wijzen op hun fouten.

  Ik hoop ook dat het de dader is. En dat ze hem flink laten buigen over een prullenbak in de gevangenis met de broek op zijn enkels.

  Of is dat een grove belediging voor bajesklanten, homo’s en niet te vergeten bi-sexuelen en de transgenders? Mis ik nog een doelgroep/ hokje?


  ⚠️ Meld

 6. Het zou mij niet verbazen dat de verdachte wel degelijk ook met Zwolle een bekend is. De fiets die gevonden was zou mogelijk bij hem horen, althans dan had hij deze de dag ervoor in Stadshagen gestolen. Hoe dan ook, voor de nabestaanden komt er hopelijk gauw duidelijkheid en rust om aan rouwverwerking toe te komen. Veel sterkte gewenst!


  ⚠️ Meld

Reageer