Stadsfinale straatvoetbal Cruyff Courts 6 vs 6

Zwolle – Ben jij de beste straatvoetballer van Zwolle tot en met 12 jaar? SportService Zwolle en Travers Welzijn organiseren, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, op 19 februari de stadsfinales van het grote straatvoetbaltoernooi Cruyff Courts 6 vs 6. De winnaars gaan door naar de kwartfinales, met als einddoel de strijd om het Nederlands- en wereldkampioenschap Cruyff Courts in Amsterdam.

 

cruyff_court-1.jpg  

 

Het Cruyff Courts kampioenschap is een mooie gelegenheid om jeugdig straatvoetbaltalent in actie te zien. Verschillende teams trainen al samen. "De teams van Club 2 Move Dieze, Way 2 Move en The Soccer Academy trainen wekelijks samen om beter op elkaar ingespeeld te raken", aldus Maaike van Vugt van SportService Zwolle. Het doel van de Cruyff Courts kampioenschappen 6 vs 6 is het verbinden van alle Cruyff Courts ter wereld, waarbij de 14 regels van Johan Cruijff gelden. De focus van de stadsfinales is gericht op ‘respect’. Deelnemers kunnen hun handtekening op de Zwolse respectvlag zetten. De vlaggen van de verschillende Cruyff Courts worden aan elkaar gemaakt tot één grote vlag.

De winnaars uit Zwolle nemen het in april in de kwartfinale op tegen teams uit Assen, Hoogeveen en Kampen. Ook benieuwd wie zich met trots Cruyff Courts Kampioen van Zwolle mag noemen? Kom dan op 19 februari 2014, van 13.30 tot 17.30 uur naar het Cruyff Court PEC Zwolle (Palestrinalaan te Holtenbroek).


Artikel delen: