SP negeert verkiezingsfeest in stadhuis

Zwolle – De SP gaat liever in gesprek met de Zwollenaren dan dat zij met andere politieke partijen een ons-kent-ons-feestje houdt op het gemeentehuis. De partij zal daarom niet aanwezig zijn bij de gezamenlijke campagnestart in het stadhuis woensdagavond. In plaatst daarvan trekt de partij de AA-landen in om direct met de mensen in gesprek te gaan over de inbraakgolven in Zwolle en over de verkiezingen.

 

De SP is van mening dat de officiële campagnestart een verkeerd signaal afgeeft. Lijstrekker Tjitske Siderius: ‘Met zo’n bijeenkomst ontstaat de indruk dat politieke partijen allemaal de beste vrienden van elkaar zijn, terwijl de onderlinge verschillen enorm groot zijn. Die verschillen horen in een verkiezingsstrijd juist duidelijk zichtbaar te worden. Bovendien worden zulke bijeenkomsten over het algemeen amper bezocht door de ‘gewone Zwollenaar’.’

Een gezamenlijke borrel op kosten van de belastingbetaler met andere politieke partijen staat haaks op de wijze waarop de SP politiek wil bedrijven. Siderius: ‘Wij kiezen voor inhoud en gaan met de boodschap van 5% meer sociale huurwoningen, een groot werkgelegenheidsplan en een veilige en bedrijvige stad woensdagavond de boer op in AA-landen’.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Rare redenering van de SP.
  De raad bestaat bij de gratie van verschillende politieke opvattingen.
  Dat verschil in opvatting krijgt de kans tijdens een raadsvergadering wanneer er onderling vertrouwen is.
  Daaraan draagt een startavond juist bij.

  Er is vertrouwen nodig om prettig met elkaar van mening te verschillen.


  ⚠️ Meld

 2. Goed hoor, SP. Maar waarom moet daar een persbericht aan gewijd worden?

  Oh wacht, dit is natuurlijk gewoon om extra zieltjes te winnen… 😉


  ⚠️ Meld

 3. Waarom niet juist de Zwollenaren aanmoedigen en uitnodigen om naar het stadhuis te komen om kennis te maken met hun locale volksvertegenwoordigers?
  Politici worden verweten om comfortabel op het pluche te zitten, maar mijn stadsgenoten zou ik willen oproepen om uit die comfortabele bank op te staan.
  Kom morgen naar het stadhuis en maak kennis met elkaar en uw locale politici.
  Dus morgen, woensdag 19 februari 20:00 Stadhuis, Grote Kerkplein.
  Iedereen is welkom.


  ⚠️ Meld

 4. Hoewel ik geen SP stemmer ben begrijp de Sp heeeeel goed. De houding van de lokalen politici gaat steeds meer lijken op die van de landelijke politici. Er wordt amper geluisterd naar de inwoners. Deze tekst van het internet zegt genoeg: Dus als ik het goed begrijp liegt en blijft Plasterk liegen en nu heeft dus ook Samson gelogen. En alles blijft zitten…..en gaat over tot de orde van de dag. Ik hoop zo dat niemand gaat stemmen want gelooft dit zooitje nu nog?
  /i]


  ⚠️ Meld

 5. >:(een ons kent ons feestje op de kosten van de gemeenschap. De komende jaren moet Zwolle 3 tot 7 miljoen bezuinigen. Dit feestje kan er nog wel bij.


  ⚠️ Meld

 6. De raad bestaat bij de gratie van verschillende politieke opvattingen.

  Nee, de raad bestaat omdat wij als burgers de raad te kiezen.

  Maar niet meer door mij en 50% van de Zwollenaren!

  Kan nog beter lid worden van een of andere duistere loterij. De kans dat ik daarvoor nog wat terugkrijg is vele malen groten dan bij de huidige politiek.


  ⚠️ Meld

 7. Als je niet stemt, moet je ook niet piepen. Hoe kan je nou zeuren over andermans verantwoordelijkheden als je zo’n eenvoudige verantwoordelijkheid van jezelf niet serieus neemt.


  ⚠️ Meld

 8. @Wilbert.

  Ik werk niet mee aan bedrog. Mijn en jouw stem telt toch niet, die 39 in de raad luisteren toch niet. Nu niet, en straks na 19 maart ook niet. Over het college van B&W zullen we het helemaal niet meer hebben.

  En 50% procent van Zwolle (ja, je leest het goed) is het met mij eens. Die neemt ook al niet eens de moeite om naar het stemhokje te gaan. Er zijn landen in de EU waar de uitslag dan zelfs ongeldig wordt verklaard.

  Als het trouwens onder de 50% gaat, dan geef ik een enorm feest. Dan is deze stad eindelijk verstandig aan het worden.

  Maar eerst naar wat debatjes en hopen dat ze afgaan als een gieter!


  ⚠️ Meld

 9. @wilbert, je kunt de kiezers niet kwalijk nemen dat zij de gang naar de stembus niet meer willen maken. De politici moeten zich zelf afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen. Jaar op jaar zijn de kiezers misleid met mooie partijprogramma’s, mooie praatjes en rode rozen. Helaas worden veel politici na de verkiezingen getroffen door geheugenverlies en varen zij hun eigen koers, de kiezer hierbij in verwarring achterlatend. Kijk wat er momenteel in Zwolle gebeurt bij de PVDA en het CDA. Mooie praatjes over het buitengebied, die in de aanloop naar de verkiezingen al niet worden waargemaakt. Hoe betrouwbaar wil je zijn als politici. Dat in NL het vertrouwen tot een dieptepunt is gedaald, hebben de politici echt over zich zelf afgeroepen.


  ⚠️ Meld

 10. @Slakje het grootste gedeelte van die 50% komt niet uit pure desinteresse en luiheid, niet omdat ze een statement willen maken. En je weet het.


  ⚠️ Meld

 11. Mensen zijn te verwend geraakt en worden ontevreden als een partij niet 100% hun mening vertegenwoordigd. Een partij vertegenwoordigt een groep mensen en geen individuen. Als je dat laatste wil, moet je je eigen partij oprichten, maar het probleem is dat niemand op zal stemmen behalve jijzelf.

  De partij waarop ik stem verkondigt ook niet altijd één-op-één mijn mening, maar bedrijft wel politiek vanuit een gedachtengoed waar ik het mee eens ben. Ik blijf bij mijn standpunt dat je niet moet zeuren als je zelf niet stemt. Je hebt invloed (da’s wat anders dan dat alles precies gebeurt hoe jij het wil), maar je wil het niet gebruiken…


  ⚠️ Meld

 12. Mooi statement van de SP. Los dat gemeenteraadsverkiezingen echt nergens over gaan -behalve wanneer je de groencontainer mag aanbieden, of er wel of geen dance in de Weezenlanden gedraaid mag worden en welke subsidiepotjes van vriendjes naar andere vriendjes gaan en of er wel of geen KFC komt bij de mast van de Mac en dat soort onzin- vind ik het mooi dat de SP afstand neemt van de ons-kent-ons kliek. Dat het goed is voor de samenwerking is een non-argument, daar is geen door de burgers gefinancierde borrel voor nodig. Probleem is dat gemeentepolitici zichzelf veel te serieus nemen en zich niet bezighouden met de vraag waarom er straks nauwelijks mensen stemmen. Laat de focus zich daar maar eens op richten in plaats van borrelend samenwerken.


  ⚠️ Meld

 13. Dat het goed is voor de samenwerking is een non-argument, daar is geen door de burgers gefinancierde borrel voor nodig. Probleem is dat gemeentepolitici zichzelf veel te serieus nemen en zich niet bezighouden met de vraag waarom er straks nauwelijks mensen stemmen. Laat de focus zich daar maar eens op richten in plaats van borrelend samenwerken.

  prachtig geformuleerd 😉


  ⚠️ Meld

 14. Negeren van verkiezingsfeest met een drogreden en volgende maand krijt de SP’er weer wat salaris op zijn bankrekening gestort.

  Een deel hiervan moet afgestaan worden in de partijkas van de grote leider. Die op de troon zit met het rode boekje van Mao onder zijn arm.

  Brrrrr, enge partij.  ⚠️ Meld

 15. @Jasper.

  Als de verkiezingen zo belangrijk zouden zijn, waarom komt men dan niet?

  Ik geloof ook heus wel dat het voor een gedeelte door luiheid of desinteresse is. Maar aan wie ligt dat dan?

  Juist, de huidige politiek. Als zij wat beter hun best hadden gedaan, dan had ik me nog vertegenwoordigd gevoeld en hadden mensen hun ‘luiheid’ wel aan de kant geschoven. En cijfers liegen niet. 50 % komt niet!!!

  @ Wilbert. Jammer dat je het als zeuren neerzet. Ik kan je ook een domoor noemen, omdat je toch weer naar de stembus gaat.

  Ik verwijs je graag door naar de site van NRC-next. Daar stonden in 2012 een paar mooie artikelen. Beleid ligt al voor 80% vast. Als je al invloed kunt uitoefenen (wat ik betwist), is het miniem en te verwaarlozen.


  ⚠️ Meld

 16. 😀 Misschien tijd voor een nadere kennismaking tijdens een verkiezingsfeest. Terwijl de PvdA in Den Haag in de peilingen afstevent op een historische nederlaag vliegen de zittende politici elkaar in de haren. Enkele sociaaldemocraten vragen zich af wie de leiding heeft binnen de partij die zich nu nog de grootste van het ??IJspaleis?? kan noemen.


  ⚠️ Meld

 17. @ Wilbert. Jammer dat je het als zeuren neerzet. Ik kan je ook een domoor noemen, omdat je toch weer naar de stembus gaat.

  Ik verwijs je graag door naar de site van NRC-next. Daar stonden in 2012 een paar mooie artikelen. Beleid ligt al voor 80% vast. Als je al invloed kunt uitoefenen (wat ik betwist), is het miniem en te verwaarlozen.

  Nou, laten we het zo stellen: ik vind het raar dat je wel kritiek uit, maar de kans niet wil grijpen om er zelf invloed op uit te oefenen. Het is logisch dat de stem van jou als individu waardeloos lijkt, maar dat is simpelweg omdat er vele tienduizenden stemgerechtigden zijn in Zwolle. Het gaat uiteindelijk om de grote aantallen. Zo werd democratie en daar moeten we maar blij om zijn ook.

  Aan de andere kant: als je een frisse partij zou hebben die staat voor de waarden die de thuisblijvers missen in de gemeenteraad en daar die verzakende 50% van de stemgerechtigden voor kan mobiliseren, help je die partij (ongeveer) aan een meerderheid en kan er ineens van alles bereikt worden. Ook vaststaand beleid kan behoorlijk bijgesteld worden of misschien zelfs afgesteld, als er maar een meerderheid voor is.

  Ik blijf erbij: ga gewoon stemmen! Het kost geen enkele moeite, het kan zo voor of na je werk of tegelijk met het boodschappen doen. De stembureaus zijn tegenwoordig van vroeg tot laat open. Even je id mee en het is geregeld. Heb je ook recht van spreken als je klaagt over degene waarop je gestemd hebt. (Als die tenminste niet doet wat ie beloofd heeft)


  ⚠️ Meld

Reageer