Inzicht gebruik en beveiliging persoonsgegevens

Zwolle – Een motie van D66 en het CDA om voor het einde van het jaar een overzicht te maken van de persoonlijke informatie die de gemeente en haar partners registreren en beheren is maandagavond tijdens het raadsplein aangenomen.

De beide partijen vragen het college bij elk van de gegevens aan te geven wat de nood en noodzaak is, welke instanties gebruik maken van de gegevens en hoe de bescherming is geregeld. Bij nieuwe gemeentelijke plannen moet door door een privacy impact analyse aangegeven worden of er persoonlijke gegevens worden geregistreerd, met welk doel, voor welke instanties en hoe de gegevens worden beschermd. Ook roepen de politieke partijen op mogelijkheden te onderzoeken om personen actief te informeren als persoonlijke gegevens worden gedeeld of opgevraagd worden door derden. De fracties van de PvdA, VVD en Swollwacht stemden tegen deze motie, de overige fracties stemden voor.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Hoe kun je daar als fractie nu tegen zijn? Ik ga de meest onnozele uitspraak van de 21e eeuw nu toch graag aanhalen: Als je (als fractie of instantie) niets te verbergen hebt, dan heb je toch niets te vrezen?


  ⚠️ Meld

 2. Klasse dat CDA en D66 hierin samen optrekken.
  ON-BE-GRIJ-PE-LIJK dat andere partijen tegen zoiets stemmen.

  Ik weet nu wel dat ik dus niet op een van deze partijen ga stemmen tijdens de verkiezingen. Bah!

  Nogmaals: hulde voor deze twee partijen (D66 en CDA). Zo hoort het! 😀


  ⚠️ Meld

Reageer