Wijkteam moet buurtteam zijn

Zwolle – Maandagavond vond tijdens het raadsplein in Zwolle een hoorzitting plaats over de Uitvoering Sociale Wijkteams. De hoorzitting moest duidelijkheid scheppen op de punten bezuiniging, keuzevrijheid, samenhangende aanpak en de toekomst van het PGB. Maar liefst 19 insprekers kregen in de goed bezette zaal het woord.

Wethouder Vedelaar vertelde dat het college voorstander is van behoud van het PGB en keuzevrijheid. Verder sprak ze ook uit dat het begrip wijkteam misschien buurtteam zou moeten zijn, omdat de laatste meer dicht op de burger staat. Verder ging ze nog in op de definitie van lichte zorg, het gaat dan vooral om passende zorg. De voorzitter peilde vervolgens de mening van de raad als het gaat om het vervolg. De conclusie was dat er nog deze raadsperiode een schriftelijke vragenronde zal worden gehouden. De vragen en antwoorden zullen aan alle insprekers worden gestuurd en worden ook aan de openbare agendastukken gekoppeld als naslagwerk. De wethouder gaf aan dat zij door zal werken, maar dat er geen onomkeerbare besluiten worden genomen door het college. De nieuwe raad zal vervolgens debatteren en besluiten over dit onderwerp.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik hoop wel dat ik mijn keuzevrijheid hou, als het gaat om kiezen wie je specifieke zorg voor wat betreft niet aangeboren hersenletsel komt geven. Dat gaat wel om andere dingen als een keukentafelgesprek. Leuk dat een sociaal wijk- of buurtteam weet wat er in de buurt leeft, ik begrijp alleen niet wat de buurt aangaat dat ik NAH heb, laat staan dat dit met derden besproken zou moeten worden.


    ⚠️ Meld

Reageer