Overval bij cafetaria aan Assendorperstraat

Zwolle – Bij cafetaria De Dolfijn aan de Assendorperstraat in Zwolle heeft dindagavond rond 23.30 uur een overval plaatsgevonden.

politie_logo_4.jpg 

Tijdens de overval werd een medewerker bedreigd met een handvuurwapen, waarbij geld werd geëist. De overvaller ging er onverrichterzake vandoor en rende de Assendorperstraat in, in de richting van de Dominicanenkerk. De overvaller is een getinte man van 1.80 meter lang en spreekt goed Nederlands met een ‘buitenlands’ accent. Hij was gekleed in een donkere jas met capuchon en hij had zijn gezicht bedekt. Daarbij waren alleen zijn ogen zichtbaar. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met deze overval te maken heeft – en nog niet met de politie gesproken hebben – wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. via 0800-7000. Naar de overval is een onderzoek gestart. Een paar weken geleden vond er verderop in de Assendorperstraat ook een overval plaats, bij snackbar Van der Kolk. Die dader daarvan is nog altijd niet gepakt.

Artikel delen:
Reacties 37
 1. Bedankt voor de link naar de website van de dolfijn… Alsof het zin heeft daar nu iets te gaan bestellen?

  Anyway, sterkte voor de betrokkenen.


  ⚠️ Meld

 2. Nee het is degelijk Groot Wezenland kijk maar na terstal:) Groot wezenlanD gaat tot aan de Luttenbergstraat en daarna over naar de Assendorperstraat


  ⚠️ Meld

 3. Jeetje, wat is het toch weer gezellig in Zwolle! Wordt dit nou wekelijks nieuws: inbraken, overvallen, mishandelingen enz? Je zou bijna de straat niet meer op durven!


  ⚠️ Meld

 4. Er is inmiddels een aardige trend ingezet betreft de overvallen in Zwolle de laatste tijd. Ik vraag me inmiddels af welke wijk er na Zuid en Assendorp aam de beurt is?… Trieste bedoeling!


  ⚠️ Meld

 5. Haha geven mensen nu uit het niets weer die hooligans de schuld? Je kan veel van ons zeggen maar we zullen nooit mensen uit onze eigen stad aanraken! Daarnaast zijn wij tenminste echte mannen die een probleem in iemands gezicht durven te zeggen, ipv op het internet.. Hoe noem je die?? Ohja internet hoolies8) ik hoop dat dader gepakt wordt een echte zwolenaer werkt voor zn centen


  ⚠️ Meld

 6. Vuile t… zijn dat oppakken dat tuig en 1000 zweepslagen geven!!!>:(
  Die mensen werken daar dag en nacht hard en dna gebeurt zoeits het moet echt zwaar bestraft worden!


  ⚠️ Meld

 7. Het wordt tijd dat ze hier de wapenwet versoepelen zodat een ondernemer en een huis eigenaar zich kan verdedigen tegen zulk geweld…want zo wordt het wel een heel oneerlijke strijd..zelfs als ze je huis binnendringen moet je ze de spullen nog mee helpen sjouwen want als je die indringers wat aan doet ben je nog schuldig ook….


  ⚠️ Meld

 8. Er was geen buit las ik in de stentor. Goede zaak. Volgens mij staat ‘papa dolfijn’ zijn mannetje ook wel daar. Sowieso sta je als snackbarmedewerker nooit helemaal ongewapend. . Ik zie dan zo’n rorschach actie met een mand frituurvet voor me. Beetje barbaars wellicht….:P


  ⚠️ Meld

 9. Bericht door br, op 19 februari 2014 11:11
  en 1000 zweepslagen geven

  Dan krijg jij van de overheid een zweep en mag je zelf deze marteling gaan uitvoeren, goed idee?

  Verder hoop ik natuurlijk dat de daders zo snel mogelijk gearresteerd worden.


  ⚠️ Meld

 10. Je moet toch altijd uitkijken als je de overvaller geen buit meegeeft.
  Straks gebruikt die wel een keer z’n vuurwapen en word je neergeschoten. Of je klanten als die in de winkel zijn.


  ⚠️ Meld

 11. @Mul, als je goed leest kon je ook hier begrijpen dat er geen buit was:

  waarbij geld werd geëist. De overvaller ging er onverrichterzake vandoor  ⚠️ Meld

 12. Afschuwelijk dat er na zo’n daad zulke grapjes worden gemaakt of moeilijk gedaan word over een link.. alsof het een normaalste gang van zaken is als iemand word overvallen!


  ⚠️ Meld

 13. @Evert helemaal mee eens, maar wanneer bepalde reageerders onder ons zelf in soortgelijke situaties belanden( hoop van niet) dan zullen ze weten hoe het is om zoiets mee te maken, wil ik dan wel zien of ze dan nog steeds net zo grappig zullen zijn…


  ⚠️ Meld

 14. Misschien wel dezelfde dader als bij van der Kolk? Hoop dat ze hem snel op pakken. Sterkte voor de eigenaar en medewerkers van de Dolfijn.


  ⚠️ Meld

Reageer