Golfpark bij nieuw fietspad in Zwolle Zuid

Zwolle – Woensdagmiddag werd bij Zwolle Zuid het nieuw aangelegde Hoog Zuthemerpad officieel geopend. Wethouder Erik Dannenberg en Goos Middag mede-eigenaar van het nieuw aan te leggen golfpark bij Bikkenrade verrichten de openingshandeling.

bikkenrade-1.jpg 

Het nieuwe recreatieve fietspad in het buitengebied van Zwolle Zuid loopt vanaf het Ittersummerpark, via het weidegebied ten zuiden van Ittersummerbroek naar het Bikkenrader Bos. De aanleg van het pad is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel die in het kader van het Investeringsbudget Landelijk Gebied een subsidie heeft verleend. Met het planten van de laatste van drie rode beuken werd de officiële opening van het fietspad gevierd. In de negentiende eeuw bevond zich bij het Bikkenrader Bos een gelijknamige buitenplaats. Meteen ten zuiden van het bos wordt een nieuw landgoed met een oppervlakte van ruim tien hectare opgericht. Dit landgoed krijgt de naam Herkulosche Esch, een historische naam voor dit gebied. Een nieuw landgoed op deze locatie sluit aan op een lange traditie van landgoederen die in deze omgeving aanwezig is. Het bestemmingsplan Herkulosche Esch maakt de ontwikkeling van een nieuw landgoed mogelijk, in combinatie met een golfpark met een 9-holes baan en bijbehorende voorzieningen als kleinschalige horeca.

fietspadzz.jpeg

De rode stippellijn markeert het nieuwe fietspad. Foto: Gemeente Zwolle 

bikkenrade-7.jpg

Goos Middag voor de locatie van het Golfpark 

bikkenrade-8.jpg 

 Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Het aantrekkelijke en afwisselende buitengebied van Zwolle biedt veel recreatieve mogelijkheden. De gemeente wil deze mogelijkheden versterken en uitbreiden. Het fietspad Bikkenrade is hiervan een onderdeel. Het nieuwe fietspad verbetert het bekende en geliefde ‘Rondje Zwolle’ en de bereikbaarheid van het buitengebied vanuit de stad. Zowel voor fietsers als voor wandelaars is het ‘Rondje Zwolle’ een aantrekkelijke route.n Omdat het pad ook door het bos bij Bikkenrade loopt, wordt tevens de recreatieve aantrekkelijkheid van dit bos vergroot.

bikkenrade-5.jpg 

bikkenrade-6.jpg  

 bikkenrade-2.jpg

bikkenrade-3.jpg

bikkenrade-4.jpg

 

golfpark.jpeg

Tekening met het golfpark de Herkulosche Esch.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Huh? Een pitch&putt baan dan zo te zien? Want een echte golfbaan lijkt me waanzin omdat er natuurlijk een 18 holes baan op nog geen 3km ligt!  ⚠️ Meld

 2. Hieruit blijkt maar weer hoe doof en bijna …… de politiek is en waarom het de moeite niet waard is om naar de stembus te gaan.

  Dat fietspad vind ik een goed idee. Het was een beetje vergeten stukje Zwolle en bovendien nog mooi groen.

  Maar dat golfpark. Wie o wie in Petrusnaam had er torren in zijn hoofd zitten tijdens dit besluit…


  ⚠️ Meld

 3. @slakje

  Zo ver ik het begrijp gaat het bij het golfpark om een initiatief van een ondernemer. Ik kan jouw negatieve houding hierover niet goed begrijpen als je niet met argumenten komt.


  ⚠️ Meld

 4. @Ap

  Als ik ergens een broertje dood aan heb, dan is het wel aan ondernemers die groen gaan zitten verzieken met dat soort snob-sporten.

  Zo goed?


  ⚠️ Meld

 5. Golfpark dat is toch voor de rijke medelanders?
  100 euro lidmaatschap zit niemand op te wachten dus wie heeft dit weer bedacht… oh wacht:-*


  ⚠️ Meld

 6. Het lijkt me wel een leuk idee, zon pitch and put. Ik zie geen verschil tussen gras en green. Zie dus niet in waarom dit verzieken zou moeten zijn.


  ⚠️ Meld

 7. Wacht even, omdat jij het onnodig vindt, is het complete onzin en is de politiek niet te vertrouwen?

  Verrassing: de politiek is er voor iedereen, niet alleen voor jou. Zo redeneren, dat is pas asociaal.


  ⚠️ Meld

 8. Zojuist het nieuwe fietspad uitgeprobeerd. Geweldig mooie route en een mooie uitbreiding van het Zwolse fietspadennet. Als dit stukje Zwolle wordt opgenomen in het Rondje Zwolle zal het zeker een verbetering zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Het is wel een mooi fietspad, maar de ingang bij de spoorwegovergang
  is geen fietspad waard. Ook aanwijzingsbordjes voor “rondje Zwolle”
  en fietspad ontbreken nog.


  ⚠️ Meld

Reageer