Stemwijzer De Stem van Zwolle

Zwolle – Woensdag is de digitale Stemwijzer voor Zwolle online gekomen. De wijzer heeft de titel De stem van Zwolle gekregen.

stemwijzer_zwolle.jpeg 

Dit keer heeft Zwolle gekozen om De Stem Van Zwolle in te zetten als digitale hulp bij het bepalen van de keuze. Via internet kunnen kiezers reageren op 26 stellingen. Een stelling is bijvoorbeeld ‘Winkeliers mogen zelf bepalen of ze op zondag open zijn’. Per stelling kan men meteen zien hoe de verschillende politieke partijen over de stelling denken. Bovendien kan men de motivatie van de partijen raadplegen. Na het invullen van alle stelling is zichtbaar welke partij het meest overeenkomt met de mening van de invuller. 

Artikel delen:
Reacties 44
 1. Is ook mijn ervaring. Het lijkt erop dat de antwoorden van de eerste 8(?) antwoorden niet onthoud en altijd op “helemaal eens” zet.
  De makers moeten nog even oefenen.


  ⚠️ Meld

 2. Helaas zelfde ervaring: bij het uiteindelijke resultaat wordt er bij sommige antwoorden iets anders aangegeven dat ik geantwoord zou hebben, dan ik in werkelijkheid gedaan had.
  >:(


  ⚠️ Meld

 3. Volgens mij is er niets mis. De antwoorden maken niet uit. De politiek vaart toch haar eigen koers. De politieke wegwijzer houdt hier al rekening mee.


  ⚠️ Meld

 4. Ik heb hem net gedaan. Ding rammelt aan alle kanten, de vragen zijn raar en dat geschuif met die balkjes is niet te doen.

  Was het zoveel moeite om net als vier jaar geleden eens fatsoenlijke Stemwijzer te maken? Die Kars Veling was hier nota bene rector van het Greydanus.

  De uitkomst beviel me trouwens ook niet. Niet dat het uitmaakt, mijn stem telt toch niet.  ⚠️ Meld

 5. Ik heb hem net ook gedaan. Ik ben het niet helemaal eens met Slakje dat die schuifbalkjes niet te doen is maar wel vind ik het belachelijk dat je het balkje niet in het midden kan laten staan; je MOET schuiven.

  Wonder boven wonder kwam de LWL bij mij niet als beste uit de bus 😛

  Vreemd genoeg kwam de PvdA er bij mij als hoogste uit met 76%.


  ⚠️ Meld

 6. Sjonge zie nou wel dat je gewoon belazert word ? Klopt geen kloten van dat ding maar geeft bij mij LWL hahaha .. Ga nu dus wel stemmen wie weet houd die wel woord.


  ⚠️ Meld

 7. Ik kom niet verder dan de eerste vraag. Daarna loopt het programmaatje vast. En dat OPA vergeten is, is wel een enorme blunder hoor. Schaam je gemeente Zwolle!!


  ⚠️ Meld

 8. De test ging hier goed. Nr. 1 was de VVD, en nummer laatst CDA. Op beiden stem ik niet omdat ze met de PVV kunnen samenwerken, en dat mag nooit meer gebeuren. Het wordt D66 dit keer!


  ⚠️ Meld

 9. Jammer ook dat je geen stellingen uit kan sluiten.
  En waar die partijen op die schuifplekjes staan is ook niet echt relevant.
  Maar gewoon de programma’s gaan lezen dan.
  Ook niet echt handig dat ‘niet eens’ aan de rechterkant staat i.p.v. links. Dat zou logischer zijn geweest.

  EN hopen dat mensen niet klakkeloos die stemwijzer volgen.


  ⚠️ Meld

 10. Leuk, klopt ook aardig.

  Vraagje, als Willem Lucht, die heeft zich ingeschreven om te mogen meedoen aan de lokale verkiezingen. Wordt dat nu ook met (lokaal) overheidsgeld gefinancierd?


  ⚠️ Meld

 11. @Dietz,

  Willem Lucht betaald alles uit eigen zak met zo nu en dan een bijdrage van één van zijn fans van hooguit 3 keer 50 euro per jaar.
  Deze berekening is bij benadering en naar aanleiding van de berichtgeving op zijn gastenboek.


  ⚠️ Meld

 12. Klopt helemaal, ding rammelt aan alle kanten. Sommige waarden worden verkeerd opgeslagen!

  Tevens kun je de schuif niet in het midden laten staan als je neutraal tegenover een stelling staat.

  Erg slordig 🙁


  ⚠️ Meld

 13. Je kunt de schuif wel in het midden laten staan, je moet hem dan alleen heen-en weer bewegen. Dit om ongewild dubbel/doorklikken te voorkomen.


  ⚠️ Meld

 14. Ook ik kreeg in de resultaten andere plekken dan dat ik had aangegeven, vooral bij “Sportclubs moeten zichzelf kunnen bedruipen zonder subsidie”.

  Daarnaast mis ik een hot item van dit moment: reclamemasten!!


  ⚠️ Meld

 15. Dan weet ik nog wel een heet discussiepunt, de verkrachting van ons historisch Zwolle!! Tegen modernisering als bijvoorbeeld die groene engel op de Grote Markt, en voor behoud oudheid!


  ⚠️ Meld

 16. Misschien snap ik t niet goed, maar als ik op t eind mijn mening vergelijk met een partij, dan staan de stipjes helemaal niet op de plek waar ik ze heb gezet? Dus er klopt ineens niks meer van. Heel apart


  ⚠️ Meld

 17. Echt weer typisch Zwolle, er zijn goede en handige kieswijzers en toch gaat Zwolle er zelf weer een ontwikkelen of anders gezegd Zwolle gaat het wiel weer opnieuw uitvinden en als ze klaar zijn past het wiel niet. Het heeft weer een hoop geld gekost en het deugt voor géén meter, het lijkt de Rodetorenbrug wel, hij ligt er wel maar je kunt hem niet gebruiken.

  Bravo Zwolle, misser nummer zoveel!


  ⚠️ Meld

 18. De Stemwijzer gedaan en alle vragen beantwoord met helemaal eens of oneens. Dus het schuifding uiterst links of rechts geplaatst.

  In de uitslag stonden mijn ‘schuifdingen’ toch op andere plekken ergens in het midden. Vreemd. Ook ik heb de ervaring…


  ⚠️ Meld

 19. Ik vind t overigens best wel ernstig, als je alleen naar de proceten kijkt en niet daadwerkelijk ‘vergelijken’ aanklikt, en op basis v deze stemwijzer stemt, dan stem je misschien op de verkeerde partij!

  een verklaring/aanpassing vd makers/ gemeente(?) zou mi bijzonder op zijn plaats zijn


  ⚠️ Meld

 20. Volgens Willem Lucht komt hij in de raad;

  BREAKING NEWS:: Zojuist uit betrouwbare bron vernomen dat de stemwijzer de LWL als 3e partij aanwijst als eindresultaat en als de mensen stemmen volgens de stemwijzer en dat vind ik een uitstekende uitslag waar we wat mee kunnen, dus mensen, wees fel stem zeker LWL!!!


  ⚠️ Meld

 21. Onzin Bernard, je wil niet weten wat er op zijn site allemaal geroepen wordt over reageerders hier. De beste man moet het lef hebben hier discussie te voeren, maar dat weigert hij.


  ⚠️ Meld

 22. En toen was ik klasr met invullen …… Moet ik me registreren en een email adres acgterlaten. De hik voor dat ambtenaren gilde. Dan weten die kakkerlakken gelijk wat IK ga stemmen! En maar klagen iver Poutin! Straks komt er nog een knokploeg aan mij deur om me ff af te tuigen en mij te vertellen op wie ik wel mag stemmen. Dit heet politiek, ik noem het stasi! Gek h?, dat we de politiek niet meer vertrouwen!!


  ⚠️ Meld

 23. Die pagina gaat over of jij vaker je mening wilt geven over actuele kwesties. En dan hebben ze je e-mailadres nodig. Maar je kunt ook het vinkje “Nee, bedankt” kiezen en dan hebben ze je e-mailadres niet nodig.


  ⚠️ Meld

 24. @Bericht door bernard, op 4 maart 2014 17:48

  Het is ook heel gemakkelijk om hem in z’n smoel uit te lachen op z’n eigen site. Dat hebben heel wat mensen wel bewezen op dat gastenboek van hem. Ze nemen hem bij de poot waar hij bij staat maar hij wil het niet zien. Best triest. Maar wel afgeven op mensen die hem de ogen willen openen.

  Vanavond heb ik Man bijt hond gekeken. En die nemen hem (of eigenlijk meer Ellen) in de zeik. Ze hebben in ieder geval niet hun best gedaan om Willem en Ellen netjes neer te zetten (mochten ze dat wel hebben……… wat zegt dat dan over het hele Willem Lucht gebeuren?)

  Willem heeft een enorm ego wat hij maar al te graag laat strelen, ten kosten van hem zelf.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.