Stadsfinale Cruyff Courts 6 vs 6 treft goed weer

Zwolle – Woensdagmiddag vond op het Cruyff Court aan de Palestrinalaan de stadsfinale straatvoetbal Cruyff Courts 6 vs 6 plaats. De organisatie was in handen van SportService Zwolle en Travers Welzijn in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. De wedstrijden van de jongens en meisjes waren spannend. Dat het zonnetje scheen was ook fijn meegenomen. Het leidde tot een sportief voetbalfeest.

cruyff_court-6.jpg 

Het Cruyff Courts kampioenschap was een mooie gelegenheid om jeugdig straatvoetbaltalent in actie te zien. "De teams van Club 2 Move Dieze, Way 2 Move en The Soccer Academy trainen wekelijks samen om beter op elkaar ingespeeld te raken", aldus Maaike van Vugt van SportService Zwolle. Het doel van de Cruyff Courts kampioenschappen 6 vs 6 is het verbinden van alle Cruyff Courts ter wereld, waarbij de 14 regels van Johan Cruijff gelden. De focus van de stadsfinales is gericht op ‘respect’. Deelnemers konden hun handtekening op de Zwolse respectvlag zetten. De vlaggen van de verschillende Cruyff Courts worden aan elkaar gemaakt tot één grote vlag. Samen met zijn teamgenootjes van Club2Move deed Moussa Cisse (10) op 19 februari mee aan het Zwols Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap. Hij dribbelde over het veld en gaf alles om zijn tegenstanders te verslaan. Toch kon ook hij niet voorkomen dat De Werkschuit in het jongenstoernooi er met de beker vandoor ging en zich plaatste voor de kwartfinales. Bij de meiden was De Wilgenburg Chicago Bulls het beste team. De winnaars uit Zwolle nemen het in april in de kwartfinale op tegen teams uit Assen, Hoogeveen en Kampen. Het einddoel is de strijd om het Nederlands- en wereldkampioenschap Cruyff Courts in Amsterdam.

 

cruyff_court-14.jpg 

 

cruyff_court-5.jpg 

 

cruyff_court-17.jpg  

 

Via Lees verder meer foto’s… 

 

cruyff_court-2.jpg
 
cruyff_court-1.jpg
 
cruyff_court-4.jpg
 
cruyff_court-8.jpg
 
cruyff_court-9.jpg
 
cruyff_court-10.jpg
 
cruyff_court-11.jpg
 
cruyff_court-7.jpg 
 
cruyff_court-12.jpg
 
cruyff_court-13.jpg
 
cruyff_court-15.jpg
 
cruyff_court-16.jpg
 
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Fotograaf had zeker geen tijd om foto’s van de finale te maken, net als die slechte scheidsrechter die de finale floot, wist niet hoe snel hij weer op zn fiets moest springen na het laatste fluitsignaal…


    ⚠️ Meld

Reageer