De Vlieger wint schoolhandbaltoernooi in Zwolle

Zwolle – Wat een spektakel bij het schoolhandbaltoernooi in Zwolle! Maar liefst 24 teams van elf basisscholen streden in het Landstede Topsportcentrum om de titel ‘Beste handbalschool van Zwolle’. Uiteindelijk was het De Vlieger (locatie 2 team 2), die er met de beker vandoor ging en De Vlieger (locatie 1) in de finale versloeg.

Op het school sporttoernooi konden de kinderen kennis maken met een snelle en intensieve teamsport: handbal! Voor veel jongens en meisjes was het de eerste keer dat ze deze balsport mochten beoefenen. De dag begon met een warming-up onder leiding van één van Nederlands beste handbalkeepsters, Annick Lipman (24). Onder luide muziek werkten de kinderen zich in het zweet. Annick vertelde over het belang van een goede warming-up en gaf de kinderen een paar handige tips voor de wedstrijden mee. Op vijf velden namen de scholen het tegen elkaar op. De kinderen waren erg fanatiek en deden hun uiterste best om hun wedstrijden te winnen. De vele vrijwilligers van handbalverenigingen SV Zwolle en SV Tyfoon, zorgden dat het toernooi in goede banen liep.

 

Na een spannende strijd schreef De Vlieger locatie 2 team 2 het toernooi op zijn naam. De Vlieger locatie 1 en De Sprankel eindigden op de tweede en derde plaats. Ook Fair play stond bij dit toernooi hoog in het vaandel: tijdens het toernooi liepen er mensen rond die de teams beoordeelden op hun sportieve gedrag, normen en waarden en respect voor elkaar, voor de scheidsrechter en voor de sportaccommodatie. De Fair Play prijs voor het sportiefste team ging naar De Wingerd.

Naast de wedstrijden werd de ‘strafworpenmaster’ georganiseerd. Uit elk team mocht één leerling via een afvalrace strafworpen nemen op Eredivisie handbalkeepster Annick. Figo (van de Morgenster) won hiermee een kaartje voor <zijn / haar> hele familie om een wedstrijd van landskampioen Secrodak Dalfsen bij te wonen. 

Door: Yasemin Smit 

Artikel delen: