ZHTC organiseert Studentendebat Zwolle

Zwolle – Nelleke Vedelaar (PvdA), Tjitske Siderius (SP), Henk Schippers (D66), Thom van Campen (VVD) en Johannes de Vries (ChristenUnie) debatteren woensdag 12 maart onderling én met de studenten over Zwolle en Zwolle als studentenstad. Wat is er de afgelopen vier jaar gebeurd en wat gaan de partijen komende jaren doen voor studenten? Een pittig debat dus!

 

Het programma van deze avond is als volgt: aanvang 19:00 uur, debat begint om 19:30. Allereerst krijgen de sprekers 1 minuut de tijd om hun eigen partijgeluid op het gebied van Zwolle studentenstad te vertellen. Dus wat heeft de partij afgelopen 4 jaar gedaan voor de studenten of wat hebben andere partijen bijvoorbeeld juist niet gedaan wat ze wel beloofd hadden. Vervolgens reageren en debatteren de politici over uiteenlopende stellingen. Deze stellingen zijn per thema ingedeeld. Elke spreker krijgt de gelegenheid zijn eigen partijgeluid hierin kenbaar te maken, te reageren op de anderen en vragen uit het publiek te beantwoorden. De thema’s zijn mobiliteit en leefbaarheid, uitgaan, pret en jolijt en werkgelegenheid als student en daarna. Hierna volgt een open debat tussen de politici onderling en met de studenten/het publiek.

Het debat wordt omstreeks 22:00 uur afgesloten, waarna nog ruim de gelegenheid is om onder het genot van een drankje na te praten met de politici en de studenten.

 

Het debat wordt gehouden in de ZHTC-sociëteit aan de Thomas a Kempisstraat 13 en is voor iedereen toegankelijk. Kom je namens een partij/organisatie graag dit tijdig kenbaar maken zodat we je die avond ook de tijd kunnen geven om je verhaal te kunnen doen. Dit kan bij Emile Hoogterp via emile@zhtc.nl.

 

Studentenvereniging ZHTC is al jaren actief betrokken bij de gemeenteraadsverkiezingen en organiseert daarvoor onder meer debatten. De vereniging is een groot voorvechter van Zwolle als studentenstad.

 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Het is een debat welke is georganiseerd door ZHTC, wat mij opvalt is dat niet alle partijen zijn vertegenwoordigd, wat is hier aan de hand?
  ik vind het schandalig dat dit gebeurt, ik heb vernomen dat ZHTC zelf heeft besloten wie wel en niet mag deelnemen, is dit het nieuwe vorm van democratie? wordt hier geen rekening gehouden met de meningen van de overige partijen? Nogmaals dit neem ik ZHTC erg kwalijk!!!!
  Schande!!!


  ⚠️ Meld

 2. Jimmy, ipv dit soort teksten had je ook gewoon de feiten kan navragen bij mij. Dan had je je niet zo belachelijk hoeven maken.


  ⚠️ Meld

 3. Wat vreemd is dat hij iets heeft vernomen en dan daar zonder feitenkennis een mening/oordeel heeft terwijl hij mij ook gewoon had kunnen vragen wat er nou echt waar is. Mijn e-mailadres staat er gewoon bij.

  Vragen mag altijd, natuurlijk.

  Maar de reden van een select groepje is drieledig. Tijdsgebrek, ruimtegebruik en interactie.

  De ruimte is er niet voor om 10 (?) partijen te laten spreken. Ook qua tijd niet. En we willen niet alleen discussie tussen de debaters maar juist ook met het publiek. De politici debatteren wekelijks, interactie met het publiek is er maar zelden.
  En de andere partijen zijn, zoals vermeld allemaal van harte welkom en krijgen echt wel ruimte om hun verhaal te mogen doen. En bijna alle partijen zijn ook gewoon tijdens het debat vertegenwoordigd.

  Ik ben morgen een weekje op vakantie, maar ik hoop dat dit wat opheldert.
  Dit is overigens ook alle partijen die interesse hebben getoond in het debat medegedeeld.


  ⚠️ Meld

 4. Zo raar is de opmerking van Jimmy niet! Ook wij hebben onze verontwaardiging uitgesproken tegenover de organisatie (organisator Emile Hoogterp ex raadslid van de SP). Swollwacht had heel graag meegedaan maar is net als het CDA, OPA, LWL en de Piratenpartij verbannen tot toehoorder in de zaal. Op basis van welke criteria is de keuze van deelnemende partijen gemaakt door Emile Hoogterp? Op basis van de grootste partij? Volgens mij heeft Swollwacht meer zetels is de raad dan D66 en de SP! Maar daar moet het volgens mij ook helemaal niet over gaan! Ik ben van mening dat je alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen de kans moet geven om over stedelijke thema’s mee te kunnen debateren! Als je dat niet doet riekt dit naar partij politieke voorkeur! Het is dan ook een gemiste kans dat niet alle 11 partijen mogen meedoen aan dit debat. Swollwacht had heel graag meegedaan en heeft hier, helaas zonder resultaat, tweemaal om verzocht bij Emile Hoogterp (SP). Swollwacht heeft de organisatie inmiddels laten weten om niet bij dit partij politieke voorkeursdebat aanwezig te zullen zijn!
  William Dogger, lijsttrekker Swollwacht


  ⚠️ Meld

 5. Ander geluidje….

  Als CDA begrijpen wij heel goed Emile zijn overwegingen. Het is een lastig verhaal een debat leuk te krijgen/te houden als je 11 lijsttrekkers in principe gelijke tijd en aandacht gunt in het debat. Dan moet je keuzes maken.

  Ondanks feit dat we niet direct aan de microfoons zullen staan, zullen wij zeker aanwezig zijn en vertrouwen op een leuke en zinvolle avond voor alle aanwezigen.

  Groeten,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 6. Bij deze wel even gelegenheid pakken om te duiden dat het CDA, in de persoon van Erik Dannenberg (wethouder volkshuisvesting), wel verantwoordelijkheid heeft gepakt voor de realisering van 357 studentenwoningen aan de Roelenweg. Dit project was een van dé pijlers voor de inzet van Erik over de periode 2010-2014.
  En daarmee is een wezenlijke bijdrage geleverd aan Zwolle als studentenstad.

  Eenheden die je overigens natuurlijk niet zonder Deltawonen, SSH, VolkerWessels en DLH kunt realiseren.

  Groeten!


  ⚠️ Meld

 7. Prima Martijn, om je eigen wethouder nog wat eer te geven, het was inderdaad ook een lastig dossier.
  Dat de organisatie van een debat zijn eigen afwegingen maakt snap ik, maar de communicatie daarover was nogal gebrekkig. In januari werden alle 8 bestaande partijen nog uitgenodigd, nu blijkt er slechts plek voor 5. En wij hebben van de organisatie nadien nooit iets vernomen. Jullie blijkbaar wel?  ⚠️ Meld

 8. Wij organiseren een activiteit dus wij bepalen de vorm van de activiteit.leuk dat swollwacht of wie dan ook het debat negeert. Ze waren niet eens uitgenodigd. De selectie van partijen is willekeur. Volgend debat met een mogelijk ander onderwerp zal ook weer andere partijen aantrekken. Wij vinden dat 5partijen precies genoeg is van een zinvol inhoudelijk debat. Bij meer partijen krijgen enkel de partijen spreektijd en nauwelijks het publiek en dat vinden wij zonde.
  Verkiezingsprogramma’s kan iedereen zelf lezen.we willen een inhoudelijk debat om voor zwolle echt wat te veranderen.

  En dit debat wordt door ZHTC georganiseerd. Niet door mij alleen dus verwijzingen naar de sp slaan nergens op. We doen dit al jaren zo maar omdat er toevallig verkiezingen zijn is er opeens paniek? En de opzet van 5 partijen was al vanaf begin bekend. Mij werd gevraagd om wat te sturen naar griffie (wat ik gezien de overbodige commotie voortaan niet meer zal doen). Helaas bij de partijen die zich gepasseerd voelen niet. Aangezien ik meende dat de griffie enkel het programma ging gebruiken en niet de hele mail (die ik stuurde naar partijen die positief op onze uitnodiging hebben gereageerd).

  Ik ben maandagmiddag weer terug in Nederland. Mocht iemand nog behoefte hebben aan een toelichting? Bel/mail me. Het mag ook prima hier. Maar heb ernstig het gevoel dat een aantal die ik ook persoonlijk per e-mail heb gesproken het niet (willen) snappen.  ⚠️ Meld

Reageer