Gymnasium Celeanum leert roeien

Zwolle – In de aanloop naar het WK Roeien 2014 op de Bosbaan in Amsterdam maakt Nederland kennis met de roeisport. De Aegon Celebrate Rowing Tour gaat langs evenementen en scholen in heel het land. Komende week staat de truck van de Aegon Celebrate Rowing Tour bij het Gymnasium Celeanum in Zwolle.

20-02-2014_roeien_-_gymnasium_celeanum.jpg

Foto: John Beumer 

Scholieren van het Gymnasium Celeanum krijgen deze week een bijzondere gymles. De les staat helemaal in het teken van roeien. In de gymzaal worden ergometers (indoorroeimachines) geplaatst en volgen de leerlingen een roeiclinic. Ervaren en enthousiaste roeiers van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging  (ZRZV) brengen hen de eerste kneepjes van de sport bij. De Aegon Celebrate Rowing Tour truck staat de hele dag op het schoolplein. Hier kunnen alle leerlingen kennismaken met de roeisport. Er wordt uitleg gegeven over de basisprincipes van de roeisport en alles verteld over het WK Roeien, dat deze zomer in Nederland wordt georganiseerd.

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf te roeien. De truck is uitgerust met een aantal ergometers. Wie dat wil mag proberen een toptijd neer te zetten in de Aegon Rowing Challenge, een virtuele race op het parcours van de City Sprints op de Amsterdamse Prinsengracht. De dagwinnaars plaatsen zich voor de landelijke finale en winnen kaarten voor het WK Roeien.

Schoolroeien bij de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging 

De komst van de Aegon Celebrate Rowing Tour naar het Gymnasium Celeanum wordt mede mogelijk gemaakt door de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging. Wie na deze eerste kennismaking enthousiast is geworden voor de roeisport kan zich aanmelden voor het Schoolroeien; 10 trainingen op de vrijdag en een afsluitende Nationaal School Roei Kampioenschap (NSRK). 

Roeien is een sport voor iedereen, jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is niet alleen sportief en gezond, maar vooral ook leuk en gezellig.

WK Roeien in Amsterdam

Het WK Roeien in Amsterdam (23-31 augustus 2014) is het belangrijkste roei-evenement van het jaar. Beleef de feestelijke en sportieve sfeer langs de Bosbaan en kom de Nederlandse roeiers aanmoedigen. Voor eigen publiek doet het sterke Nederlandse team mee om de medailles. Plan een gezellig uitje met vrienden of met de hele familie en kom genieten van mooie sport, muziek en lekker eten. Het WK is een evenement voor alle leeftijden, voor roeiers en niet-roeiers. Ook kinderen hebben een onvergetelijke dag, met leuke activiteiten voor de sportievelingen en attracties voor de allerkleinsten.

Artikel delen:

Reageer