Berkum naar ‘taaie noot’ DETO

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij DETO Twenterand, een ploeg die sinds vorige week hekkensluiter is in de Hoofdklasse C maar die in het verleden vaak een behoorlijk lastige tegenstander bleek voor de Zwollenaren.

ber-deto-6.jpg  

“We hebben al lang niet meer van DETO kunnen winnen, maar het voelt toch niet aan als een ‘Angstgegner’.  We hebben een paar keer ongelukkig van ze verloren, ook in onze thuiswedstrijd eerder dit seizoen, maar we zijn nooit weggespeeld,” vindt Chris van der Meulen. “Het wordt wel een heel belangrijke pot. DETO móet punten pakken en ze zullen dus echt alles op alles zetten. Wij kunnen aansluiting krijgen bij de middenmoot en moeten er dus ook vol in gaan,” beseft de Berkum-spits.

DETO degradeerde vorig jaar na een desastreus seizoen uit de Topklasse en doet het, ondanks een selectie met de nodige kwaliteit, ook deze jaargang weer slecht. De laatste overwinning van de Tukkers dateert van 9 november (!) en na de winterstop pakte de ploeg nog maar één punt. In januari kreeg trainer Michel van Oostrum vanwege de slechte resultaten de bons maar ook die ingreep had nog weinig effect. Onder de nieuwe coach Jürgen Schefczyk werd afgelopen zaterdag met 4-1 verloren bij VVOG. DETO hield tot kort voor tijd met een 1-0 achterstand de mogelijkheid om nog een punt te pakken maar in de laatste 10 minuten werd het pleit snel beslecht. “We hebben veel werk aan de winkel na dit teleurstellende resultaat. De komende week moeten we de schade repareren,” verzuchtte trainer Schefczyk na afloop.

Berkum deed het afgelopen weekend, na drie achtereenvolgende nederlagen, beter met een verdiende 2-0 overwinning tegen Drachtster Boys maar is ook nog lang niet veilig. De Zwollenaren staan op de ranglijst op een tegenvallende 11eplek met een totaal van 18 punten, slechts vijf meer dan rodelantaarndrager DETO. Berkum staat daarmee nog steeds op een plek die aan het eind van de rit een plek in de ‘loterij’ van de nacompetitie betekent en voelt bovendien de hete adem van diverse concurrenten in de nek. “Na één overwinning denken wij zeker niet dat we er al zijn. We kunnen onze borst nat maken maar de boel zal bij ons zaterdag óók op scherp staan,” kondigt Chris van der Meulen aan.

De wedstrijd DETO Twenterand – VV Berkum, die voor beide teams dus ‘aanhaken of afhaken’ gaat betekenen, wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Het Midden aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen. Scheidsrechter Gert Keijl uit Heerde zal daar om 14.30 uur laten aftrappen.

Artikel delen: