Zwolle eerste grote stad met FREE WiFi

Zwolle – Zwolle is in Nederland de eerste grote stad die bezoekers aan de binnenstad gratis WiFi biedt. Met spandoeken in de binnenstad maakt Citycentrum Zwolle bekend dat de gratis WiFi in het kernwinkelgebied van de binnenstad operationeel is.

Onder de netwerknaam ‘Zwolle FREE WiFi’ wordt met deze gratis voorziening een belangrijke bijdrage geleverd aan het verder aantrekkelijk maken van Zwolle zowel als koopcentrum en als toeristisch interessante stad. Daarnaast biedt gratis WiFi in de toekomst tal van mogelijkheden die stad en gemeente kan inzetten. Denk aan crowdmanagement bij grote evenementen. Wethouder René de Heer hierover: ‘De binnenstad is de huiskamer van Zwolle. Deze moet goed bereikbaar zijn. In deze tijd is bereikbaarheid via het internet net zo belangrijk als bereikbaarheid met de auto of de fiets’. Voor winkeliers ligt er een grote uitdaging om in de nabije toekomst zowel online als offline actief te zijn en dit in hun bedrijfsconcept te integreren. Gratis WiFi maakt dit mogelijk. René de Heer: ‘Met gratis WiFi zijn we in staat de binnenstad te presenteren als een groot winkelwarenhuis. Grote, kleine, speciale, verassende en hippe winkels laten zich samen zien met het culturele aanbod, met horeca, met evenementen. Samen tonen we ook digitaal onze gastvrijheid!’.

 

Hoe werkt het? 

 

De gebruiker komt op het netwerk door op zijn mobiele apparaat via instellingen, wifi, te kiezen voor Zwolle FREE WiFi. Hij of zij komt dan op een zogenaamde ‘landingspagina’. Hier op ‘akkoord’ drukken en het netwerk wordt door het mobiele apparaat herkend zodra u bereik heeft. 

De komende maanden wordt het gebruik van het gratis WiFi nauwgezet gevolgd zodat kinderziektes snel verholpen kunnen worden. In eerste instantie worden een viertal ‘buttons’ op het portal geplaatst: 

 

1.Citycentrum, deze brengt je op de site van Citycentrum; 

2.Gemeente Zwolle, doorlink naar de site van de gemeente Zwolle; 

3.Zwolle City Marketing, deze brengt je op de site van Citymarketingonline; 

4.Jongeren in Zwolle, met een overzicht van aktiviteiten. 

 

Over uitbreiding van de mogelijkheden wordt door Citycentrum nagedacht en wordt overleg gevoerd met de founders. 

Founders 

 

Citycentrum dankt alle participanten, met name gemeente Zwolle, Zwolle Marketing, Horeca, Cultuurinstellingen, HESZ, Zoranet en de jongeren voor hun bijdrage uit het jongerenbudget. Ook dank aan Starlight BV, diverse vastgoedparticipanten en vele anderen voor hun bijdrage in het tot stand komen van dit unieke project. 

 

De initiatiefnemers blijven in gesprek met diverse andere partijen om ook te participeren, immers alle ondernemers in de binnenstad hebben hierbij baat. 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Nou paar keer op ingelogd maar gaat als stront door trechter. Zodra ik weer via mijn eigen mobiele netwerk zit gaat het stukken sneller. Waardeloos en geld verspilling


  ⚠️ Meld

 2. 😀 Hoera Zwolle een groot warenhuis maar dan wel met heeeel veeeel lege schappen. Weet dhr de Heer niet dat mensen met een smartphone al beschikken over een mobiel netwerk van de provider? De vier sites waarnaar de aangebode buttons naar doorlinken bekeken. Hier zal het winkelend publiek veel gebruik van gaan maken zeg, wat een aanwinst.


  ⚠️ Meld

 3. De WiFi wordt gratis aangeboden, vergeet dat niet.
  Maar wat ik niet begrijp is dat de initiatiefnemende ondernemers zichzelf waarschijnlijk in de vingers snijden.
  De klant winkelt, maakt gebruik van de aanwezige WiFi, checkt de goedkoopste prijs op internet en zal meestal constateren dat online shoppen stukken voordeliger zal zijn.


  ⚠️ Meld

 4. Er is een reden dat geen een andere stad het heeft, en dat heet 3G en 4G. Zinloos initiatief, enige voordeel dat ze hebben, dat ze de gebruikers goed kunnen tracken, of je na de Hema de v&d bezoekt, en zo de reclame op je kunnen aanpassen..


  ⚠️ Meld

Reageer