Commotie over subsidie Jonnie Boer

 Opwinding in het linkse bolwerk aan de IJssel. De SP, Swollwacht en GroenLinks/De Groenen maken zich kwaad over een subsidie van twee ton die de gemeente Zwolle aan Jonnie Boer toekent. De sterrenkok uit Overijssel verbouwt voor 6,5 miljoen euro een oude gevangenis tot een luxe hotel-restaurant met kookschool.

Door de investering van Boer krijgt het vervallen complex naast een nieuw theater op het Noordereiland in Zwolle landelijke allure. De gevangenis is een rijksmonument, maar komt niet in aanmerking voor subsidie door het rijk. Dat zou acht ton zijn geweest. ‘De aan de gemeente gevraagde bijdrage blijft hier ruimschoots binnen’,

Het is overigens een sigaar uit eigen doos. ‘We hebben destijds gewoon het volle pond voor het pand betaald aan de gemeente’, in De Telegraaf. ‘Ik vind het irritant dat het nu zo loopt. Wij hebben er ook niet om gevraagd. We hebben nog nooit een stuiver subsidie gehad. Wij lopen dus alle subsidies mis en nu we een keer wel wat krijgen, ontstaat er zo’n commotie.’

Artikel delen:
Reacties 41
 1. terecht dat jonnie boer subsidie krijgt!

  Nu die linkse rakkers toch zo’n kabaal maken….. eigenlijk zouden zij dan ook eens in de spiegel moeten kijken…..waar hebben die partijtjes nu subsidie voor nodig? Of zijn zij plotseling monumentaal geworden?  ⚠️ Meld

 2. Helemaal niet terecht en ook geen sigaar uit eigen doos. Als er veel kosten voor verbouwing gemaakt moeten worden dan had die verkoopprijs gewoon minder moeten zijn. Andere potenti?«le kopers hadden dan ook dat voordeel kunnen krijgen. Boer krijgt gewoon een cadeautje en hij wordt ook al jaren gematst door de gemeente.


  ⚠️ Meld

 3. 2 ton…

  wat precies ziet de Zwolse bevolking daar van terug dan?

  @ joop: ik word een beetje moe van je onbeargumenteerde, inhoudsloze one-liners. Veel geschreeuw en weinig wol; en vooral h?©?©l weinig tot geen verantwoording voor je eigen geschreeuw.
  Wees dan ook een kerel en leg uit wie jij rekent tot de door jou benoemde gelukzoekers.


  ⚠️ Meld

 4. @ jasper als je moe bent moet je gaan slapen en als je iemand uit de tent wil lokken doe dat dan maar bij je eigen vrienden nee jou one-liners daar zit erg veel inhoud in


  ⚠️ Meld

 5. beter 2 ton naar een hardwerkende ondernemer die Zwolle verder op de kaart gaat zetten, dan al die bakken met geld die inmiddels (zonder succes) in de Stadshof zijn gestoken! daar mekkeren die linksen niet over >:(


  ⚠️ Meld

 6. Maar een schitterend mooi gebouw rijker. Dankzij Jonnie Boer wordt die vervallen hut weer getransformeerd tot een prachtig monument. En dat voor slechts 2 ton.

  Keupien toch?


  ⚠️ Meld

 7. Ik vind het terrecht dat er twee ton naar Jonnie Boer gaat. Argumenten:

  Uitstraling Zwolle nationaal en internationaal, dus ook naar de andere ondernemers;
  Monumentaal pand wordt opgeknapt (voor behoud en geschiedenis);
  Na debacle Ikea, nu eindelijk wel een goed gebaar van de gemeente;
  Er gaat al genoeg geld naar mensen die het eigenlijk niet verdienen, zoals onterrechte uitkeringen aan fraudeurs;

  Tenslotte wil ik zeggen koester nou eens iets wat Zwolle op de kaart zet. Aan links, werk AUB een keer mee.  ⚠️ Meld

 8. Terecht dat hij de twee ton kan krijgen! Een promotor van het zwolse gezicht. Hoe vaak ik Jonnie Boer niet in de pers tegenkom en hoe vaak wordt daarbij het woord Zwolle niet gebruikt. Een betere reklame campagne kan de gemeente Zwolle zich niet voorstellen (laat staan bedenken…)

  Koester deze waarvolle ondernemer van internationale allure.


  ⚠️ Meld

 9. Als het om Zwolle promotie gaat doet de Librije fantastisch werk. Kan het salaris van die verdwenen stadspromotor niet aan de Librije worden gegeven en die twee ton aan het club en buurthuiswerk in Zwolle.

 10. als het enige argument promotie van de stad is laten we opgezwolle dan ook twee ton geven… alsjeblieft zeg!

  Dat pand hoeft niet opgeknapt te worden, het verkeerd in prima staat, alleen wil de heer Boer er een hotel van maken, oftewel het pand verbouwen. Dus als we die twee ton geven is dat voor een verbouwing en niet voor noodzakelijk onderhoud. Lijkt mij niet zinvol dus, als argument.

  Waar we volgens mij bij stil moeten staan is of die twee ton gemeenschapsgeld ook ten goede aan de gemeenschap komt. Dat is mijns insziens niet het geval als je er een particuliere ondernemer mee gaat sponsoren, die niet de gemeenschap als doelgroep heeft.

  Waren er niet klachten over het niet doorgaan van ‘De stad als theater’ en het uitgeklede ‘stratenfestival’, het niet meer door kunnen gaan van ‘De zomerpleinfeesten’… Dat lijken mij al drie betere doelen om subsidie aan te verlenen, waar veel meer mensen uit de gemeenschap baat bij hebben in plaats van ?©?©n particuliere ondernemer en zijn klanten van buiten de stad.


  ⚠️ Meld

 11. …….Ok het maakt mij blijkbaar een linkse rakker als ik vind dat mensen die al miljoenen hebben geen bijstand nodig hebben:wat moeten die rechtse rakkers dan raar denken, wat een wereld maargoed.
  Als je voor 6.5 miljoen dat stulpje verbouwd kan ik me niet voorstellen dat je verlegen zit om die 2 tonnetjes… ik bedoel dan maar geen essenhouten trapleuningen met goud ingezet.
  Gaat het nu niet door? ik zou bijna medelijden krijgen, guttegut die arme johnny toch.
  Maar natuurlijk gaat dit door …geluk schijt altijd al op 1 bult waar je bij deze man dan weer een heel klein beetje van op je bord krijgt.
  En moet dat de uitstraling van Zwolle worden? een belachlijk decadente uitspanning waar een normaal mens het toetje nog niet eens kan betalen.
  En gewoon afbreken kan ook naar mijn mening, kunnen we lekker aan het water zitten.( overigens helaas zonder eigen meegebracht biertje want dat mag niet
  Laat die aso svp gaan schooien(want zo zie ik dat) bij z’n rijke vriendjes en hier niet de gemeenschap mee lastigvallen en dan laat ik hier de kindertjes uit Afrika nog buiten beschouwing.(giro 555 ofzo)
  Het wordt door het bedelen van die voor hem een paar grijpstuivers meer een johnny Hoer.
  Van mij dus geen respect hiervoor.
  Gegroet,

  Melvin  ⚠️ Meld

 12. shit he wat zijn de linkse rakkers triest zeg
  valt tegen heh als iemand jullie kats voorbij streeft!!
  dan maar bij de enkels proberen af te zagen of niet ?!?

  kijk eens wat voorn goodwill die vent in de librije en de rest heeft gestoken…
  hij zet zwolle internationaal op de kaart…

  daar profiteert iedereen van op de lange termijn…

  om hem dan als blijk van waardering 2 ton te geven is eigenlijk nog een schijntje maar nee hoor dan moeten opeens alle mensen die het niet kunnen verkroppen dat hij populair is weer dwars gaan liggen

  kdacht dat men hier in zwolle wel een beetje verstand had maar begin nu tog zwaar te twijfelen…

  Hopelijk ziet men op tijd in dat dit een peuleschilletje is vergeleken met wat meneer Boer zelf moet inleggen en geven ze hem als blijk van waardering alsnog die 2 ton  ⚠️ Meld

 13. Het is toch van de zotte dat op een bedrag van 6.5 miljoen ineens 2 ton subsidie moet hoe je het ook wil noemen.Hoe willen ze dat ooit terug verdienen.Krijgt Witbraad en consjorten soms een vaste tafel daar dat ze niks hoeven te schuiven voor het eten.Er zijn wel meer instanties en mensen die Zwolle op de kaart zetten.Ik heb zo het idee dat die daar ook niks voor hebben gekregen.Laten ze het geld maar vedelen onder de instanties in Zwolle die het geld beter kunnen gebruiken.Zou zeggen doe wat suggesties mensen.Die volgevreten Fam Boer en volgers hebben die 2 ton niet nodig naar mijn idee.


  ⚠️ Meld

 14. Achja, 2 ton is inderdaad een schijntje; het maar het 3-voudige van wat Witbraad wilde uitgeven aan haar nieuwe werkkamer vorig jaar (of is dat doorgegaan?). Dus als je het op die manier bekijkt is het inderdaad een schijntje.

  Maar goed, da’s redelijk offtopic.
  Hoewel ik niet echt een links-stemmer ben, kan ik me in dit geval wel goed plaatsen in hun punt. Ik sluit me dan ook graag aan bij Jasper met z’n mededeling over dat het gemeenschapsgeld voor doelen gebruikt kan worden waar veel m?©?©r mensen van de gemeenschap van kunnen genieten.


  ⚠️ Meld

 15. ohwkeej dus als zwolle internationaal bekend word komen er niet meer zakenlieden hier logeren in wientjes etc.. en door de stad heen waardoor de ondernemers meer verdienen, vervolgens er meer werkgelegenheid komt…. de werknemers meer verdienen omdat er meer binnekomt ?!?? plus dat zwolle landelijk ook beter op de kaart kom te staan ?!? nee dan kun je beter die zwervers een nieuw onderkomen geven of niet !??!? daar zie je lekker veel van terug

  egt word is wakker mensen…

  als je een top prestatie levert mag je best welis een blijk van waardering krijgen… daar hebben ze bij de gemeente niet voor niets een potje voor plus dat dit 1malig is

  Die zwervers en goede doelen lopen heus niet weg hoor
  als Meneer Boer wegloopt hebben we lekker veel baat bij met zen allen

  Wake Up Dudes


  ⚠️ Meld

 16. Ik heb begrepen dat Witbraad er inderdaad voor zichzelf een slaatje uitslaat. Witbraad wil namelijk 2 appartementjes hebben in het Flevogebouw. Op deze manier likt ze zichzelf er mooi in. Dit heb ik trouwens uit een betrouwbare bron vernomen.
  Al gun ik de Librije dit geld wel al het riekt toch een beetje naar omkoperij van Witbraad haar kant.


  ⚠️ Meld

 17. Misschien dat dit artikel dan meer duidelijkheid schept voor de zogenaamde rechtse rakkers:

  http://www.missethoreca.nl

  Ik kan me zo indenken dat de familie Boer ook al tevreden waren geweest drie en een half jaar geleden met de mededeling dat ze er gewoon gebruik van kunnen gaan maken…
  Vind het nog steeds vies ruiken dat ze nu 2 ton krijgen via Witbraad. Bij elk ander raadslid had ik niet eens opgekeken denk ik. Wat een naar mens is dat zeg!

  En voor wat betreft de familie Boer: ik gun het hen nog altijd van harte, maar ik heb er nog steeds mijn twijfels bij als ik kijk dat het een subsidiepotje is waar bijvoorbeeld ook een restaurant of voor mijn part een supermarkt gebruik van kan maken als het maar in een pand wil gaan zitten dat rijksmonument is en daar geen subsidie voor kunnen krijgen, omdat ze toevallig niet in de goede branche zitten?
  Rare wereld leven we in…


  ⚠️ Meld

 18. @ M11 : ga eens je mond spoelen. Je taalgebruik verraad genoeg.
  @ roja: typische reactie van je. Wat levert jouw suggestie op voor de rest van Zwolle, dus niet alleen voor de Linkse rakkers
  @ Marianne: duidelijk standpunt. Als je het zo bekijkt dan zit daar een waarheid in. Maar ik blijf er toch bij dat wij ondernemers zoasl Johnny Boer moeten koesteren. Levert op langere termijn voor iedereen in Zwolle wat op.


  ⚠️ Meld

 19. ikvindt het zeer terecht dat deze hardwerkende ondernemer subsidie krijgt hij zet Zwolle toch op de kaart letterlijk en figuurlijk
  wat denk je bv wat een brandweerman niet allemaal krijgt
  een vorstelijk salaris 6 weken vakantie en met 50 jaar afzwaaien
  terwijl die drie kwart van zijn dienst aan zijn kont zit te krabben  ⚠️ Meld

 20. @arend:
  Ik vind je opmerking over de brandweer wel erg kort door de bocht hoor, maar als jij denkt dat zij in luilekkerland werken, dan meld je je toch aan?


  ⚠️ Meld

 21. @ geen gezag…

  Kheb het vermoeden dat wij elkaar (meerdere malen) de hand kunnen schudden….
  Gelukkig ben je niet zo kortzichtig als sommige anderen mensen in Zwolle

  ;D


  ⚠️ Meld

 22. Jonnie Boer koestert zichzelf wel
  maak je geen zorgen.
  Gaat nu eindelijk iemand vertellen waar hij die 2 ton nou voor nodig heeft?(geen gezag bv)  ⚠️ Meld

 23. hij heeft die 2 ton nergens voor nodig snap je dat nu nog niet?!?
  dat geld zou dan gegeven worden als teken van content van de gemeente ….. snap je dat of moet ik het even voor je spellen ?!?

  als je je kont eraf werkt, nooit hulp krijgt, dan krijg je af en toe als het goed is als blijk van waardering een gulle gift…

  althans als niet iedereen die bekrompen is zich ermee bemoeit..


  ⚠️ Meld

 24. Ik heb me er nog wat meer in verdiept en het standpunt van de gemeente is niet helemaal belachelijk. De Boer neemt zelf een groot risico door 6,5 miljoen te investeren en zo beschouwd is twee ton een fooi. Bovendien profiteert Zwolle er wel degelijk van mee en het pand knapt er van op. Aan de andere kant: waarom de Boer wel en andere Zwolse ondernemers niet? En wie bepaalt wat landelijke allure heeft? Lastig, lastig…


  ⚠️ Meld

 25. Wel leuk heh Skruff lekker naar beneden scrollen
  en toch nog maares in discussie gaan met die linkse rakkers?
  Ennuh ik stel voor als blijk van waardering dan toch maar een bosje bloemen of misschien de benodigde vergunningen:als ie het niet nodig heeft dan maar liever aan iets beters besteden.
  Mijn conclusie is toch dat projecten waarvoor gemeentelijke financiele ondersteuning noodzaak is voorrang moeten krijgen op het befooien van Jonnie.
  Maargoe ik heb er alle vertrouwen in dat dit wel op zijn pootjes terecht komt wat voor mij betekent dat
  Boer het pand prachtig gaat verbouwen maar zonder de (waar iedereen hier het over eens lijkt dattie het niet nodig heeft) 2ton stimulering.  ⚠️ Meld

 26. Twee ton zo maar gegooid op het drie-sterren-bordje van Jonnie, terwijl in de Aa-landen er mensen doodgereden dreigen te worden (dagelijks!) omdat de Gemeente geen geld over heeft voor een door de burgers wel gewenste aanpassing van de kruising bij het Winkelcentrum (Dobbe).!
  Witbraad? Ik word er Witheet van.


  ⚠️ Meld

 27. haha tjah een discussie aangaan is nooit verkeerd tog vond het alleen jammer dat je soms nogal kort door de bocht ging vandaar dat ik ff me mening moest delen…

  gelukkig blijk je tog stiekem wel een normale reply te geven

  tijd zal leren hoe het loopt

  ben er nu wel klaar mee kan er tog niks aan veranderen..

  dus tot het volgende discussie punt 😛


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.