Politie zoekt doorgereden bromfietsbestuurder

Zwolle – De politie is een onderzoek gestart naar een doorgereden bromfietser, die zondag jl. betrokken was bij een aanrijding waarbij een vrouw uit Zwolle een gebroken rug opliep.

Het slachtoffer skeelerde zondagavond 16 februari jl., tussen 18:00 en 18:30 uur over de parallelweg van de Hasselterweg tussen Zwolle en Westenholte. Zij werd van achteren aangereden door een bromfietser. Die moest alles bijzetten om overeind te blijven maar reed vervolgens door richting ’s-Heerenbroek. Hoewel de bestuurder de aanrijding moet hebben gemerkt, bekommerde hij zich niet om het gevallen slachtoffer dat nog om hulp riep. De bromfietser droeg een helm en een korte gewatteerde jas zonder stiksels. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en is een blanke man / jongen. Hij reed op een donkerkleurige bromscooter met een buddyseat. Kort daarna stopte een autobestuurder die het slachtoffer wèl hielp. De politie wil graag in contact komen met deze bromfietsbestuurder. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze aanrijding wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Wat voor een soort verkeersdeelnemer is een skeeleraar eigenlijk?
  Is een skeeler een voertuig? of een voetganger?
  Welke status heeft een skeeler in de verkeerswetgeving?
  En droeg de skeeleraar goed zichtbare verlichting rond die tijd? (18.00 – 18.30 uur)
  Naast alle lichamelijke ellende kan deze mevrouw ook nog wel eens wat andere problemen krijgen, vrees ik.

 2. @Suze, waarom maf?? Heb jezelf al gegoogeld?
  Want op “vraag het de politie.nl” Google vond ik dat een skeeler alleen op de rijbaan mag skeeleren als er geen fietspad of voetpad is, en die zijn er dus wel.

 3. Iedereen weet toch dat skeeleraars en skateboarders hier in Zwolle op het fietspad deelnemen. Gewoon rekening mee houden. Zo moeilijk is dat niet.

  Sterkte voor die mevrouw!

 4. Ik ben wel van mening dat ze, als ze op het fietspad rijden, zichtbaarder mogen zijn. Ik zie nog steeds heel veel longboarders zonder licht bijvoorbeeld.

 5. Laten we gaan discussieren over wat we vinden van skeeleraars en longboarders over de gebroken rug van een ander.

  Sommigen zijn echt onmogelijk hier.

  Veel sterkte en beterschap toegewenst!

 6. Al weer een blanke man die doorgereden is…

  Blijven we nu dit soort semi- gevatte. maar zeer flauwe opmerkingen herkauwen?
  Het is niet erg origineel meer hoor, en het gaat hier om een vrij ernstig ongeval.

Reageer