Ongekende mogelijkheden met 3D-printers

Zwolle – Donderdagmiddag was in het Biebcafé van de centrale bibliotheek aan de Diezerstraat in Zwolle een informatiebijeenkomst over 3D-printen. Wethouder Flip van As verrichtte de aftrap. De bijeenkomst was de aftrap voor een serie demonstraties en workshops die vanaf maart starten bij de bibliotheek.

 20-02-2014_presentatie_3d_printers_in_de_bibliotheek-flip_van_as_05.jpg 

Gaan we over een aantal jaar onze eigen stoelen printen, onze eigen fietsonderdelen, ons eten? Met 3D printen lijkt dit in de nabije toekomst werkelijkheid te worden. Bibliotheek Zwolle organiseert donderdag een informatiebijeenkomst over 3D-printen voor iedereen die geïnteresseerd is. Wethouder van As maakte een 3D-print en er waren demonstraties van de 3D-printers. Met een 3D-printer maak je je eigen driedimensionale objecten. Nu gaat het nog om objecten als sieraden, smartphone hoesjes en lampen. Verwacht wordt dat er in de toekomst ongekende mogelijkheden zijn voor 3D-printen, in de industrie maar ook voor consumenten.

20-02-2014_presentatie_3d_printers_in_de_bibliotheek-flip_van_as_02.jpg

20-02-2014_presentatie_3d_printers_in_de_bibliotheek-flip_van_as_03.jpg

20-02-2014_presentatie_3d_printers_in_de_bibliotheek-flip_van_as_04.jpg

Via Lees verder meer nieuws en nog een foto… 

Een schenking van één van de leden heeft de bibliotheek in staat gesteld een aantal 3D-printers aan te schaffen. Deze worden gebruikt voor de demonstraties en workshops.

Het is nu al mogelijk zich via de website in te schrijven voor de workshop op 27 maart. Het aantal deelnemers voor de workshop is beperkt.

20-02-2014_presentatie_3d_printers_in_de_bibliotheek-flip_van_as_01.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer