Maaltijden Dimence van hoogste kwaliteit

Zwolle – Tijdens voedingsconferentie “Food & Inspiration” werd bekend gemaakt dat Dimence de hoogste kwaliteitsscore heeft behaald met haar warme maaltijden. Dit blijkt uit de ‘Food Quality Scan’ die is uitgevoerd in de keuken van Dimence.

In de keuken van Dimence worden dagelijks door 3 tot 4 koks en een aantal assistentes 560 maaltijden bereid voor patiënten op verschillende locaties in Oost-Nederland. Ook verzorgt Dimence (dieet-)maaltijden voor een aantal zorginstellingen in de regio. De Food Quality Scan is een kwaliteitslabel voor maaltijden. Het label maakt onder meer de voedingswaarde, culinaire kwaliteit en het gebruik van toevoegingen zoals kleurstoffen en smaakversterkers inzichtelijk. Daan van den Bosch, chef-kok Dimence: “De kwaliteit van voeding in de zorg wordt niet alleen bepaald door de juiste en voldoende voedingsstoffen. Dingen als smaak, beleving en keuzevrijheid spelen ook een steeds belangrijkere rol.”

Dimence scoort gemiddeld een 8,2 en ontving daarom een certificaat. De maaltijden zijn geproefd door food professionals, patiënten en zorgmedewerkers. Jeanette van Raay, afdelingshoofd voeding Dimence: “Zelf waren we al overtuigd van de kwaliteit van onze maaltijden, maar dat deze scan dit nu bevestigt maakt ons extra trots.”  

De Food Quality Scan is een initiatief van Facility Solutions, een organisatie die zich richt op het inzichtelijk en meetbaar maken van de kwaliteit van voeding. Het certificaat werd uitgereikt tijdens de derde voedingsconferentie “Food & Inspiration”, georganiseerd bij Dimence in Deventer. De conferentie was gericht op ideeënuitwisseling en inspiratie en het gezamenlijk onderzoeken van mogelijkheden.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Suze.

    Het gaat toch om de kwaliteit waar op getest werd?
    Als je met een gemiddelde van 8,2 scoort doe je het gewoon heel erg goed,en daar gaat het in principe toch om?

Reageer