Studenten strijden voor plek in finale SpinAwards

Zwolle – Met hun wereldwijd gespeelde app Pixel Puzzle strijden studenten van Windesheim tot 17 maart voor een plek in de finale van de SpinAwards Jong Talent. Zij wonnen op 8 januari een wildcard tijdens de voorrondes van dit evenement. Om door te mogen naar de finale moeten ze zoveel mogelijk stemmen verzamelen voor hun filmpje op de Facebookpagina van SpinAwards. De SpinAwards zijn de vakprijzen voor creativiteit in digitale media.

Het team dat de app – met inmiddels 17.000 internationale downloads – ontwikkelde, bestaat uit zes studenten van drie verschillende opleidingen van de hogeschool in Zwolle. Een studente Communicatie, een student Bouwkunde en vier studenten Informatica deelden dezelfde ambitie om tijdens de minor Webcommunicatie een app te maken en deze officieel uit te brengen. Vanaf 14 juni 2013 was de app Pixel Puzzle voor iedereen in de Play Store te downloaden. Voor de minor kregen ze een 10, maar de echte winst ligt in het hoge aantal internationale downloads.

Pixel Puzzle
In een kleurrijke wereld moet de speler razendsnel puzzelen om de scherp getimede levels te halen. Enkele seconden verschijnt het eindresultaat, waarna er zo snel mogelijk gepuzzeld moet worden. Waar bij een gewoon puzzelspel de stukjes in elkaar geschoven moet worden, moet er bij Pixel Puzzle getikt worden om de kleur te veranderen. Goed voor de fijne motoriek én voor het kortetermijngeheugen. De spelers worden meegesleept door de Pixel Parrot, een vrolijke papegaai die helaas al zijn vrienden verloren is. In vijfentwintig landen en honderd levels kunnen de spelers puzzelen om de vrienden van Pixel terug te vinden. Of het nu de aanstekelijke verhaallijn, de uitdagende puzzels of het originele concept is, Pixel Puzzle blijft tot de laatste puzzel vermaken.

Toekomstplannen
Niet alleen het team zelf ziet toekomst in de app, ook de jury van de SpinAwards ziet het. Daarom kreeg het team tijdens de voorrondes een wildcard voor een finaleplek. De twee teams met de meeste stemmen op hun filmpje krijgen een plek in die finale. Ze worden dan begeleid door een coach die hen helpt met het ontwikkelen van het concept.

Via deze link kan gestemd worden.

Artikel delen:

Reageer