Directeur Muzerie vertrekt naar Den Haag

Zwolle – Marijn Cornelis, directeur van kunstencentrum Muzerie, wordt per 1 mei 2014 directeurbestuurder van CultuurSchakel, een expertise- en bemiddelingsorganisatie voor cultuuronderwijs en cultuurparticipatie in Den Haag.

Cornelis is sinds oktober 2011 directeur van Muzerie en heeft in de afgelopen jaren de organisatie door een intensieve periode van bezuinigingen en reorganisaties geleid. Muzerie gaat in Zwolle per 1 januari 2015 samen met de Bibliotheek Zwolle verder in een nieuwe organisatie onder de voorlopige titel Het Hart van Zwolle. De cultuurmakelaar, die per dezelfde datum het nieuwe cultuureducatiebeleid in Zwolle moet gaan faciliteren, gaat hier onderdeel van uit maken.

In Hardenberg gaat kunstencentrum Vechtdal, onderdeel van Muzerie, ook een nieuwe weg inslaan. Vanaf 2016 wordt ook hier een nieuw cultuureducatief beleid neergezet, naar verwachting samen met de Bibliotheek Hardenberg en andere aanbieders.

Voorlopig worden de taken van Cornelis overgenomen door interim-directeurbestuurder Frank Schreefel. Wie de nieuwe directeur van Het Hart van Zwolle gaat worden, daarover beslissen de raden van toezicht van beide organisaties binnenkort.

Artikel delen:

Reageer