PEC Zwolle – Heracles voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdag neemt PEC Zwolle het op tegen Heracles Almelo. Dit is de tweede provinciederby die deze jaargang in het IJsseldelta stadion wordt gespeeld. Eerder trof PEC Zwolle FC Twente in eigen huis; 1-1. De ploegen van trainers Jans en De Jonge staan in de middenmoot van de Eredivisie. Toch kunnen ze allebei de punten goed gebruiken, in de jacht op een mooie eindklassering.

Het affiche tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo werd vorig seizoen voor het eerst in de Eredivisie gespeeld en leverde de Blauwvingers een pijnlijke nederlaag op. In eigen huis werd er met 0-3 verloren. Armenteros (nu Feyenoord) en Gouriye (2x, nu ADO Den Haag) waren de doelpuntenmakers. Eerder dit seizoen wist PEC Zwolle wel een goed resultaat te boeken tegen Heracles. In Almelo werd er met 1-3 gewonnen. De Zwollenaren kwamen direct vanaf de aftrap op voorsprong door een doelpunt van Jesper Drost. Ook Kamohelo Mokotjo en Guyon Fernandez wisten het net te vinden, terwijl Maikel van der Werff het enige doelpunt van Heracles voor zijn rekening nam, door de bal ongelukkig in eigen doel te werken. In de beide selecties zitten overigens geen spelers die een verleden hebben bij de tegenstander.

PEC Zwolle gaat zaterdag voor een mooi resultaat met aansprekend voetbal. Mis dit niet en juich de spelers naar voren in de strijd om drie kostbare punten! Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit duel. Scheidsrechter Blom fluit om 19.45 uur voor de aftrap. Assistent-scheidsrechters zijn Langkamp, Strijker en Mulder. Ben je niet in de gelegenheid om naar het IJsseldelta stadion te komen? Volg het duel dan via Twitter, @peczwolle houdt je op de hoogte over de wedstrijdontwikkelingen.   

Meest recente ontmoetingen: 
6 oktober 2012 PEC Zwolle – Heracles Almelo 0-3 (Eredivisie) 
19 november 2004 FC Zwolle – Heracles Almelo 2-1 (Gouden Gids Divisie)  
7 september 2001 FC Zwolle – Heracles Almelo 1-0 (Gouden Gids Divisie)  
5 maart 2001 FC Zwolle – Heracles Almelo 3-1 (Gouden Gids Divisie)  
29 januari 2000 FC Zwolle – Heracles Almelo 1-0 (Toto Divisie)  

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. PEC Zwolle – Heracles

  1stejohn 3-1! Woehaaaaa!!
  Leonardo Europees voetbal blijft lonken!
  ja-tja 3-0
  JeanJacquesRousseau 6-1 Europees voetbal lonkt!
  dick 2-1
  Jan D 1-1
  Stef 2-0

 2. Vandaag wordt het dr op of dr onder, vanaf het begin veel druk zetten en strijd leveren, zowel het team als supporters. Voetbal van herakles ligt ons wel, dus verwacht zeker een overwinning vanavond.
  Vanavond maar weer eens vroeg aan de potten, heerlijk voetbal op de zaterdagavond!

 3. Men is weer voorbarig hier met het bepalen van de uitslag terwijl er nog geen bal getrapt is .Hoop op een mooie sportieve wedstrijd en dat ze de drie punten thuis houden wensze heel veel succes met een royale score.

Reageer