Nominatie Gerdien Rots voor ‘Beste raadslid’

Zwolle – Gerdien Rots, fractievoorzitter en lijsttrekker van de ChristenUnie, is als enige Zwollenaar nog in de race voor de titel ‘beste raadslid van Nederland’. De nominatie kwam voor haar als een blijde verrassing. 

 

Het waren namelijk niet de eigen fractie of het ChristenUnie-campagneteam die Rots hebben voorgedragen voor de titel. Uit navraag blijkt dat Westenholtenaar Jaap Ophoff de ChristenUnie-lijsttrekker heeft aangemeld. “Heel bijzonder,” vindt Rots, “omdat ik hem persoonlijk helemaal niet ken!” Desgevraagd lichtte Jaap Ophoff toe waarom hij haar voor heeft gedragen. “Er gaat altijd vooral veel aandacht uit naar de landelijke politiek, terwijl er steeds meer op de lokale raadsleden afkomt. Dit is een mooie kans om een lokaal gezicht in het zonnetje te zetten. Ik vind de aandacht die de ChristenUnie heeft voor mantelzorgers een goede reden om voor Gerdien te kiezen.”

Het campagneteam van de ChristenUnie had de mogelijkheid om raadsleden te nomineren zelf ook al gezien, maar had daar niet op gereageerd. “Het campagnevoeren zou er dan wel erg dik bovenop liggen,” vindt campagneleider Johannes de Vries. “Natuurlijk steunen we haar nominatie, omdat we vinden dat ze het verdient. Het is erg mooi dat andere Zwollenaren dat óók herkennen.” 

 

Gerdien Rots was de laatste jaren succesvol met meerdere moties voor een herkenbaar Zwolse spoorzone, kwam met een initiatiefvoorstel over de architectuurambitie en zorgde voor het behoud van de gevel van de Volharding. 

De verkiezing van het beste raadslid van Nederland is een initiatief van campagnebureau BKB, Pauw & Witteman en de Volkskrant. Stemmen kan via www.besteraadslid.nl. 

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Gefeliciteerd CristenUnie met de nominatie van Gerdien Rots als beste raadslid van Nederland. Uw bescheidenheid in deze siert uw partij. Ben persoonlijk erg onder de indruk wat de heer Arie Slob voor deze regio heeft betekent. Noem alleen maar als voorbeeld Balkbrug . TBS kliniek Veldzicht, Dankzij uw partij en met name de aandacht van dhr Arie Slob , voor deze regio blijft deze kliniek open wat erg belangrijk is voor deze regio wat werkgelegenheid betreft. Mijn stem hebben jullie alvast bij de aanstaande verkiezingen.:)

  2. Gerdien Rots, fractievoorzitter en lijsttrekker van de ChristenUnie, is als enige Zwollenaar nog in de race voor de titel ??beste raadslid van Nederland??.

    Volgens de website http://www.besteraadslid.nl is er maar één nominatie uit Zwolle. Van een race tussen Zwolse raadsleden is dus geen sprake.

    Dit doet niets af aan het feit dat Gerdien Rots bij het smalle topje van prima raadsleden uit onze raad behoort.

  3. Klopt, JeanJacquesRousseau. Dat is wel jammer, maar op zich begrijpelijk: veel betere manieren om te voorkomen dat veel mensen meerdere keren stemmen, zijn er niet.

    Over iets meer dan vijf uur weten we of Gerdien in de finale staat. Het is ongekend spannend.

Reageer