CDA op duurzame tour bij Kringloop Zwolle

Zwolle – Met maar liefst 50 medewerkers en bijna 50 vrijwilligers, stagiairs en herintreders is Stichting Kringloop Zwolle een grote werkgever in onze gemeente. Dat feit en de grote zelfredzaamheid was voor CDA Zwolle reden voor een bezoekje. En niet met lege handen, want de CDA-bakfiets was volgeladen met goederen voor een tweede leven.

  cda_-_kringloop_zwolle_zuid.jpg

Enthousiast gaf bedrijfsleider Jan Hulsink vrijdagmiddag 21 februari jl. in de vestiging in Zwolle-Zuid uitleg over zijn bijzondere organisatie. Sinds 1981 is de ideële stichting flink gegroeid tot inmiddels een vestiging aan de Nieuwe Deventerweg en aan de Veerallee. Met liefst circa 200.000 bezoekers en ongeveer 600.000 verkochte goederen per jaar bewijst de winkel z’n nut. De opbrengst wordt daarbij deels weer geïnvesteerd in duurzame verbeteringen, zoals zonnepanelen en een warmtekrachtcentrale. Na de verbouwingsplannen is de stichting bijna volledig zelfvoorzienend.

Ruimte voor duurzaamheid
Raadslid Martijn Sikkens van de lokale volkspartij is enthousiast na de ontvangst en rondleiding: “Wij als CDA streven in ons programma ook nadrukkelijk naar een evenwichtige samenleving, met ruimte voor duurzaamheid. In deze Kringloop-vestiging blijkt maar weer dat we in Zwolle best al wel bewust omgaan met het milieu. Het is mooi te zien dat de stichting daar in wil uitbreiden. En extra bijzonder is het dat ze kans ziet om elk jaar weer meerdere mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt daarbij een kans op waardevol en uitdagend werk te bieden.”

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Kringloop winkels zijn ontstaan door de weelde van de mensen. En ik ben een groot voorstander van dit soort winkels. Goederen weer hergebruiken en minder belasting voor het milieu.

 2. En inderdaad roke ! Waarom gaat iedereen naar de kringloop? Omdat we zoveel te besteden hebben zeker.Denk dat iedereen liever gewoon gaat winkelen als het kan.

 3. Er is een specifiek raadslid dat zeer betrokken is bij de inwoners van Zwolle. Hij is als het maar even kan aanwezig bij wijkbijeenkomsten, doet onderzoek bij raadsvragen en laat dagelijks via Twitter zien hoe zaken in Zwolle verbeterd kunnen worden.
  De naam: Edwin Koster !!

 4. Het is inderdaad de SP die zich buiten de verkiezingstijd om veelvuldig laat zien en horen in de wijken en bij problemen van mensen persoonlijk, met op enige afstand gevolgd door de CU en Swollwacht.
  Ik denk dan ook dat deze partijen de grootste zetelwinsten zullen gaan behalen.

  Raadslid Martijn Sikkens: ⤽Wij als CDA streven in ons programma ook nadrukkelijk naar een evenwichtige samenleving, met ruimte voor duurzaamheid”.

  Een klein beetje ruimte zal hij bedoelen, want ondanks dat het CDA zich graag mag opwerpen als rentmeester van de Aarde is het in de praktijk op duurzaamheidsgebied één van de slechts presterende partijen.

 5. Ik kom niet meer in deze winkels.Personeel en vrijwilligers hebben een eigen “prive Marktplaats winkels” en staan op rommelmarkten..Leve de medemens!!

 6. Beste allen,
  Dank voor de reacties. We zullen na de verkiezingen vaker via persberichten laten weten wat we doen en waar we zijn. We hebben de afgelopen vier jaar inderdaad te weinig te koop gelopen met onze inzet voor de stad.
  Overigens zijn onze raadsleden en hun activiteiten wel goed te volgen via twitter.

  T.a.v. duurzaamheid geef ik JJR graag mee dat het CDA in de persoon van Erik Dannenberg stevig aan de weg heeft getimmerd. Duurzaamheid was een van de speerpunten van onze campagne in 2010. En daarin zijn grote stappen gemaakt. Niet voor niets kreeg Erik van GroenLinks het grootst denkbare compliment door te stellen dat het bijzonder lastig oppositievoeren was op dit thema gedurende de afgelopen 4 jaar. Er restten slechts aanmoedigingen om de ingezette koers vol te houden.
  En dat is wat de komende vier jaar ook moet gebeuren. Volhouden en ambities verleggen.

  Groeten,

  Martijn van der Veen

Reageer